Tomb Raider - Angel of Darkness Végigjátszás - Derelict Apartment Block; Industrial Roof Tops; Margot Carvier's Apartment

 


 

Derelict Apartment Block

 

 

Mentések--Savegames (v42-v49-es ) A v52-es patchot feltéve, ezek nem mindenkor muködnek

 

v52-es mentések--Savegames

 

Lara az ajtóval szemben áll. Csendorök döngetik az ajtót, ami vészesen mozog. Nincs ido. Bármelyik pillanatban bejuthatnak.

Az ajtótól jobbra van egy nagy fémszekrény. Ezt az ajtó elé tudod húzni, amivel némi idot nyerhetsz. Egy lépcsoházban vagy. A balra lévo ajtó zárva, a lift nem muködik. Menj fel a lépcson az elso emeletre. Ha nem húztad a szekrényt az ajtó elé, akkor a félemelethez érve:

A csendorök betörik az ajtót, és könnygáz-gránátokat dobnak be rajta (ez is csak az egyiknek sikerül). Ketten az ajtót biztosítják, egyikük a lépcsohöz rohan.

Ha a szekrényt az ajtó elé húztad, akkor is ez történik, de csak az elso emeleti folyosó közepén.

Innét kicsit felgyorsulnak az események, mert Lara nem kap levegot a gáztól. Ha túl sokáig tartózkodik benne, akkor megfullad, de egy kevés is elég ahhoz, hogy maradandó károsodást okozzon. Szerencsére a gáz csak lassan terjed felfelé, így ha sietsz, mindig találsz friss levegot, ahol Lara végre fellélegezhet. Az sem szerencsés, ha Lara a csendorök szeme elé kerül, ugyanis nekik fegyverük van, és Lara inkább megadja magát, minthogy megsérüljön. Ekkor viszont a játék véget ér.

Szóval ott tartottunk, hogy az elso emeletre vezeto lépcso tetején állsz, és a csendorök betörték az ajtót (ha a szekrény nincs elotte). Balra van egy folyosó két beszögelt ajtóval. Fuss el jobbra (a szekrénnyel eltorlaszolt ajtót csak most tudják betörni). A padlón lévo lyukon át suru felhokben szivárog fel a gáz. A szemben lévo kis folyosón ismét két zárt ajtót találsz. Menj fel a második emeletre, de vigyázz, mert a lépcso hiányos! Ugord át a hézagot. Szaladj fel. Amint eléred a lépcso tetejét, egy jókora betondarab fog kiszakadni a plafonból, leszakítva a fapallókat, amikkel a folyosó padlóján lévo szakadékot hidalták át. Balra van egy újabb kis folyosó. A jobboldali ajtó zárva, a bal elvileg nyitható lenne.

Lara: Ez az ajtó zárva van. Szükségem lesz egy kulcsra.

Fordulj meg, és egy nekifutásos-kapaszkodásos ugrással ugord át a szakadékot (ha ügyes vagy, elég a nekifutásos ugrás is). Az újabb kis folyosó elott egy doboz van, rajta könyvek. A folyosón találsz egy doboz gyógyszert, ami szükség esetén 20%-kal növeli az életerodet. Az ajtók zárva vannak. Fordulj meg. Balra elotted a harmadik emeletre vezeto lépcsot egy szekrény zárja el. Állj elé, majd húzd el magad felé, amennyire csak tudod. Kerüld meg és szaladj fel a lépcson. A balra eso folyosón találsz egy kis egészségcsomagot, ami 60%-kal képes növelni az életerodet. A jobboldali ajtó zárva van, de a baloldalit be tudod törni.

Lara: Most erosebbnek érzem magam.

Balra a fal mellett van egy fémszekrény. Kutasd át. Találni fogsz benne egy doboz loszert a sörétes puskához. Az ajtó melletti szekrény két darab elemet rejt. Hagyd el a szobát. A következo folyosón kötszereket találsz. A következo lépcso tetején mindenféle lim-lom zárja el az utat, de a lépcsofordulóban van egy fémdoboz. Ezt húzd el annak a folyosónak az irányába, amelyiken a kötszereket találtad. Ha esetleg nem törted volna be az ajtót a harmadik emeletre vezeto lépcso tetején balra található folyosón:

Lara: Nem vagyok elég eros.

Ebben az esetben vissza kell menned, és az ajtó betörésével már elég eros leszel a feladat végrehajtásához. Miután a dobozt egészen a lépcso pereméig elhúztad, mássz fel rá, úgy, hogy a felvonó a bal oldaladon legyen, s szemben állj a kötszeres folyosóval. Ugorj elore, és kapaszkodj meg a korlátban. Húzd fel magad és ugorj át felette. A balra szemben lévo beugróban van egy ajtó, de zárva van. Jobbra van egy ajtó, amit ki tudsz nyitni. Belépve szemben látsz egy ajtót, ami még zárva van.

Lara: Ez az ajtó zárva van. Szükségem lesz egy kulcsra.

De a kulcsot nem kell túl sokáig keresgélni, mert ott fekszik a szoba padlóján. Vedd fel. A falon lévo táblára felakasztva találsz még egy kulcsot. Ez a második emeletre vezeto lépcso tetején balra lévo folyosón található szoba ajtaját nyitja. A táblától jobbra van egy kapcsoló, ami árammal látja el a felvonót. Ha akarsz, most már távozhatsz a szobában lévo hátsó ajtón át, de nem fogod megbánni, ha felkeresed az eddig zárt szobát a második emeleten.

Menj ki az ajtón és lépj be a felvonóba. Nyomd meg a kettes gombot. Miután leértél hagyd el a felvonót és fordulj balra. Ugord át a szakadékot. Nyiss be a kis folyosón balra található szobába. Balra van egy szekrény, amiben találsz egy másik pisztolyt, a Desert Ranger-t. Jobbra egy asztal van. A baloldali fiókban csokoládét, a jobboldaliban sörétes puskához való loszert találsz. Most már nyugodt szívvel távozhatsz. Ugorj át a szakadék felett, szállj be a felvonóba, és nyomd meg a négyes gombot. Fent szállj ki, menj be a jobboldali szobába, és nyisd ki a szemben lévo ajtót.


Industrial Roof Tops

 

 

Mentések--Savegames (v42-v49-es ) A v52-es patchot feltéve, ezek nem mindenkor muködnek.

 

v52-es mentések--Savegames

 

Lara egy erkélyen áll az épület tetején. Mindenfelé háztetok, balra óriási füstölgo kémények. Szemben jobbra van egy kis rekesz, a tetején egy létrával. Mássz fel rá, és fel a létrán. A fejed felett egy elektromos vezeték húzódik.

Lara: Úgy tunik, ez a vezeték el fogja bírja a súlyomat.

A vezeték alatt állva ugorj fel, és Lara el fogja kapni. Kezdj el függeszkedni rajta az átellenben lévo teto irányába. Félúton egy helikopter tunik fel a teto mögül, amirol csendorök lonek rád. Egy rács akadályoz a továbbjutásban.

Lara: Nyomd meg a Guggolás-gombot, hogy felhúzzam a lábaimat.

Mihelyst elérted a tetot engedd el a vezetéket, és keress menedéket a dobozok mögött. Guggolj le és várd meg, amíg a helikopter kissé odébbáll. A doboz mellett kötszerek vannak. Kússz oda és vedd fel oket. A teto egy lapos részén vagy. A dobozok mögött egy létra vezet lefelé a teto oldalán. Szaladj le rajt. A peremet elérve ne ess le, hanem ugorj át a szemközti tetore és kapaszkodj meg. Húzd fel magad. Az alsó dobozban van némi kötszer. Vedd fel. (Ha akarsz, a doboz mellett le tudsz csúszni a teton. Az ablakhoz érve az beszakad alattad, s egy kis szobában fogsz landolni. Ez egy kis sérüléssel jár). Fordulj meg, menj a peremhez és függeszkedj le rajt. Engedd el, és kapaszkodj meg a következoben. Alattad látni fogsz egy kis hidat, ami a két épületet köti össze. Ess le rá. Egy ajtó van veled szemben. Törd be és lépj be a folyosóra. Itt arany pénzérméket találsz. A sarkon fordulj be balra. A folyosó végén jobbra van még egy ajtó. Lépj be rajt. Egy kis szobában vagy. (Ha lecsúsztál a tetorol, akkor az ablakon át ide fogsz megérkezni). Szemben van egy ajtó, tole jobbra egy kis szekrényen csokoládé. A szoba jobb oldalán is szekrények vannak, a jobb szélso elott loszert találsz. Menj ki az ajtón. Egy újabb hídhoz jutottál egy újabb ajtóval, aminek a bal oldalán létra fut fel és le. Nyisd ki az ajtót. Egy raktárhelyiség tetején vagy. Fordulj balra és menj le a lépcson. Fordulj jobbra, függeszkedj le a peremen, majd ess le. Menj körbe balra. A platform végérol egy kis peremet vehetsz észre a raktár másik oldalán.

Lara: Ez az ugrás túl távolinak tunik. Tudod egy kicsit még mindig be vagyok rozsdásodva.

Függeszkedj le a peremen és ess le a raktár padlójára. Balra a sarokban egy nagy egészségcsomag van. Vedd fel. Mellette találsz egy függoleges csövet, amin szükség esetén vissza tudsz térni a felso platformra. Kússz át a raktár ajtaja alatt. Fordulj balra. Látsz itt egy kerítést. Ha mellé állsz, megnyomod az Ugrás-gombot, akkor Lara fel fog kapaszkodni rá, és át tudsz mászni rajt. Itt azonban csak egy kutya részesít nem túl meleg fogadtatásban, egyebet nem találsz. Mássz vissza. A sarkon, a raktár ajtaja után loszer hever a földön. Vedd fel. Fordulj be jobbra. Az égo hordó után jobbra egy létrát találsz a falhoz rögzítve, ez azonban túl magasan van ahhoz, hogy elérd. Balra tole van egy mozgatható rekesz. Ezt a létra alá tudod húzni.

Lara: Erosebbnek érzem a lábaimat. Talán sikerülni fog az az ugrás.

De azért még ne rohanj egyszerre ugrálni, ne mássz fel a létrán. Menj tovább egyenesen. A sarkon jobbra egy szögesdrótos kerítés van, ezen nem tudsz átmászni. Balra indulj a másik szögesdrótos kerítés felé, amin ajtó is van. Itt lesz egy sikátor balra, a végén egy újabb nagy egészségcsomag vár. Miután felvetted, menj az ajtós kerítéshez, és keresd meg azt a részét, ahol nincs szögesdrót felette. Ez az ajtótól balra esik. Ezen a helyen át tudsz mászni rajt. Egy újabb kutya próbál hízelegni Larának. Miután megbeszéltétek a dolgot, menj balra a rozsdás konténerhez és mássz bele. Itt elemeket találsz. Mássz vissza a kerítésen. Menj vissza a létrához, ami alá a rekeszt húztad (második sarok jobbra). Mássz fel rajt, de ne szállj le a hídra, hanem menj egyenesen a tetore. Ha felértél, balra elotted lesz még egy létra. Mássz fel azon is. Fent egy doboz loszert találsz sörétes puskához. Innét le is csúszhatnál a túloldalra, ahol egy doboz pirulát vehetnél fel. De inkább mássz le a létrán, majd a másikon is, s a hídon szállj le. Menj be az ajtón, szaladj le a lépcson, függeszkedj le és ess le az alattad lévo platformra. Fuss körbe.

Lara: Úgy vélem, át fogok jutni.

Nekifutásos-kapaszkodásos ugrással juss át a szemközti peremhez. Itt függeszkedj el balra és mássz fel. Jobbra van egy létra, ami a felso platformra vezet. Ezen találsz egy doboz sörétespuska-loszert. Szökkenj át a kis hasadék felett és nyisd ki a baloldali ajtót. Mögötte egy folyosó van két ajtóval. A baloldali zárt, a jobboldali nyitva van. Ne rohanj ki rajta esztelenül, mert az út hirtelen elfogy. Szemben van egy lépcsosor. Ugorj át rá. Fuss le a lépcson. Az alján arany pénzérméket találsz. Fuss vissza fel. A lépcso tetején egy ajtó vár. Lépj be rajt. A balra lévo ajtó zárva van, így a létrát kell használnod. Ez újabb ajtóhoz vezet. A kis viskón át a tetore érkeztél. Fordulj jobbra és menj a viskó háta mögé, ahol arany pénzérméket vehetsz fel. Fordulj meg. A kerítés egy része el van szakadva, innen át tudsz ugrani a szemközti épület tetejére. Szemben van egy létra. Mássz le rajt. Fordulj jobbra. A teto végén egy doboz gyógyszert találsz. Mássz vissza fel a létrán. Menj a teto pereméhez és ugorj vissza arra a tetore, ahonnan ide átjutottál. Menj tovább egyenesen, el a viskó elott. Újabb rést látsz a kerítésen. Indulj el felé.

Lara a teto pereme felé rohan, ám a szegélynél ijedten megtorpan. Alatta óriási mélység tátong. De nincs ideje ezen elmélkedni, mert a csendorök újra felfedezték, és egy helikopter már a nyomában is van. Körülnéz, és a szemben lévo épület oldalán észrevesz egy esocsatornát. Nekifut, átugrik a mélység felett és megkapaszkodik az ereszben. Azonban ez nem bírja el a súlyát, és jókorákat ropogva leszakad. Lara sikoltva landol egy szemeteskonténerben. Kimászik. Eloveszi a Von Croy-tól kapott papírfecnit és elindul a megadott címre.

 


Margot Carvier's Apartment

 

 

 

Mentések--Savegames (v42-v49-es ) A v52-es patchot feltéve, ezek nem mindenkor muködnek.

 

v52-es mentések--Savegames

 

Egy folyosón vagyunk. Lara becsönget az egyik lakásba. Egy noi hang szól ki bentrol.

Mlle. Carvier: Ki az?

Lara: Mlle. Carvier, Lara Croft vagyok. Szükségem van a segítségére.

Az ajtó kinyílik.

Mlle. Carvier: Ms. Croft. Ismerem önt Werner fényképeirol és leírásából. Jöjjön be.

Lara: Köszönöm.

Lara belép az ajtón. A beszélgetés a nappaliban folytatódik tovább.

Mlle. Carvier: Nem túl szerencsés egyedül kint lenni éjszaka, Ms. Croft. Az utcáink nem biztonságosak többé.

Lara: Medemoiselle Carvier, épp most jövök Werner lakásából.

Mlle. Carvier: És hogy van Werner?

Lara: Attól tartok, Werner halott.

Mlle. Carvier: Halott?

Lara: Igen, és nincs vesztegetni való idom. Végigül-döztek egész Párizson.

Lara: Tehetek valamit önért?

Mlle. Carvier: Tartozik nekem egy kis magyarázattal. Várok.

Mlle. Carvier: Hogyan halt meg Werner? Mi történt?

Lara: Az egész olyan homályos. Ma érkeztem a lakására Londonból. Félelmében össze-vissza beszélt.

Mlle. Carvier: Azt mondta megpróbált kapcsolatba lépni önnel.

Lara: Igen, próbált. Soha nem gondoltam volna. Egyiptom után nem.

Mlle. Carvier: Werner az életét féltette. Öt héttel ezelott elfogadott egy megbízatást. Azóta furcsán viselke-dett, árnyakat kergetett. Még egy csomagot is hagyott nálam megorzésre.

Lara: Ki adta a megbízatást? Lara: Csomagot?
Mlle. Carvier: A jegyzetfüzetét. Neked intézve.

Lara: Ki adta a megbízatást?

Mlle. Carvier: Az ügyfél neve Eckhardt volt. Azt akarta, hogy Werner kutasson fel valamit, amit Obscura festményeknek hívnak. Werner felkeresett a részlegemnél a Louvre-ban.

Lara: Tudott segíteni neki?

Lara: Obscura festmények?

Mlle. Carvier: Öt 15. századi kép. Úgy gondolják kapcsolatban állnak az alkímiával és a sötét muvészetekkel.

Lara: Tudott segíteni neki?

Mlle. Carvier: Egy kicsit, azt hiszem. Szegény Werner nagyon meg volt ijedve.

Lara: Werner nem ijed meg túl könnyen.

Lara: Kiváncsi vagyok, pontosan miért.

Lara: Hanyagolhatnánk ezt a témát kissé?

Mlle. Carvier: Úgy érezte, titokban követik.

Lara: Végül is követhették. A sajtó szerint a Monstrum szabadon járkál Párizsban.

Mlle. Carvier: Werner nálam hagyott egy csomagot. Oda kell adnom önnek, ha vele bármi történne.

Lara: Tudja hogy mi az?

Mlle. Carvier: A terepen használt jegyzetfüzete.

Lara: Korábban említette Werner jegyzetfüzetét, Medemoiselle.

Mlle. Carvier: A terepen használt jegyzetfüzete. Azt mondta, szeretné ha az öné lenne - ha vele bármi történne.

Lara: Ha hátrahagyta a jegyzetfüzetét, akkor nem volt magánál.

Mlle. Carvier: Még mindig nem magyarázta el, hogy mi történt.

Lara: Lövéseket hallottam. Ez minden amire emlék-szem.

Lara: Vitatkoztunk, erre emlékszem. És - lövések!

Mlle. Carvier: Lövések! Werner-t lelotték? Ön ölte meg?

Lara: Nem emlékszem. Az egész olyan zavaros.

Mlle. Carvier: Ms. Croft, nyomatékosan ajánlom, hogy beszéljen a rendorséggel.

Lara: Ha meg akartam volna ölni Werner-t, meg-tehettem volna Egyiptomban.

Lara: Mademoiselle, én Werner jóbarátja voltam. Nem én öltem meg. Nem én!

Mlle. Carvier: Úgy tunik errol még önmagát sem gyozte meg!

Lara: Egy percet sem fogok tovább elfecsérelni itt!

Mlle. Carvier: Ha ön mondja.

Lara: Önnél van a jegyzetfüzet?

Mlle. Carvier: Igen. Pillanatnyilag biztonságban van.

Lara: Akkor azt ajánlom, adja át nekem most azonnal!

Lara: Tényleg szükségem lenne Werner jegyzetfü-zetére.

Mlle. Carvier: Valaki megölte Werner-t. Azt mondja nem emlékszik rá tisztán, hogy mi történt. Talán a rendorség jogosan gyanúsítja.

Lara: Nem én öltem meg Werner-t!

Mlle. Carvier: Azt hiszem jobb, ha távozik Ms. Croft.

Lara: Mi van a jegyzetfüzettel?

Mlle. Carvier: Azt hiszem nem. Werner bizonytalan volt önnel kapcsolatban, és én is az vagyok.

Lara: Mademoiselle! Mit csinál?

Carvier bevonul a szobájába és magára zárja az ajtót. Hallani, amint felemeli a telefonkagylót.

Mlle. Carvier: Úgy döntöttem, helytelen cselekedet lenne tolem, ha átadnám a jegyzetfüzetet. Megyek és hívom a rendorséget. A figyelmeztetésem a Werner emléke iránti tiszteletbol fakad, azonban ez minden esély, amit adok önnek.

Lara: A jegyzetfüzet?

Mlle. Carvier: Nem tudom jó-e amit teszek, de tisz-teletben kell tartanom Werner akaratát.

Lara: Jól döntött, Mademoiselle.

Carvier bemegy a konyhába és eloveszi a jegy-zetfüzetet. Lara kezébe nyomja, majd bevonul a szobájába.

Mlle. Carvier: És most jobb ha megy. A rendorség bármelyik pillanatban itt lehet.

Ha elég kedves voltál Mlle. Carvier-hez, akkor a jegyzetfüzet már nálad van. De ha nem így van, akkor sincs még semmi veszve. A konyha toled jobbra található. Az ajtón belépve jobbra az elso szekrény fiókjában meg fogod találni. (Hogy mely válaszokkal lehet kiérdemelni a jegyzetfüzetet, azt nem írom le, mert elég szövevényes. Az elvesztése egy durva válasszal is sikerülhet, de az is lehet, hogy három ártatlanabb is megteszi a hatását. A szövegbol szerintem egyértelmuen kiderül, hogy melyek lehetnek ezek. Egyszeruen csak légy kedves mindig, akkor nem lehet gond).

Jegyzetfüzet:

Eckhardt - ügyfél. Légy óvatos!

Louis Bouchard. Hasznos ismeretség - lofegyver beszerzés. Diszkréció biztosítva.

Félek kimenni. A Monstrum tartja rettegésben az utcákat.

Újra megpróbáltam kapcsolatba lépni Larával Londonban. Semmi válasz. Még mindig nem bocsátott meg Egyiptomért.

Obscura festmények: az alkimista fekete mágia öt 15. századi muve. Mind elveszett, elrejtette a Lux Veritatis.

Az öt Obscura metszet - a festmények rajzolt másolatai. Titkos térképeket tartalmaznak mindegyik festmény helyérol?

Mathias Vasiley Prágában. Elküldött nekem négy Obscura metszetet. Az ötödik metszetet visszatartotta. Több pénzt akar.

Megfejtettem a Vasiley metszeteiben lévo titkos térképeket. A festmények egyike a Louvre alatt van. Ahol a legfrissebb régészeti ásatások vannak.

Carvier azt mondja, hogy van egy biztonsági belépokártyája az ásatásokhoz az irodájában.

Minden festmény felszíne alatt egy fém szimbólum van elrejtve. Röntgenberendezéssel ellenorizni a Louvre-ban Carvier-vel?

Lux Veritatis - 'Az Igazság Fénye'. Harcos szerzetesek 12. századi titkos rendje, akik elrejtették az Obscura festményeket az 1400-as években.

Az ügyfél megbízott, hogy szerezzem meg számára a három Szilánk Talizmánt - mutárgyak, melyekben ero lakozik, lándzsahegy alakú kristályszilánkok - 'a fény fegyverei'.!!??

Az 1300-as évektol kezdve a Lux Veritatis próbálja elnyomni a Fekete Alkimista Titkos Szövetségét.

Lux Veritatis - kapcsolódik a Nephilim-hez???

Nephilim - ÉNOK PRÓFÉTA könyveibol. Angyalok és emberek keresztezodésének elátkozott sarjai. Kiirtva a bibliai idokben.

Jövendölt prófécia: 'Az Arany Oroszlán révén a Nephilim leigázza az ember fiait és megörökli a Földet.'

Az Alvó vagy Cubiculum Nephili – szó szerint 'alvóhordó' vagy '-üreg'. Úgy tartják ez a Nephilim faj utolsó ép példánya. Feltételezik, hogy Anatóliában, TÖRÖKORSZÁGBAN van eltemetve.

A Sanglyph - valamilyen alkímiai erovel rendelkezo mutárgy? A Fekete Alkimistához kötodött az 1400-as években. A részletek hiányosak.

A két hiányzó szimbólum a talapzat közelében van elrejtve.

A nappali közepén állsz. Sietned kell, mert mint azt Carvier is mondta, a rendorség bármelyik pillanatban itt lehet. Fordulj jobbra. A konyhabejárattól balra van egy kis asztal. Találsz rajta egy gyurut. Vedd el. Fordulj jobbra és lépj be a konyhába. Nagyjából ebben az idoben egy rendorkocsi áll meg a ház elott. Ha még nincs meg a jegyzetfüzet, akkor vedd elo a jobbszélso konyhaszekrény fiókjából. Ha nem így teszel és megpróbálsz kimenni az eloszobából nyíló ajtón, akkor Lara figyelmeztet:

Lara: Dolgom van itt. Még nem távozhatok.

A konyha bejáratának háttal állva nézz balra. A pulton találsz egy üveg konyakot. Ezt is vedd magadhoz. Hagyd el a konyhát. Balra van egy íróasztal. A fiókjában egy doboz gyógyszert találsz.

A rendorök már az ajtó elott állnak. Éppen arra készülnek, hogy rádtörjék az ajtót.

Fordulj jobbra. A kandalló jobb oldalán lévo bejárat az eloszobába vezet. Az eloszoba végén egy ajtó van. Menj oda és nyisd ki. (Ha nem voltál elég gyors, akkor a rendorök betörik az ajtót, és megadásra kényszerítik Larát, a játék véget ér.)

Lara kiugrik az utcára az egyik ablakon át. Elszalad a villogó rendorautó mellett.

Twitter response: "Could not authenticate you."