Lara Croft Tomb Raider

Megszületése sem ment problémamentesen, sokat tanakodtak a történeten, leváltották az írókat, így csúszott a projekt. 1998-ban Brent V. Friedman produkált egy fogatókönyvet, amiből végül nem lett semmi, Steven E. de Souza, a Street Fighter videojáték filmes adaptációjának írója és rendezője is készített egy forgatókönyvet 1999-ben, de a Paramount elutasította. A végleges változatot 5 író készítette, köztük a rendező, Simon West.

A főszereplő megválasztása igen kényes kérdés volt, ugyanis a rajongók szívéhez természetesen nagyon közel állt Lara Croft, és nem akarták, hogy brit hősnőjüket egy amerikai színésznő játssza. Angelina Jolie végül csillagos ötösre teljesített, a film kedvéért keményen edzett, hogy eljátszhassa az igen jó kondiban lévő főhősnőt.

trmovie1.jpg

Szereplők:

Lara Croft

Színésznő: Angelina Jolie
Magyar hangja: Orosz Helga

Kedvenc duplapisztolyos főhősnőnk.

 

Alex West

Színész: Daniel Craig
Magyar hangja: Barabás Kiss Zoltán

Szintén eltűnt kincsek után kutató kalandor, de Lara és az ő útja keresztezik egymást.

 

Bryce

Színész: Noah Taylor
Magyar hangja: Minárovits Péter

Lara asszisztense, technikai bubusa.

Lord Richard Croft

Színész: Jon Voight
Magyar hangja: Tordy Géza

Lara édesapja, akit Angelina Jolie valódi apja játssza.

 

James Hillary

Színész: Chris Barrie
Magyar hangja: Bede-Fazekas Szabolcs

Lara komornyikja.

 

Manfred Powell

Színész: Iain Glen
Magyar hangja: Szakácsi Sándor

Egy titkos társaság, az Illuminati feje.

További színészek: Richard Johnson, Robert Philips, Mark Collie, Julian Rhind-Tutt, Leslie Phillips

Történet

5000 évente bekövetkezik a bolygók együttállása, ezen együttállás első fázisában egy Brit arisztokrata család leszármazottja, Lara Croft különös álomból ébred. Álmában édesapja, Lord Richard Croft emlékezteti arra, amit egykor a Fény Háromszögéről mondott. Apja régi tárgyai közt kutatva Lara egy órára bukkan, mely egy különös szerkezetet rejt magában. Ez a szerkezet a kulcs a Fény Háromszögének megszerzéséhez, melyet egy rejtélyes szervezet, az Illuminati igyekszik megkaparintani. A szervezet a Háromszög erejének felhasználásával képes lenne manipulálni az időt, levelében Lord Croft arra kéri Larát, hogy találja meg és pusztítsa el a háromszöget, mielőtt még az Illuminati rátehetné a kezét. Lara Kambodzsa felé veszi az irányt, hogy megszerezze a háromszög egyik darabját, és ezzel megkezdődik a versenyfutás az idővel...

Zenei album

Nem sokkal a film után a soundtrack is megérkezett, először hibás tartalommal, amit később korrigáltak. A filmzene komponálására először Nathan McCree-t, az első három Tomb Raider játék zeneszerzőjét kérték fel, majd leváltották Michael Kamen-re. Kamennel nem tartották megfelelően a kapcsolatot, ennek eredményeképp az utolsó pillanatban kellett új zeneszerző után kutatni, aki végül Graeme Revell lett. Kevesebb, mint két hete volt a filmzene megalkotására.

Érdekesség: a U2 egyik száma egyben a soundtrack része is, Lara pedig a klipben is szerepel:

Twitter response: "Could not authenticate you."