Rise of the Tomb Raider végigjátszás #13 - The Orrery

01 - Mountain Peak
02 - The Prophet's Tomb
03 - Siberian Wilderness
04 - Glacial Cavern
05 - Soviet Installation
06 - Abandoned Mines
07 - Geothermal Valley
08 - The Acropolis
09 - Geothermal Valley (2)
10 - Flooded Archives

11 - Geothermal Valley (3)
12 - Research Base
13 - The Orrery
14 - Path of the Deathless
15 - The Lost City

13. A planetárium:

Ne felejtsd el, hogy (a játék végéig Szíria kivételével) vissza tudsz térni minden helyszínre a táborok meglátogatásával, így később is össze tudod szedni a pluszokat. Sőt, néha bizony vissza is kell térni, hogy már fejlettebben, esetleg megszerezve a kellő fegyvert vagy felszerelést kinyithass, átkutathass mindent a területen.

100%-os magyar videovégigjátszás:

A videókat átlépheted a Space megnyomásával (PC). Persze az irányító gombokat átállíthatod tetszés szerint.


Mentések.

Táborhely: 1.

Felszedhető cuccok: Kódex 1, Írás a falon 1, Kess 3, Felfedező hátizsák1.

Kihívás sírok: Nincs

Kihívások, feladatok: Nincs

Kripta: Nincs

Missziók: Nincs

Lemenve a lépcsőn, törd át a szemközti falat, majd újra lefelé lépcsőzöl. Egyensúlyozz át a gerendán, bányássz egy kis magnezitet, és balra megtalálod az 1. kesst.

A hegymászó nyilakkal jutsz át a falon a túloldalra, majd újra ugyanezt a technikát alkalmazd, hogy feljuss a sziklákra. Most csáklyázd meg a feletted levő sziklapárkányt, mássz fel oda, mert ott lapul a hátizsák.

A tábortűznél megpihenve, majd begázolva a vízbe, először ússz jobbra, és felmászva a sziklára meg is van a 2. kess.

Menj le a lépcsőkön, bújj át a sziklarésen, majd juss le az alsó szintre.

Lara - Jákób, bemegyek. Mi vár rám idelent?
Jákób - a rádióban - A mieink nem jártak odalent mióta lezártuk, évszázadokkal ezelőtt. De elméletben biztonságos, legalábbis amíg el nem éred a planetáriumot.
Lara - Az a Csillagvizsgáló része volt?
Jákób - a rádióban - Az asztronómusaim építették, mielőtt a Halhatatlanok betemették volna az óvárost. Azzal tudod majd kinyitni Kityezs bejáratát.

Továbbmenve be is értél a csillagvizsgálóba. Az a feladat, hogy feljuss a gépezet tetejére, ott vezet az út tovább, a következő pályára.

Lara - Ez bámulatos. Lássuk, hogy működik ez a szerkezet...

Látsz a gépezeten alattad egy ingát, amin két oldalt egy-egy gömb, bolygó van. A baloldalin kötél is van, lőj egy nyilat abba, és rántsd meg. Most már átugorhatsz az ingára, majd végigsétálva rajta eljutsz a gépezetre.

Szemben fel tudsz kapaszkodni egy másik ingára, de előbb jobbra, az azzal szemköztit kell úgy elforgatni a köteles bolygóval, hogy a köteles csáklyádat tudd majd használni. Az utána levő ingát is el kell forgatnod, hogy a palánkra érkezhess majd a köteles csáklyával. Ha sikerült, juss fel, és a kötelessel juss tovább a szemközti gerendára, majd végigmenve rajta, ugrás a palánkra, amit szintén elfordítottál még lent. Ha sikerült, mássz fel jobbra ugorva az emeletre. Balra egy kupac érmét vehetsz fel.

Told be a gépezet egyik rögzítőjét, majd köteles ugrással juss el a központi részre, onnan pedig menj a másik oldalra, és ott is told be a rögzítőt. A gépezet forogni kezd. Bemenve az oldalterembe elolvashatod a pálya egyetlen fali írását.

Lara - A mongolok elpusztítottak mindent, és a város a jég alá merült...

Most jól kell időzítened, hogy a köteles ugrásnál ne legyen semmi az útban. Juss tehát el a központi részre, a gépezetre. Most juss fel az egyik mászható palánkon keresztül, az egyik alacsonyabb inga tetejére. Most jobbra a másik ingán levő egyik gerendát kell elkapnod, majd amikor alád kerül az inga, rá kell pottyanni. De rögtön, fel kell kapaszkodni a másik palánkon keresztül a magasabb ingára. És most türelmes légy. Várd meg, amíg úgy fordul az inga, hogy rá tudsz ugrani a központi gép tengelyére. Ott mássz, kapaszkodj feljebb, egy ugrással még feljebb jutsz, végül felmászol a tetejére. Menj a kódexhez, és kinyitva olvasd el. Klasszikus kiképzést kaptál most. :)

Lara - Egy kódex... A fejlett íjász technikákról szól, amelyeket a Bizánci Birodalomban fejlesztettek ki...
Új képességet szereztél meg, melynek neve: "Hagyományosan edzett". Ezután a gyorslövéshez kézben tartott nyilak száma háromra emelkedik.

Vedd fel mellette a kupac érmét.

Ugorj le a hóba, és kiáshatod magadnak a 3. kesst.

Megint a hegymászó nyilakat kell használnod, először felfelé, majd oldalra kell eljutnod a következő, szemközti falra, míg végül kiértél innen, a következő pályára.

 


Írott végigjátszás: OBig
100%-os videovégigjátszás: Matie

14 - Path of the Deathless >>

Twitter response: "Could not authenticate you."