Tomb Raider Angel of Darkness Végigjátszás - Bouchard's Hideout - 1, St. Aicard's Church, Rennes' Pawnshop - 1


 

Bouchard's Hideout - 1

 

 

Mentések--Savegames (v42-v49-es ) A v52-es patchot feltéve, ezek nem mindenkor muködnek.

 

v52-es mentések--Savegames

 

A földetérés után fuss egyenesen elore. Nemsokára egy keresztezodéshez fogsz érni. A baloldali út az utcára vezet, nem messze Janice-tól. Csak egy létrát kell megmásznod. De ne arra menj. Válaszd a jobboldali folyosót. A sarkon fordulj be jobbra. Egy függoleges csatornához értél, ahol a perem leszakadt. Sétálj a perem jobb széléhez. Egy folyosó van alattad a falban. Láthatod, hogy a vakolat lejött a falról. Az így képzodött résekben meg tudsz kapaszkodni. Kapaszkodj le a peremen, majd függeszkedj el balra. A Le-gomb megnyomásával Lara a lábát is meg tudja vetni, s le tudsz mászni a folyosó padlószintje alá. Miután ezzel megvagy, mássz el balra, a járat alá. Mássz fel a folyosóra. A végén egy gyurut találsz. Fordulj meg és függeszkedj le újra a peremen. A Le-gomb segítségével Lara kézzel és lábbal is kapaszkodik. Mássz el jobbra, majd fel. Ha felértél, nyomd meg a Fel-gombot, és Lara csak a kezeit fogja kapaszkodásra használni. Ez lehetové teszi, hogy jobbra végigfüggeszkedj a peremen, amíg fel nem tudsz mászni. Ha sikerült, akkor fordulj szembe a szakadékkal. Szemben, a túlsó oldalon van egy kis perem. Juss át oda egy nekifutásos-kapaszkodásos ugrással. Egy létrával találod szemben magad, ami elott loszer hever. Miután felvetted, mássz fel a létrán. Ha felértél, szállj le jobbra. Jobbra szemben egy nagy átjáró van. Menj át rajt és fordulj jobbra. Egy ajtó elott állsz. Ha túl korán érkeztél ide, akkor elofordulhat, hogy Lara nem tud átjutni rajta.

Lara: Nem vagyok elég eros.

Ekkor el kell menned, és találnod kell valamit, ami segít formába hozni az izmaidat (miért ne ugranál el egyet Anton Gris boxedzésére? Itt egy kis tologatás segít a helyzeteden. Ld. késobb: St. Aicard templom).

Persze Laránál nincs gond az eronléttel, és esetünkben annak rendje, s módja szerint berúgja az ajtót. A jutalom egy nagy egészségcsomag formájában érkezik, rögtön az ajtó után. A sarkon fordulj jobbra. Egy párkányra érkeztél, ami félig körbefut a termen. Fordulj jobbra és fuss körbe balra. A szelepek alatt egy köteg pénzt találsz. Fordulj meg, és menj vissza: be a járatba, balra, ki az ajtón, újra balra, le a létrán. Fordulj meg, fuss neki, és ugord át a szakadékot. Ne felejts el kapaszkodni a végén. Húzd fel magad, és a sarkon fordulj be balra. Visszaértél a keresztezodéshez.

Menj be a jobboldali járatba. Egy szuk, függoleges csatornába értél. Szemben van egy fadoboz. Mássz fel rá. Szemben a falról hiányzik a vakolat. Állj oda, ugorj fel és kapaszkodj meg. Mássz fel. Ha felértél, nyomd meg a Fel-kurzorbillentyut, hogy Lara csak kézzel kapaszkodjon. Függeszkedj el jobbra, a faplatformra, majd húzd fel magad. Fordulj meg. Elotted egy újabb faplatform van. Ugorj át rá. Fordulj jobbra, menj a falhoz és ugorj fel. Lara el fogja kapni a peremet. Függeszkedj jobbra a folyosóhoz, és húzd fel magad. Kússz be a szemközti kis résbe. Egy újabb csatornába értél, de szemben fent láthatsz egy szellozoaknát. Ugorj fel és mássz bele.

 


St. Aicard's Church

 

v52-es mentések--Savegames

A templom eloterében vagy. Fordulj jobbra és lépj be a templomba. Menj balra. A templom közepén már láthatod is a ringet, amiben két srác árnyékol. A ring mellett Anton Gris, a boxedzo áll, aki a fiúkat figyeli. Hátul, a bal sarokban egy harmadik srác éppen zsákol. Menj oda az edzohöz.

Anton Gris: Hé kishölgy, ne menj a ring közelébe!

Lara: Szép óra.

Anton Gris: Mi?

Lara: Túl gyors, amit mondok neked?

Anton Gris: Oké, novér. Távozol. Most!

Lara: Mit szólnál egy fogadáshoz?

Anton Gris: Igen? Mire?

Lara: Azokra a srácokra a ringben. Mi a nevük?

Anton Gris: Nézd, kishölgy...

Lara: Gyerünk. Mi a nevük?

Anton Gris: Oké, a tetovált srác Zak. A másik, a fejvédovel, Carl.

Lara: Így már mindjárt más. Felteszem a zsebemben lévo összes készpénzt a díszes aranyórád ellenében, ha kiválaszthatom, melyikük a jobb bunyós.

Anton Gris: Van 200 euród, okoska?

Lara: Igen.

Anton Gris: Oké, benne vagyok! Hé, ti ketten! A hölgy, itt, fogadni akar arra, ahogy padlóra külditek egymást. Mérkozzetek meg!

Lara: És még örülj, hogy nem dobatom be veled a díszes aranyláncodat is.

Anton Gris: Ne kísértsd a szerencsédet, kishölgy! Szóval, kin akarod elveszíteni a pénzedet?

 

Lara: Zak mozgása jónak tunik.

Lara: Carl-ra teszem fel a pénzem.

 

A srácok megküzdenek egymással, egyikük padlóra kerül. Lara nyert.

Anton Gris: Itt van, vedd el! Most pedig kifelé!

Ha elvesztenéd a fogadást:

Anton Gris: Kegyetlen világ, he? Gyerünk, húzz el!

Ha nincs elég pénzed:

Anton Gris: Van 200 euród, okoska?

Lara: Szó sincs róla, nincs.

Anton Gris: Gyere vissza, ha lesz... Most pedig tunj el!

Ha megvan a pénz:

Lara: Hé, szépfiú, most már megvan a kétszázas.

Anton Gris: Oké, benne vagyok! stb.

Hogy melyik srácra kell fogadnod, arra nincs biztos recept. Nem túl nehéz elveszíteni azt a 200 eurót. Talán annyit segíthetek: nálam Carl sokkal többször gyozott, mint Zak (kb. 10-bol 7-szer).

Gazdagabb lettél egy aranyórával, de ne érd be ennyivel. Na nem az edzore gondoltam, mert o, miután elvesztette az óráját, többé nem áll szóba veled. Inkább nézz körül a templomban. Az edzo mellett, a ringgel szemben állva nézz el jobbra, át a ring felett. Egy szobrot fogsz látni. Menj oda, és fel a kis falépcson. A lépcso tetején, közvetlenül a szobor elott van egy kis kotalapzat. Ezt told el balra, egészen a falhoz.

Lara: Erosebbnek érzem a lábaimat.

Mássz fel rá, és lépj a fal mellé. Ugorj fel, és Lara meg fog kapaszkodni a peremben. Húzd fel magad. Egy kis koplatformon állsz. Fordulj balra. Balra és jobbra, a középso oszlopokon felveheto tárgyakat látsz. Fordulj balra és ugorj át a szemközti koplatformra. Szemben a falon egy szegély húzódik a fejed felett. Ebben meg tudsz kapaszkodni. Menj a falhoz, ugorj fel, és kapd el a szegélyt. Függeszkedj el jobbra. Mivel az erod vészesen fogy, ess le a félúton alád kerülo oszlop tetejére. Miután visszanyerted az erodet, kapaszkodj fel újra a peremre, és függeszkedj tovább jobbra. Ess le a következo oszlop tetejére, és vedd fel a loszereket. (Ugy is eljuthatsz ide, ha a koplatform szélén állva szembefordulsz az oszloppal, hátrálsz, és egy nekifutásos ugrással átugrassz a tetejére.

Ekkor fordulj a következo oszlop irányába, és egy újabb, rövid nekifutásos ugrással juss át rá). Miután a loszereket felvetted, függeszkedj vagy ugrálj vissza a koplatformra. Ugorj át a másik koplatformra, arra, amelyikre a talapzatról másztál fel. Fordulj a fal felé. Itt is egy szegély húzódik a fejed felett. Kapd el, és függeszkedj el a következo oszlopig balra. Itt ess le, és várd meg, míg visszatér az erod. Ezután fügeszkedj tovább balra, a következo oszlophoz. (Természetesen ugrálva is eljuthatsz ide, ami gyorsabb, mint a függeszkedés, ám több ügyességet igényel). Itt egy kis egészségcsomagot tudsz felvenni.

Juss vissza a koplatformra, amelyikrol indultál. Biztosan már korábban is észrevetted, hogy a szegély, amelyiken az imént függeszkedtél, egy helyen hiányos és a fal is elég rossz állapotban van. Ez lehetové teszi, hogy felmászhass rajt az ablakba. Ha fent vagy, fordulj meg. Elotted régi fagerendák vannak, amelyeket már több helyen meg is kellett erosíteni. Egy szökkenéssel (Séta- + Ugrás-gomb + Fel-kurzorbillentyu.) juss át a gerendára. Fordulj jobbra. A jobb oldali gerendán sétálj elore. Nemsokára elérsz a gerenda végéhez, de látszólag balra akadálytalanul folytathatnád az utat. Azonban ez a rész eléggé hiányos, nincs túl jó állapotban. Ha rálépsz, akkor le fog szakadni alattad, és a templom kövezetén végzed. Ehelyett inkább egy sima ugrással juss át a szemközti gerendára. Sétálj a végéhez. Kicsivel lejjebb egy kis fülke hanyagul bedeszkázott tetejét látod. Ess le rá. Fordulj jobbra, és kapaszkodj le a fülke peremén a padlóra. Bent a fülkében, az orgona elott egy gyurut találsz.

Távozz, és mássz fel vissza a fülke tetejére. Innen kapaszkodj fel a gerendára. Sétálj elore, és ugord át a szakadékot. Menj tovább, míg el nem éred a kis ablakot, ahová felmásztál. Szökkenj vissza az ablakpárkányra és mássz le a koplatformra. Innen huppanj le a kotalapzatra, majd szaladj le a lépcson. Fordulj jobbra, és a zsákot püfölo srác háta mögött fuss el balra. A templom ellenkezo végében van egy kis kijárat balra, ami az elotérbe vezet. Itt a jobbra található ajtón át hagyd el a templomot.

 


Rennes' Pawnshop - 1

 

 

Mentések--Savegames (v42-v49-es ) A v52-es patchot feltéve, ezek nem mindenkor muködnek.

 

v52-es mentések--Savegames

 

A folyosón, a lépcso alján balra van egy ajtó. Ezen át jutsz be a zálogházba. Daniel Rennes a pult mögött áll, és éppen olvasgat valamit. Szólítsd meg.

Lara: Nyitva egy kis üzletelésre?

Daniel Rennes: Sikerült bejönnöd, nem igaz?

Lara: Csak ellenoriztem. Nem akarom vesztegetni az idodet vagy az enyémet.

Daniel Rennes: Diszkréció a középso nevem. Foképp idegenekkel, akik csak úgy besétálnak az utcáról.

 

Lara: De tudod tartani a szádat?

Lara: Mennyire érdekelnek a legális dolgok?

   

Daniel Rennes: Attól függ, hogy milyen hasznom van belole. Veszel vagy eladsz?

Daniel Rennes: Ami engem érdekel, az a rendorség. Sokat kérdeznek.

Lara: És te?

Daniel Rennes: Ha úgy tartja kedvem. Én csinálom a saját szabályaimat. Veszel vagy eladsz?

 

Lara: Mennyit adsz ezekért?

A nálad lévo tárgyak listáját látod. Adj el mindent.

Ha nincs nálad semmi:

Daniel Rennes: Veszel vagy eladsz?

Lara: Lehet hogy mindkettot. De nem pont most.

Daniel Rennes: Ez esetben gyere vissza, ha lesz valamid, amivel üzletelhetsz.

Ha visszatérsz valamivel:

Lara: Ez mennyit érhet?

Ezzel már végeztél is itt. A sok felesleges tárgy helyett már csak a sok euró nyomja a zsebedet. Hagyd el a zálogházat.


Tovább (St. Aicard's Graveyard, Bouchard's Hideout - 2, Renne's Pawnshop - 2) >>

Twitter response: "Could not authenticate you."