Rise of the Tomb Raider végigjátszás #03 - Siberian Wilderness

01 - Mountain Peak
02 - The Prophet's Tomb
03 - Siberian Wilderness
04 - Glacial Cavern
05 - Soviet Installation
06 - Abandoned Mines
07 - Geothermal Valley
08 - The Acropolis
09 - Geothermal Valley (2)
10 - Flooded Archives

11 - Geothermal Valley (3)
12 - Research Base
13 - The Orrery
14 - Path of the Deathless
15 - The Lost City

Szibéria

3. A szibériai vadonban

Ne felejtsd el, hogy (a játék végéig Szíria kivételével) vissza tudsz térni minden helyszínre a táborok meglátogatásával, így később is össze tudod szedni a pluszokat. Sőt, néha bizony vissza is kell térni, hogy már fejlettebben, esetleg megszerezve a kellő fegyvert vagy felszerelést kinyithass, átkutathass mindent a területen.

100%-os magyar videovégigjátszás:

A videókat átlépheted a Space megnyomásával (PC). Persze az irányító gombokat átállíthatod tetszés szerint.



Mentések.

Táborhely: Menedék a vadonban

Fegyverek: 2 hegymászó csákány, rögtönzött íj, Félautomata pisztoly első része.

Felszedhető cuccok: Relikviák 3, Dokumentum 6, Falfestmény nincs, Érmekupac 3, Túlélő doboz 3, Monolit 1, Kincsestérkép 1, Felfedező hátizsák 1, Vasláda 1.

 

Sírok: Nincs

Kihívások: 3 fegyveres megölése lesből, és a hulláik kifosztása.

Térképek: A szibériai vadon.

Cél: A menedék megtalálása.

Északkelet Szibéria napjainkban.

Lara - levegő után kapkodva -
Jónás - a rádióban- Lara ott vagy? Találtam menedéket.
Lara - Jónás? Jónás, ha hallasz engem... Menj haza. Kérlek, ne próbálj megtalálni. Ezt egyedül kell végigcsinálnom.

Itt folytatjuk hát a kalandot a nagy, jeges zuhanás után, a szibériai vadonban. Beszélgess csak a barátoddal egy kicsit, majd utána indulj tovább. Taposs a nagy hóban, miközben majd megfagysz. De jó lenne egy kis igazi, jó magyar pálinka! De nincs. Hó, fagy, az van dögivel. Taposs hát utat magadnak, menj a völgyben, amerre tudsz, és elérsz egy elhagyott táborhelyhez.

Lara - Rendben... Rendben... Tüzet kell gyújtanom.

Isten hozott a hidegben!

Az elszáradt fákból gyűjts be gyújtóst, három fadarabot, és a szarvast is vizsgáld meg. :) Bizony, mert szükséged van az agancsára, és a bőrére.

Lara - Friss tetem... hús nem maradt, de... talán valami mást tudnék hasznosítani...

A távolban farkasokat látsz elosonni.

Lara - Most vissza, a táborba.

Irány vissza a táborhoz, és gyújtsd meg a fát, amit szereztél. Lara még egy kis kunyhót is épít. Újabb beszélgetés, most a Szentháromság két fegyveresének beszélgetését hallgatod ki a rádión, majd egy íjat készít hősnőnk.

- a rádió recsegni kezd-
Konstantin - ...embereink most fésülik át a hegységet. Ha az ereklye itt van, megtaláljuk.
Titokzatos hang - Na és a Leszármazottak?
Konstantin - Továbbra is ellenállnak. De hamarosan urai leszünk a helyzetnek.
Titokzatos hang - Helyes, a szentháromság bízik magában.
Lara - suttogva - Szentháromság...

Lara - Erősebb íjra lesz szükségem. Bár ne volna ennyire ismerős ez a fájdalom. Mint egy régi ellenség szemébe nézni. El akar pusztítani. Azt akarja, hogy csak terüljek ki, és haljak meg. De nem fogok, nem tudok. Van itt valami. Lennie kell, vagy a Szentháromság nem jött volna el ebbe a havas pokolba. Csak remélni merem, hogy Jónás jól van. Hogy megtalálta a visszautat. Képtelen.... képtelen lennék azt a kockáztatni, hogy itt legyen velem. Többé nem. Az elvesztésének fájdalma. Azt már nem bírnám elviselni. Ez az én utam, és csakis az enyém.

Ne feledd, hogy ha elfogy a nyíl, akkor tudsz újat készíteni, ha van alapanyagod. Alapbeállításban a bal egérgombbal, a középsővel alternatív nyilakat tudsz készíteni.

A tábortűz melegénél most már állíthatsz magadon pár dolgot. Először is válaszd ki az íjat, és a fehér koponya ikont kiválasztva javíts rajta. Ne felejtsd el, minél több cuccot megszerzel, annál többet fejleszthetsz.

A múlt visszhangjai

Célod: Keresd meg az erdőben az elveszett város jeleit.

Indulj hát tovább.

Lara - Szentháromság.... Itt vannak.
- a rádióban - Parancsnokság... veszik?
--medveüvöltés hangja -
Ó a picsába!
-- sikoltás -
Lara - A franc... mi a fene volt ez?

Kopaszd meg balra a kis fát, találsz ebből jó párat a pályán, és figyeld a madárfészkeket is, azok is hasznosak, lelőheted a fákról majd őket. Némelyik fa mászható, mássz hát fel az ágakra, ott haladj tovább. Juss el a zászlóig, majd a kötélen át a deszkapalánkra, ahol megtalálod a kincsestérképet.

 

Akár vadászhatsz is fentről, lelőhetsz szarvast, őzikét, nyulat. Mássz fel a fára, és egy faágról átugorhatsz egy kis sziklára, ahol xp-s dobozt, és az 1. dokumentumot találod. 

Balra indulj tovább, és egy kis sziklabeugrón megtalálod az 1. relikviát, egy koronát.

Lent, jobbra, egy rést találsz a sziklában. Juss át rajta, és mindjárt csákányozd ki a falból a magnezitet. Jó lesz ez majd robbanóanyaghoz.

Találsz ebből még kettőt, majd mellette felveheted a 2. dokumentumot.

Menj ki a barlangból, indulj el kicsit balra. A földből csákányozd ki az 1. túlélő dobozt.

Irány visszafelé, és egy újabb sziklán találod a 3. dokumentumot.

Jobbra folytasd az utadat, majd egy újabb sziklapárkányon a 4. dokumentumot. leled meg.

Vadássz is közben, azért is pont jár. Nem messze a dokumentumtól a másik oldalon, egy másik sziklapárkányon találod a hátizsákot. Ezzel frissítetted a térképedet.

Alatta egy újabb barlangot találsz. Menj be, de itt még nem tudsz semmit tenni, nem tudod áttörni a deszkafalat. Bizony erre a pályára még vissza kell jönnöd, ha mindent be akarsz gyűjteni. de előbb kell a köteles nyíl. Visszaértél a tábortűzhöz.

Most indulj el balra, és a sziklákon xp-t találsz a jeges földben. Szembe átmenve a területen is ugyanilyet találsz. Közben fényeket látsz a magasban, vigyázz. Frissült a térképed is. Nem messze tőle megtalálod az írással teli oszlopot, a monolitot.

Lara - Az írás nagy része egy katonai sikert dicsőít, de...

Olvasd el a szöveget, és ismét frissült a térképed. Kutasd át a magasban a fákat is, xp-ket, fészkeket találsz, mind-mind növeli az xp-id számát. Nem is írom le ezeket a cuccokat, a Túlélő Ösztönt használva úgyis láthatod őket. A térképet is megnézheted, ha frissül, mindig újabb rejtett cuccokat találhatsz meg. Ha meguntad a vadászatot, és gyűjtögetést, juss fel oda, ahol a fényeket láttad.

-- a rádióban -- Felderítőcsapat, itt a központ. Válaszoljanak. Akadt némi... zavar az utolsó adásukban. Elvesztettük a kapcsolatot a déli gerincen. Az utolsón bejelentkezési helyük, a mongol romok környéke volt. Szerelkezzenek fel, és várjanak a további utasításokra.

Menj végig a völgyben, de óvatosan. Egy medvével fogsz találkozni. Ne állj le vele dumálni, ez nem Jonah, nem kedvel. Fuss, rohanj el előle. A bozótban, a fák mögött sem lihegheted ki magadat, adj neki a csákánnyal, majd menekülj tovább. A meredek sziklánál jól időzítve ugorj félre a Melee gombbal, majd amikor a célpont megjelenik, akkor a Hold gombbal adj neki egyet. Ha nem igyekszel, vacsora leszel. :) Lezuhansz a mélybe, de életben maradsz.

Emlékek jutnak az eszedbe.

Lord Croft - Lara. Látom, megint nem vagy hajlandó az ajtót használni.
Lara - De így gyorsabb apu.
Lord Croft - Na gyere majmóca.
Lara - Újabb kalandra indulsz?
Lord Croft - Igen. Az eddigi legnagyobbra.
Lara - Akkor úgy döntöttem, hogy én leszek az asszisztensed.
Lord Croft - Óh igazán? Hát, nincs más, akit szívesebben vennék az oldalamon. De ez az ügy... túl veszélyes. Lara, hallgass rám. Egy nap, komoly nyomot hagysz majd ezen a világon. Nagyon büszkévé teszel majd engem. Csak egy perc kicsim. Ezt fel kell vennem.

Lara - Be kell kötöznöm ezt a sebet.

Na elég volt! Tápászkodj csak fel a hóból! Gyógyító növényeket találsz. Szedd le a bogyókat, és gázolva tovább a hóban egy bázist pillantasz meg a mélyben.

Lara - Mégis mi a fenét csinál ott lent a Szentháromság?

Menj balra, kapaszkodj fel a falon, és menj át a barlangfolyosón. Útközben állj neki gombázni. :) Mássz fel a jégfalon, majd csússz le a kötélen. Szemben újabb rést találsz a sziklában. Bújj hát be rajta, ha gombázni akarsz. De akarj, mert kell a mérges gomba a mérgezett nyílhoz. Kint kutasd át a területet, faládikákat találsz. Vadászhatsz is xp-ért. keresd meg a tábortüzet, és javíts magadon. Frissítsd az íjadat. Fontos, hogy szerezd meg a mérgezett nyilakat. A félreugrás megtanulása sem árt.

Bemászol a kuckódba, és újra rád törnek az emlékek.

Lara - Pihennem kell... Olyan hideg van... hulla vagyok.

Lord Croft - Nem, maga figyeljen rám! Ez a felfedezés túlságosan fontos. Magasról teszek én a híremre! Ne merjen engem megfenyegetni! Mindazok után, amit tettem! Halló!? Halló?!
Lara - Apa, mi történik?
Lord Croft - Ezek bolondok!
Lara - Megrémítesz.
Lord Croft - Közel járok Lara... Közel valami fontoshoz. Egy nap... Majd megérted.
Lara - Nem akarom megérteni! Csak azt akarom, hogy hagyd abba! Legyél újra az apukám!

Hangokra riadsz fel, fegyveresek jelentek meg. Két embert üldöznek.

-- lövés hangja--
Lara - levegő után kap-
Helyi férfi - Szófia! Mozgás!
Katona - Gyerünk! Megvannak!
-- lövések --
Helyi férfi - Fuss tovább! Menj!
--lövés--
Katona - Kapjátok el!
Központ - Minden csapat jelentkezzen be. Helyzetjelentést. Vége.
Katona - Találtunk még egy tábort idefent. Még égett a tűz. Nem lehetnek messze. Vége.
Központ - Vettem, de úgy tűnik, hogy visszavonultak. Az elsődleges cél megtalálni az eltűnt felderítőcsapatot.
Katona - Szóljatok a többieknek, hogy a helyiek csapdákat helyeztek ki a tisztáson... Biztosan arra készültek, hogy üldözőbe vesszük őket... az Istenit! Nem visszavonultak, csel volt az egész. Még mindig idekint vannak valahol. Brinker meghalt. Valakinek... le kellene vágnia.
Központ -  Az összes egységnek. A helyiek becsapdázták az erdőt.

A nőnek elfogy a nyila, társa felbukik a hóban, és kegyetlenül legyilkolják. A nő elmenekül. Két fegyveres utána indul, de a harmadik észreveszi a tábortűz füstjét, arra megy hát. Belelő a kis kuckóba, de hálistennek Lara már nincs ott - de hol van? Bizony fent van a magasban, onnan lesi a fickót. Az alá ér, így ráugorva végez vele. Óvatosan osonj tovább a bozótba. A következőt a csákánnyal nyírd ki, fojtsd meg, vedd fel a nyilakat a tábortűznél, majd tovább haladva kapaszkodj fel a fára. Egy lógó embert veszel észre, alatta egy fegyveressel. Lődd fejbe az íjjal, és teljesítetted is a kihívást, a három ember zsebeinek átkutatását.

Az emberen már nem tudsz segíteni. kapaszkodj fel a fára, a faágra, onnan ugrás a következőre, majd a harmadikról lődd fejbe a fenti területen sétáló fickót. Vigyázz, társa is van, intézd el azt is. Még három fegyveres lézeng a közelben. Nyírd ki őket még messziről egy-egy fejlövéssel, vagy ha észrevesznek rájuk ugorva is megteheted ezt. Menj oda ahol voltak, és szerezd meg az asztalkáról a diktafonjukat. Ez a 5. dokumentum.

Kapaszkodj fel a fára, onnan tudsz a felső területre feljutni. Eljutsz egy barlanghoz. menj be, de vigyázz, medvekomával lesz ott randevúd. Menj be a barlangba. Lőj bele vagy kettőt, rohanj ki a barlangból vissza amerről jöttél. A medve visszamegy a barlangjába. Ismét menj be, ismét pár nyíl, még mérgezett sem kell, és ki fogod nyírni, még pár kifutás-befutás után. :) Ha bátor vagy, csákánnyal is adhatsz neki. Bent a barlangjában nyiffant ki nekem. Ha sikerült, a barlangban gombákat, xp-s dobozokat, és a félautomata pisztoly első felét (4/1) találod egy vasládában.

Itt találod az 6. dokumentumot is.

Törd át hátul a falat, és a sziklafolyosó a következő pályára vezet.

Ha a térképen egy lakat ikont látsz, akkor még nem tudtad lefordítani a monolitot, ezért majd még vissza kell jönnöd. Ha kinyírtad a medvét, menj vissza érte.

A maradék relikviákért viszont később kell ideutaznod.

 


Amikor meglesz a köteles nyilad, és a robbanós, akkor gyere ide vissza. Megnézheted a térképen, találsz két eddig zárt barlangot. Az egyiket a köteles nyíllal tudod kinyitni, a másik bejáratát fel kell robbantanod.

 

A kötelesnél egy kis ládikában egy gyűrűt találsz. Ez a 2. relikvia.

A felrobbantott bejárat mögött pedig szintén egy kis ládikában is találsz kincset, ez pedig a 3. relikvia.

 



 

Írott végigjátszás: OBig
100%-os videovégigjátszás: Matie

04 - Glacial Cavern >>

Twitter response: "Could not authenticate you."