Lara Croft Cosplay

Candy Cosmic

Angel, alias Candy Cosmic a széria kezdetekor, 1996-ban bújt először Lara bőrébe, így már több, mint 20 éve mozog a cosplay területén. Rengeteg nagyszerű fotót osztott meg velünk, az alábbi oldalon követhetitek:

DeviantArt: Candy Cosmic


Licorne, mint Lara Croft

Az egyik legnagyobb magyar cosplay guru, Licorne is belebújt az új Lara Croft bőrébe - róla láthatunk 2 csodálatos képet:

Cosplay: Licorne
Fotók: Jakab Tamás
Szerkesztette: Sármai Balázs
Külön köszönet: AMGC (Alex Menrich Gaming Community)


PlayIT (2013)

A 2013-as PlayIT-en is megjelentek a jobbnál-jobb Lara Croft cosplayerek. Vessetek rájuk egy pillantást!

Fotók: GameStar, PlayDome, Jakab Tamás, Katona Csilla, Szarvas Zoltán, PlayIT, ismeretlen fotósok

Cosplayerek: Vera, Ada, Réku, Cady Ryn, Yika Croft, Diána, [és még pár, eddig meg nem nevezett lány]


2013 tavaszi MondoCon

A 2013-as tavaszi MondoCon-on több Lara Croft cosplayer is részt vett, róluk láthattok képeket.
A képeken: V. Vera, Ada, Cady Ryn, Yika Croft. [Volt egy ötödik lány is, ám sajnos róla nem tudunk bővebbet.]


Tomb Raider 2013 cosplay fotósorozat - Réku:

Modell: Lukoviczki Réka (Réku) - Facebook, DeviantArt
Fotós: Sánta Balázs
Producer: Cs. Nagy Endre (EndreMan) - GameStar


Tomb Raider 2013 fotósorozat:

Modell: Huszár Csenge
Smink: Neszteli Karolina
Sár/vér effekt: Hámori Dániel
Fotós: Sármai Balázs


A magyar Lara Croft hasonmásverseny

1999. december 12-én a Computer Karácsonyon lezajlott a Lara Croft Hasonmásverseny döntője, a BME K épületében. A Baby Sisters és C'est La Vie zenekarok után lépett színpadra este a 12 döntős, akik közül az alábbi sorrend alakult ki. (A nyertesek pénzdíjat és egy-egy Sony Playstationt kaptak.)

SG.hu - 1999. december 14.

Mint már írtam tegnap, most vasárnap rendezték meg a Lara Croft hasonmásverseny döntőjét a Computer Karácsony '99 keretében, helyét tekintve a BME K épület aulájában.

Az előzetes jelekkel ellentétben olyan 3 számjegyű nézőközönség gyűlt össze az egyébként kissé téves időpontra kitűzött döntőre, és (legalábbis számomra) meglepetésszerűen a döntőbe jutott 10 lány ott is volt a helyszínen. Aztán lehet, hogy az a 10 lány volt ott, aki hajlandó volt eljönni... :)


Volt, aki a kamerát is ellenfélnek nézte...


Az egyik esélyes versenyző, a SuperGamez különdíját ezennel odaítélem :)

Az eseményt egyik kedvenc TVadónk színvonalas és hiteles műsora olyan nagy kaliberűnek értékelte, hogy hétfő esti kiadásában egy rövidebb hangvételű összeállítást is leadtak a témáról... Haverral már felkészülten váltuk az éjjeli ismétlést, és Hipra digizett vagy 100 képet, ezek közül raktam ki a legjobbakat.

Az idő rövidsége azonban nem gátolta meg a szerkesztőket, hogy a verseny előzményeit, illetve magát a játékot mellőzzék, és az egészet úgy állítsák be, hogy Lara Croft a férfiemberek ideálja alapján megformált ideális nő, és neki keresnek hasonmást. Gyerekek, ki az aki otthagyná a mostani nőjét Lara kedvéért?...


"Ekkora mellei vannak" - így mutatta be Lara-t...


Ebből a szemszögből még hasonlít is SZVSZ...

Az egyébként remek összeállítás később önmagával is mintha ellentmondásba keveredett volna azzal a kijelentéssel, hogy Lara alakja csupán egy programozó agyszüleménye, és nem győzték azt hangsúlyozni, hogy milyen furcsa, már-már beteges dolog egy nem létező személynek hasonmást keresni.


Bár én még egy deka sminket se láttam Larán, itt mindekit szépen kifestettek...


Ez nem ókelta párzási szertartás, csak a hölgy demonstrálja, hogy egy Lara hasonmásnak hajlékonynak is kell lennie... A Drakan pókhasonmás verseny abszolút esélyese a hölgy, azt hiszem.

Mindezek közben a TR4 demo változatát is bemutatták, ez utóbbi annyiból állt, hogy elmentek a nagy körfolyosós teremig, és ott bemutattak két ugrást, elővették a fegyvert, ám gondolom a korai időpontra való tekintettel nem sütötték el - semmi extra... Ha már valamit bemutatnak, akkor jó lenne talán utánanézni a részleteknek, vagy a számukra homályos részeket elkerülni, nem?


Nem, nem te ittál, tényleg kettő van belőle!


Ez valószínűleg a warez csapatok büntetése lesz...

Mindezeken túllépve, és az utolsó képsorban felbukkanó kutyát leszámítva (aki éppenséggel egy Lara képet csócsált, és ezt a műsorvezető nem győzte hangsúlyozni) a képek egész korrektek voltak, ezért kerültek ide be... Mindegyikhez írtam egy rövid kommentárt, hogy aki nem látta a TVben, az is tudja, épp miről van szó...


Csoportkép, avagy Lara 5 élete egy képen...


A póz hasonlít, bár nem állítanám, hogy pont Lara-ra...

A zsűri a név ellenére (hasonmásverseny) nem a Larahoz hasonló, hanem valami elvont szempontoknak megfelelően zsűrizett - állítólag a külső kisugárzás, ill. a mozgás volt a követelmény, azonban gondolom ez valami félreértés lehetett... Bár a teljes mezőnyt végignézve anno nem is igazán tudom, mire számítottam... A győztes egyébként ha Larara nem is, de egy ex barátnőmre igencsak hasonlít - szóval végül is jogos a díj... nem? :)


A tíz lány együtt, de utána lehet számolni...


Nos, ő maga a nyertes, gratulálunk neki ezúton is!

Ennyit erről, azt hiszem nem is érdemes tovább ragozni... A Lara mítosz számomra végleg leeresztett, mint egy lyukas ko... lufi. :)

Képek forrása: RTL Klub, Fókusz.
A képeket digizte: Hipra


Az SG mellett külön köszönet az alábbi képekért és pár érdekességért a Hungarian Lara Croft look-a-likes oldalnak:

Twitter response: "Could not authenticate you."