Lara Croft and the Guardian of Light Végigjátszás

1. Pálya: Temple of Light

 

A képek 1600*1200-as felbontásúak.

 

Első végigviteles mentés:

 

Ezek a mentések azért jók, mert pályánként vannak lementve, így a következő pályán minden felvehető tárgy még megvan. A fullos, 100%-os mentésben ezek már nem látszanak.

Ne felejtsd el:
PC-n: Pontosan célozni a Tab+egérrel lehet. Harchoz elég az egér is.
A lándzsa nem csak fegyver, a falba dobva fel lehet rajta keresztül jutni magasabb helyekre is.
A gránáttal szétrobbanthatsz sok dolgot, ami útban van, vagy akadályoz.

 

Szerezz meg 100 000, vagy 130 000, esetleg 160 000 pontot.
Megszerezhető jutalmak:
Az összes, 10 piros koponya megszerzése: Stone Arrow
Az összes váza megsemmisítése: Ammo Power-up
Ugrálj a pókmintás köveken a föld érintése nélkül mind a hétre: Health power-up
Végezz a tűzcsapdánál 30 másodperv alatt: Clay Owl
6 perc alatt érd el a kijáratot: Headdress of Ehecatlnem

Lara -
Az azték mitológia szerint Yuakatan egy ősi csatatér melyen a Fény Őre, Totec és a gonosz isten Xolot egy katasztrofális csatát vívott.
Xolot a Füst Tükrének erejét hívta segítségül, amivel kimondhatatlan pusztítást végzett. Totec harcosai elpusztultak, de ő túlélte. Totec megtalálta módját, hogyan fordítsa a tükör erejét Xolot ellen.
Xolot foglyul esett a tükörben. Az ősi írások nem egész pontosak, valamelyik azt mondja, egy titkos helyre lett elrejtve és a tükör örökre elveszett. De valamit megtanultam, semmi sem veszik el örökre.
És most, több hét keresés után egy Közép Amerikai dzsungelben megtaláltam a Füst Tükrét. Ez nem olyan látványos, de van egy dolog amit megtanultam, nem minden az aminek látszik.
Látszólag ezek a fickók is tudják... Meet Vasco a helyi fővezér... Vasconak évek óta kell a tükör, de nem találta meg... a segítségem nélkül...
Azt hiszem Vasco nem olvas túl sokat, nem tud az átokról vagy csak nem hiszi el.


- (Totec) Xolot nézz rám!
- (Xolot) Nem vagy rá méltó!
- (Totec) Elfelejtetted az utolsó találkozásunkat a csatában?
- (Xolot) Egy új nap virradt. És később... a sötétség uralja majd ezt a világot a végsőkig!


- (Totec) Nem ismered a gonoszt, amit szabadjára engedtél. Xolot le fogja mészárolni ezt a világot!
- (Lara) Nem kell túldramatizálni. Biztos, hogy valahogy jóra lehet fordítani a dolgokat.
- (Totec) Xolotot muszáj foglyul ejteni a tükörben, és visszahozni azt ide, még hajnal előtt. Ez az egyetlen módja, hogy megállítsuk őt. Állj le ez nem nőnek való "munka".
- (Lara) Talán neked kéne leállnod! Hacsak meg nem akarod perzselni a szép kis szoknyádat. Lépj el az ajtótól, vagy ez a bomba meg fogja bántani a büszkeséged. Ez az én varázslatom. Csak tedd le és állj el az útból.

Menj körbe a területen, és gyűjtsd be a gyémántokat. Az ajtó előtt két oldalon robbantsd fel a szerkezetet. (Alapban CapsLock) Tedd le először a gránátot, pucolj el onnan, és ugyanazzal a billel robbantsd fel. Tedd ugyanezt a másik oldalon is, és kinyílik az ajtó.

A következő területen lődd szét az összes vázát, és vedd fel a gyémántokat. A TNT-s hordókat is szétlőheted, de ne menj közel. Ha az összes vázát szétlőtted, megkapod az 1. Reward-ot, az 1. Vörös Koponyát.

Menj fel a lépcsőn, és irány végig a hídon. Robbantsd fel a nyílvetőgépeket is, majd a következő lépcső új helyszínre vezet.

- (Xolot) 2000 évig fogságban voltam. Most fürdeni fogok a véretekben.

- (Totec) Ha tovább folytatod Xolot üldözését, meg fog ölni, mint a többieket.
- (Lara) Élnem kell a lehetőséggel.
- (Totec) Te bolond vagy. Ha muszáj folytatnod, tedd el ezt az utadra. Istenek által készült és hatalmas erőket hordoz magával.
- (Lara) Már kiment a divatból, de biztos, hogy hasznát fogom venni.
- (Totec) Sok szerencsét kívánok neked!


Megkapod a társadtól, Totec-től az aranylándzsát. Nagyon jó fegyver ez, nemcsak a harchoz, de beledobva a falba, rá tudsz ugrani, és rajta keresztül felkapaszkodni a magasabb helyekre. Tégy is rögtön így. Előtte azonban ne felejtsd el megkeresni ezen a területen a 2. Reward-ot, az 2. Vörös Koponyát.

Egy zöld fortyogó folyadékhoz értél. Ez a pályán az életerő, mindjárt fel is töltődsz tőle. A többi helyen majd kis ládákban adagolva kapod ezeket. Továbbmenve ismét gyilkolnod kell. A gyémántok felszedését már le sem írom ezentúl, természetes, és egyértelmű dolog ez. Menj fel a lépcsőn, robbantsd fel a nyílvetőgépet, és a csáklyáddal, (Alapban Shift) csáklyázd meg a túloldali épület tetején levő kis gyűrűt. Tartsd is nyomva a csáklyázó billt majd ugorj, és nyomd a felfelé-t is, és akkor felkapaszkodsz a szemközti épület tetejére. Lépj rá a súlykapcsolóra, és kinyílik szemben az ajtó. Ne felejtsd ott a 3. Reward-ot, a 3. Vörös Koponyát.

Ugrás a mélybe, nyomás fel a lépcsőn, és be a kinyílt ajtón. Újabb négy troll támad rád felugorva a hídra. Végezz velük, majd lődd szét a TNT-s hordókat is, és a lépcsőn át újabb területre érsz. Menj szembe, a falból kilógó karhoz. Nyomd meg alapban az ALT-ot, ez a fogás feladatgombja. Húzd ki a falból a kart, és fuss be a kinyílt ajtón. Nekifutásból ugorj, és kapd el a lebegő 4. Reward-ot, a 4. Vörös Koponyát.

Lent a lépcső mellett medipackot találsz ha kell. Menj fel ismét az emeletre, dobj pár lándzsát a szemközti falba, ugorj rá, és rajta keresztül fel tudsz mászni a felsőbb területre. Itt se felejtsd el felvenni a gyémántokat, és persze tedd magadévá az 1. Artifact-ot, a Clay Arrow-ot is, miután itt is legyilkoltad a trollokat.

Húzd ki a falból a kapcsolót, és menj át a kinyílt ajtón. Mássz fel a létrán, robbantsd fel a nyíllövőket, öld le a trollokat. Vedd fel a gyémántokat, és az 5. Reward-ot, a 5. Vörös Koponyát.

Fogd a (ALT) gömböket, és lökd a mélybe. Mássz le a létrán, és told a gömböket a súlykapcsolókra, és kinyílik a kapu. Menj fel itt is a lépcsőn, és a következő területen ugorj fel a kis emelvényekre, és a gyémántok mellett megkapod a 6. Reward-ot, a 6. Vörös Koponyát. (Hard fokozaton ez csak akkor megy, ha nem érinted ugrás közben a földet)

A csáklya segítségével átjutsz a túloldalra, és átmenve a kapuin jön az első, kicsit nehezebb feladat. Ha összeszedtél mindent, akkorra már el kellett hogy érd a 100 000 pontot.

- (Lara) Te most csak viccelsz velem.

Indulj el balra, fogd, told a gömböt az egyik kapcsolóra, így kialszik az egyik kar előtti tűz, és meghúzhatod. Most a másik irányba kell rohannod, és a másik súlykapcsolóra rátolnod a gömböt, így meghúzhatod a másik kart is, és végre felrobban a kerék. Told a gömböt át a kapun a súlykapcsolóra, és ugorj át a platformokon a túloldalra, de közben ne felejtsd el felvenni a 7. Reward-ot, a 7. Vörös Koponyát. (Hardon időre megy a dolog, van rá köbö 30 másodperced.)

Menj át a nyitott kapun, dobj pár dárdát a falba, ugorj rá, és máris a tiéd a 8. Reward, a 8. Vörös Koponya.

A következő területen robbantsd fel a nyílvetőket, fent is, lent is az udvarban. Dobj itt is pár lándzsát a falba, és eléred a 9. Reward-ot, a 9. Vörös Koponyát.

Mássz is ott fel a tetőre, és a csáklyával eléred oldalt a zöld kis keresztet, am full életerőt ad. Irány vissza a tetőre, és robbants egyet középen, a gong-nál. Az megpördül, és kinyitja az ajtót. Átmenve az ajtón, fordulj vissza, és lőj bele még egyet a gongba. Az az ajtó bezárul, de kinyílik a mögötted levő, így tovább tudsz haladni.

- (Xolot) Hmmm... lenyűgöző példány. Engem fogsz szolgálni.
- (Lara) Ne tartsd a lélegzeted.
- (Xolot) Egy köntöst fogok csinálni abból a sápadt bőrödből.
- (Lara) Erről még beszélni fogunk. (Miután kijön a thrall) – Úristen!

Kis beszéded van Xolotl ÓFőistenséggel, majd kitörik a falat, és bazinagy troll jő ellened. Van medipack bőven a területen, főleg a vázák rejtenek ilyeneket, így végezz vele, és csatlósaival. Most két választásod van. Vagy bemész a fényes ajtajú templomba, vagy nem. :) Persze hogy menjünk oda be először. Célozd meg a túloldalon levő gongot, és lőj bele egyet. Kinyílt az első rács. A lándzsák segítségével mássz fel a tetőre, és vedd fel a medipackot. Mássz le, és menj vissza a kapuhoz. A tüskés gödrön át a legkönnyebb út, ha célzottan, (Tab+Egér) belelősz a jobb oldali falba pár lándzsát. Így átjutsz a túloldalra, és ott is fel a tetőre, és full lőszert találsz ott. Juss vissza a másik oldalra, és most már menj ki erről a helyről.

Menj fel a lépcsőkön, irtsd az ellent ezerrel, és mielőtt balra felmennél a hídon, menj be ismét a fényes ajtajú másik templomba. Itt a golyókat kell tologatni a súlykapcsolókra, közben a túloldali gonggal nyitni az ajtókat, így a végén felemelkednek a platformok, és fel tudod itt is venni a full lőszert. Ha akarod a végén felrobbanthatod a nyíllövőket.

Menj ki innen, és fel a hídra, ahol megtalálod a Relikviát, az Itzli Knife-t.

Egy tüskés gödörhöz értél. Húzd ki jobbra, a falból a kapcsolót, és ugrálj át a felemelkedett platformokon át a túloldalra. Igyekezz összeszedni a gyémántokat, és persze a 10. Reward-ot, a 10. Vörös Koponyát.

Kapaszkodj fel a gördülő falakra, néhol a lándzsa segít, az utolsónál pedig felugorva megcsáklyázhatod a legfelső emeletet. Igyekezz felmászni, mert leomlik minden. Menj át az ajtón, és vége is az első szintnek.

 

Végigjátszás: OBig, szövegkönyv: Horus


Videó végigjátszás, készítette: MahaloVideoGames:


Twitter response: "Could not authenticate you."