Rise of the Tomb Raider végigjátszás #10 - Flooded Archives

01 - Mountain Peak
02 - The Prophet's Tomb
03 - Siberian Wilderness
04 - Glacial Cavern
05 - Soviet Installation
06 - Abandoned Mines
07 - Geothermal Valley
08 - The Acropolis
09 - Geothermal Valley (2)
10 - Flooded Archives

11 - Geothermal Valley (3)
12 - Research Base
13 - The Orrery
14 - Path of the Deathless
15 - The Lost City

10. Az Elárasztott Könyvtár:

Ne felejtsd el, hogy (a játék végéig Szíria kivételével) vissza tudsz térni minden helyszínre a táborok meglátogatásával, így később is össze tudod szedni a pluszokat. Sőt, néha bizony vissza is kell térni, hogy már fejlettebben, esetleg megszerezve a kellő fegyvert vagy felszerelést kinyithass, átkutathass mindent a területen.

100%-os magyar videovégigjátszás:

A videókat átlépheted a Space megnyomásával (PC). Persze az irányító gombokat átállíthatod tetszés szerint.



Mentések.

Táborhely: 2.

Felszedhető Fegyverek: Break-Action vadászpuska darab, (4/3) Légzőkészülék.

Felszedhető cuccok: Relikviák 2, Dokumentum 5, Írás a falon 2, Falfestmény-írás 3, Érmekupac 3, Túlélő doboz 3, Vasláda 1, Monolit 1, Kincsestérkép 1, Felfedező hátizsák 1.

Kihívás sírok: Nincs

Kihívások, feladatok: Nincs

Kripta: Nincs

Missziók: Nincs

A rúdon keresztül juss át a túloldalra, majd jobbra, juss fel a falon.

Ana - Ezek a romok rengeteg titkot rejtenek, Parancsnok. Nem lehet túl mélyre, vagy túl gyorsan ásni.
Parancsnok - a rádióban - Az embereink próbálnak óvatosak lenni...
Ana - Óvatosak? Miért? Nincs már időnk az óvatoskodásra. Nekem személy szerint már a türelmem sincs meg hozzá.
Parancsnok - a rádióban - Minden tisztelettel, ha az embereim meghalnak odalent, akkor...
Ana - Mind feláldozhatóak vagyunk Parancsnok. Ami fontos, az az eredmény. Túl nagy itt a tét.
Parancsnok - a rádióban - Elértük az alsó szintet, de újabb problémába ütköztünk. Se rádiókapcsolat, se vizuális kapcsolat. Egyszerűen eltűntek.
Ana - Akkor haladjanak tovább nélkülük.
Parancsnok - a rádióban - Az ellenkezik a bevetési protokollal asszonyom. Szükségtelen kockázatot jelent.
Ana - Elérhető a cél nélkülük?
Parancsnok - a rádióban - Asszonyom. Nem hiszem, hogy egyedül vagyunk idelent. Taktikai támogatásra van szükségünk.
Ana - Nem. Túl nagy területen szóródtunk szét a völgyben. Ha úgy érzi, hogy követik, azt javaslom, haladjanak gyorsabban.

Balra folytasd az utadat, majd egyet leesve, elkapva az alattad levő párkányt, megint balra kapaszkodj, és eljutsz egy folyosóra. Jobbra fel a falon, majd a fagerenda végéről ugrás, csáklya, és már mászol is felfelé.

Most kilesed Anát, és a rajongóit. Pisztolyt fogsz a fejéhez, úgy tartod sakkban az embereit. Mindenhol fegyveresek jelennek meg, lassan kilátástalan a helyzeted, de észreveszed a földön az aknákat, és felrobbantod. Lezuhantok a banyával, de te ügyi vagy, a lábadra hurkoltad a kötelet, ami megfogja a zuhanást. Lődd le a súlyokat a kötélről, több lövés kell mindegyiknek, és végre padlót fogsz. :) Ana is megúszta, így jutalmul vállon lövöd.

Ana - Idelent kell lennie.
Szentháromság katona - Gyerünk, Ana már vár.
Ana - Megtalálták?

Ana - Megölni egy fegyvertelen nőt? Az kegyetlen lenne, még tőled is Lara. Másrészről viszont, tudom, hogy miért nem húztad még meg a ravaszt. Lőj csak, és az embereim pillanatok alatt végeznek veled. Ez az egyetlen, amihez jobban értenek, mint te.
Lara - Fogd be Ana!
Szentháromság katona - Ne mozdulj! Úgysem tudsz sehova sem menni!
Ana - Végezzetek vele! Gyerünk!

Ana - A generátorok! Mindkettőnket lerántanak! Francba... Lara! Lara! Fontold meg még egyszer az ajánlatom, Lara. Mielőtt túl késő lenne!
Lara - Már akkor túl késő volt, amikor elárultad a családom. Megszerzem az Atlaszt Ana!
--tűzharc és csata hangjai .....
Ana - Valami gyilkolja az embereimet odalent, Lara! Ha ők nem képesek megtalálni, te sem fogod.
Lara - Menj a pokolba!
Ana a rádióba - Croft úton van. Öljék meg, és hozzák el nekem azt az átkozott Atlaszt!

Nézz körül, mert ott van az 1. dokumentum.

Bújj át a sziklarésen, és nézd meg az első fali festményt. (3/1)

Lara - Görögtűz... A Próféta Halhatatlan serege... Görögtűzzel felfegyverkezve verhetetlenek voltak...

Pihenj meg a tábortűznél.

Lara - Már Ana előtt járok, de fogalmam sincs, hogy mibe kevertem magam idelent. Rejtőzik valami a hely sötétségében. De muszáj folytatnom - túl messzire jöttem már el. Ana azt hiszi, ismer engem. És talán így is van, bizonyos szinten. De nem tud mindent, és amíg továbbra is alábecsül engem... talán még nálam van az előny.

Bújj át a sziklarésen, és menj végig a mérgező gázzal, és hullákkal telisteli folyosón. Öld meg a sebesültet, ne szenvedjen. Kapsz érte pár pontot is. Lőj bele a piros vázákba, és azok felrobbanva utat nyitnak neked. Jobbra felveheted a 2. dokumentumot.

Ugorj le a nagyterembe a jobb oldali párkányra. Drótkötél segítségével, a csillárokon át jutsz a túloldalra, ahol felveheted a 3. dokumentumot.

Irány vissza a csillárokon, majd menj le az alsó szintre. Töltsd fel magadat lőszerrel, hamarosan kelleni fog. Menj fel a lépcsőn, és a kis emelvényről vedd fel az Atlas-t. Egy gránát repült eléd. Ajjaj, megint harc lesz. Hát ezek mindenhol ott vannak? Megfigyelted ugye, hol vannak a robbanós vázák? Azokat is felhasználhatod ellenük. Ha mindegyiknek kampeca, kutasd ki a zsebeiket, majd menj, amerről jöttek. A következő teremben is lézeres fegyveresek ereszkednek le, végezz velük is. Ugyan füst van a teremben, de a lézerük elárulja, merre vannak. Kivágják a szemközti nagykaput, és onnan is jön pár fickó. Menj tovább arra, és egy újabb szűk folyosó után úszni kell. A lángszóró elől le kell merülnöd a víz alá, és úgy is kell továbbúsznod.

Katona1 - Biztos itt van még valahol. Fedezzétek a kijáratokat.
Katona2 - Itt! Rohadtul elkaptam!
Katona1 - Vissza kell szereznünk a csomagot.
Katona2 - Na és ,mi van azokkal? Sikerült leráznunk őket?
Katona1 - Nem reménykednék benne. Találjuk meg az Atlaszt, de kurva gyorsan, aztán húzzunk innen a picsába.

Ne állj meg, csak ússz, mert elfogy a levegőd. Na ha éppen sikerült, a lángszórós kinyiffanva rád zuhan. Vajon ki végzett vele?

Vedd el a légzőkészülékét, így már simán megy a víz alatti úszás. Ússz végig a vízzel teli járatokon, majd egy hatalmas teremben mászol ki a vízből, ahol középen egy hatalma szobor áll. A szobor megdől kicsit. Látsz előtte a vízben úszni pár piros hordót. Ezek robbannak, de ezt most nem kell megtenned.

Menj jobbra, fel a lépcsőn, majd jobbra a folyosón, és balra, kússz át a vasrács alatt. Balra felkapaszkodva a lépcsőre, lent újabb fenegyerekek fogadnak. Adj hát nekik, amit megérdemelnek, aztán lemenve hozzájuk rántsd ki a szemközti útakadályt kötéllel. Bújj át a fali résen, és pont szemben, a fal előtt áshatsz magadnak egy kis kesst.

Menj vissza a résen át a terembe. Balra mászd meg a csákánnyal a falat. Jobbra ugord át a leszakadó padlólapokat, és meg is találtad egy kis ládikában a kopjazászlót. Ez az 1. relikvia.

Lemenve visszafelé a lépcsőn, ugorj balra, a karzatra, és megtaláltad a 4. dokumentumot

Balra, nem messze tőle van a pálya egyetlen monolitja.

Lara - Most már el tudom olvasni. Mutat valamerre.

Juss most már le a földszintre, a felvett doksi felé menve. Balra menj végig a szobrok mögött, és a szemközti kis kőkerítés előtt újabb kesst kapirgálhatsz ki magadnak.

Pihenj meg a tábortűznél, és töltődj fel.

Menj fel a lépcsőn, majd jobbra menve keresd meg a vízzel teli alagsort. A víz alatt ússz a lézeres fickókhoz, és berántva őket gyilkold le mindet. A partra mászva tedd ugyanezt a haverjaival is. Mássz fel a létrán az emeletre, és a ló szobor mögött rántsd ki az útakadályt a kötéllel. A másik ló szobor előtt, a kerítés mellett közvetlenül éremkupacot találsz.

A ló szobrok mögött menj körbe a folyosón, és meg fogod találni a pálya egyetlen térképét.

Jobbra, a drótkötéllel juss át a túloldalra, juss át a csapdán, akár ellőve, akár átugorva, és balra megtaláltad a csatakeresztet egy kis ládikában. Ez a 2. relikvia.

Menj le jobbra a romokhoz, és a romos fahíd előtt kesst kaparhatsz magadnak. Kapaszkodj fel a fahídra, menj fel az emeletre, és jobbra a kőkerítés mellett találod az 5. dokumentumot.

Nézz le a kőkorlátnál jobbra. Látsz egy kötéllel kinyitható fa csapóajtót. Lőj egy kötelet rá, és rántsd meg. Kigurul onnan egy piros hordó. De nem úszik le a vízen, feltartja egy akadály. Lőj hát bele egyet, és felrobbanva az akadályt is elröpíti. Megint nyisd meg a csapóajtót, hogy leguruljon még egy hordó. Gyorsan menj le a vízpartra, állj a köteles oszlophoz. Lőj egy kötelet a hordóra, és kösd az oszlophoz. Amikor elsodródik feléd, akkor vágd el a kötelet, így lemegy a vízen a hordó az alsó szintre, a nagy szobrot tartó fagerendákhoz. Lőj bele egyet, és a fagerendák meggyulladnak, és a szobor megdől. De ez még nem elég. Ahol elakadhatott a hordó, fent a gáton érmekupacot találsz.

Menj most át a tábortűzön keresztül a másik oldalra. Ott is találsz egy fatákolmányt, és oldalt egy szintén kötéllel nyitható csapóajtót. Nyisd meg azt is, és kigurul egy hordó. Állj a hordó mellé, és a lőj egy nyílt a tákolmány egyik oldalán levő köteles részre. Kösd a kötelet a hordóra, és rúgd a vízbe a hordót. Ugyanezt tedd meg még egy hordóval, az inga másik oldalára rákötve. Ha nem sikerült, van ám hordó bőven. Ha egyenesbe állt a fainga, menj át a túloldalára, Szembe állva az ingával lőj egy kötelet valamelyik oldalába, és rántsd meg. Az inga megmozdul, és felröpíti a hordót hozzád. Vágd el a kötelét, rugdalt a vízbe. Az odaúszik a szoborhoz. Lőj bele egyet, és az innenső fagerendák is meggyulladnak, és a szobor rázuhan a lépcsőre.

Megjelentek a halhatatlanok, és a görögtüzet használják. Nincs időd megbarátkozni velük. De lesz még alkalmad, ne félj. :) Tüzes nyilak röpködnek a teremben. Felgyullad, felrobban minden, menekülnöd kell. Fuss fel a lépcsőn, fel a magas deszkafalon, jobbra egy köteles ugrással feljutsz egy deszkapalánkra. Futás, ugrás, majd egy köteles ugrással rá az égő deszkafalra. Az beomlik, és futhatsz tovább. Ugrás rá a fagerendára, menj végig rajta, majd a falon kell feljutnod. Balra ugorj a másik fapalánkra. Futás megint, majd köteles ugrás, és elkapod a lógó ládát. Mássz fel rá, majd a rúdra, de ott vigyázz, nem tovább, hanem jobbra kell ugranod róla, szerencsére a rúd elfordul veled, csak ne rögtön akarj továbbugrani. Újabb falmászás után balra fordulj. Köteles ugrással jutsz tovább, majd át akarsz ugrani a túloldalra. De ez nem sikerülhet, túl messze van. Lecsúszol, és huppsz, belepottyansz a vízbe. Milyen felüdülés a tűz után! :)

Lara - Jákób, sikerült! Kijutottam!
Jákób- a rádióban - Lara, hála az égnek, hogy jól vagy! Hozd el nekem az Atlaszt a hegyek között lévő Csillagvizsgálónkba.
Lara - Úton vagyok.

Egy kis úszkálás, búvárkodás után, jobbra kimászhatsz a partra. Mindjárt áshatsz is magadnak egy kis kesst.

A lépcsőn felmenve bújj át a repedésen, és újra úszhatsz a mély vízben. Partot érve igazítsd meg a hajad, és balra vedd fel az érmekupacot.

Az xp-s doboz után megtaláltad a pálya egyetlen vasládáját, benne az Break-Action vadászpuska harmadik darabját (4/3)

Itt találod a falon a következő fali írást. (3/2)

Lara - Ez egy hatalmas város megépítésének állít emléket... Kityezs.

Menj le a lépcsőn, gázolj át a vízen, és mássz fel a falon. Közben persze csak pofázz a rádióban a haveroddal nyugodtan. Te itt melózol, az meg kint henyél. Kiértél a szabadba, a geotermikus völgybe ismét.

Jónás - a rádióban - Lara! Lara, odafent vagy?
Lara - Jónás, te vagy az?
Jónás - a rádióban nevetve - Kismadár! Életben vagy, tudtam!
Lara - Istenem... Jónás, mit keresel te itt? Hol vagy?
Jónás - a rádióban - Idefent vagyok valami erődben. Köszönd meg Jákóbnak... Az emberei félholtan kapartak össze a tundrán.
Lara - El sem hiszem, hogy utánam jöttél!
Jónás - a rádióban nevetve - Tényleg annyira hihetetlen lenne? Mondtam, hogy fedezem a hátad. Nem hagyhattalak egyedül idekint.
Lara - Úton vagyok hozzád. Ne menj sehova!
Jónás - a rádióban - Nem is terveztem. Vigyáz magadra odakint.

Két érmekupacért, és a 3. fali írásért (3/3) még vissza kell jönnöd majd.

Lara - A virágkorában a város egy csoda volt. Ezek az épületek bármivel felvehetik a versenyt a Birodalomból.

Az elárasztott irattár másodszor:

Visszautazva a geotermikus völgybe, ahol Jónással találkoztál, menj vissza az irattáros pálya végéhez. Menj be a barlangba, vissza az elárasztott részhez, ússz át a víz alatt visszafelé, majd amikor kimásztál, bújj át a fali résen, majd újabb búvárkodás után a hegymászó nyilakkal feljutsz balra a falon. Csússz le jobbra, majd köteles csáklyával jutsz tovább a rúdra, az elfordul jobbra, és egy falmászás a következő feladat. Egy fagerendán tipegsz át, majd átugrasz egy szakadékot, utána pedig átkúszol a sziklarésen. Meg is olvashatod a falon a pálya utolsó írását. (3/3)

Ugorj le a terembe, robbantsd ki a nagykaput, erre hamarabb találsz egy tábortüzet, a nagyteremben. Már eltűntek a halhatatlanok, így nyugodtan utazhatsz vissza, a geotermikus völgybe, a pálya elejére, a faluba.

 


 

Írott végigjátszás: OBig
100%-os videovégigjátszás: Matie

11 - Geothermal Valley (3) >>

Twitter response: "Could not authenticate you."