Az élet bölcsője (The Cradle of Life)

A Lara Croft: Tomb Raider első része nagy népszerűségnek örvendett, és míg a kritikusok ízekre szedték, a bevételek szempontjából igen jól teljesített. A második rész, Az Élet Bölcsője 2003-ban követte, ismét sok negatív kritikát zsebelve be, és a bevételek is elmaradtak az első részhez képest, ugyanakkor Angelina Jolie teljesítménye sok dicséretet kapott.

A film nem igazán futott be, a Paramount az akkortájt megjelent Angel of Darkness sikertelenségét okolta emiatt, mely félkészen került a polcokra, hogy a film előtt még gyorsan kiadhassák. Elég pénz futott be a harmadik rész elkészítéséhez, ez azonban teljesen meghiúsult, mikor Angelina Jolie bejelentette, hogy nem kíván ismét Lara bőrébe bújni.

trmovie2.jpg

Szereplők:

Lara Croft

Színésznő: Angelina Jolie
Magyar hangja: Orosz Helga

Kedvenc duplapisztolyos főhősnőnk.

 

Terry Sheridan

Színész: Gerard Butler
Magyar hangja: Széles Tamás

Lara régi ismerőse, kénytelenek együtt dolgozni.

 

Bryce

Színész: Noah Taylor
Magyar hangja: Minárovits Péter

Lara asszisztense, technikai bubusa.

Jonathan Reiss

Színész: Ciarán Hinds
Magyar hangja: Reviczky Gábor

Tudós, Pandóra szelencéjét akarja megszerezni.

 

Kosa

Színész: Djimon Hounsou
Magyar hangja: Bognár Tamás

Lara afrikai barátja.

 

James Hillary

Színész: Chris Barrie
Magyar hangja: Bede-Fazekas Szabolcs

Lara komornyikja.

 

További színészek: Til Schweiger, Simon Yam, Terence Yin

Történet

Görögországban Szantorini szigetét egy erős földrengés rázza meg, ami felfedi a Hold Templomát. A templomot Nagy Sándor építtette, és a legértékesebb kincseit rejtette el itt, köztük egy gömböt. A gömb elvezetheti tulajdonosát Pandóra Szelencéjéhez, de hamar rossz kezekbe kerül, egyenesen egy rossz szándékok által vezérelt tudós, Jonathan Reiss karmai közé. Lara feladata, hogy megállítsa őt, melyben segítségére lesz a kétes indíttatású Terry Sheridan. Lara újabb kontinenseket átszelő kalandra indul, hogy visszaszerezze a gömböt...

Zenei album

A filmzenét Alan Silvestri komponálta, és a híres London Symphony Orchestra elevenítette meg.

A Korn egyik számának videoklipjében nem kis szerepe van Angelina Jolie-nak és a Tomb Raidernek, a szám szerepelt is volna a filmben, ez azonban végül nem valósult meg, csak a stáblista közben hallható.

Twitter response: "Could not authenticate you."