Tomb Raider (2013) Végigjátszás - Cliffside Bunker & Shipwreck Beach #2

21. Cliffside Bunker

Dokumentum 1: Dokmentum 2:

Dokumentum 3: Dokumentum 4:

Mentések:

Dokumentumok: 4

GPS rejtekhelyek: 5

Ereklyék: 3

Táborok: 2

Kincsek térképen: 1

Sírok: 0

Lőj egy kötelet a sziklafalba, csússz át rajta, és kapd el a csákánnyal a falat. Haladj balra, amíg be nem tudsz mászni az ágyúfészekbe. A fali képet égesd el, pluszpontokat kapsz ezekért a pályán. A következő fali rés egy nagy terembe vezet. Ismét nagy harc lesz. Az első hátulról megfojthatod, a többivel meg végezz kedved szerint. :)

Én először is nyíllal végeztem a jobb oldali emeleten levővel, majd a baloldalival is, majd egy gránátot vágtam a középen levők közé, majd jobbra felkapaszkodtam gyorsan az első emeletre. Onnan aztán kényelmesen levadásztam őket, még a pajzsosat is ki lehetett nyírni akár nyíllal is.

No ha befejezted, szedj össze mindent, majd menj fel a lépcsőn az emeletre. El ne felejtsd a kis asztalról felvenni a 1. Dokumentum-ot. Kis harc lesz az emeleten is, de el ne felejtsd, a piros hordók felrobbannak, ha beléjük lősz, és pár nyamvadékot kinyírnak. Az emeleten menj balra, ki az erkélyre. Ismét pár fickót küldesz a másvilágra, majd átugrasz a túloldalra. Ott jobbra ugorj a rúdra, majd a létrára. Vigyázz, legfelül is lesz pár fickó, de az oszlop mögül simán kampeca nekik. Ugorj a kis liftre, kapd el, kapaszkodj át a jobb oldalára, onnan már felmászhatsz ki, a szabadba. Vegyél fel mindent, majd ugorj le a roncs teherautóhoz. Menj be mögé, mert egy relikvia van ott, a tábortűz mellett pedig a 2. Dokumentum. majd lőj a szemközti sziklába egy kötelet, és csússz át. Most már láthatod közelről a nagy teherhajót, amivel idejöttél.

Csússz át oda, és mássz ki a ládák közül. Három ellenséged lesz mindössze, de az egyik, a nagy behemót kemény ellenfél. Viszont lassú. Nyírd ki először a másik kettőt, majd állj neki a behemótnak. Lőj bele párat, amíg nem védi magát, majd amikor megjelenik a jel, de csak akkor, és pont akkor nyomd meg egy pillanatra a Melee gombot, és csáklyázd meg a lábát, majd a fejét. Ne siesd el. Nem kell nyomkodni a gombot, csak abban a pillanatban, és csak egyszer kell megnyomni, amikor azt jelzi a játék. Szóval nem olyan nehéz, ne aggódj. :)

Ha végeztél vele, szedj össze mindent, főleg a behemóttól a Motoroscsigát, majd köteles nyíllal rántsd meg a daru nehezékét. Az lezuhan, és betöri a fedélzetet.

Ugorj le, menj végig a folyosón. Benézel egy kabinba. Igen, ez volt a tiéd. Egy képet találsz a szekrény oldalán, majd meglepődve tapasztalod a tükörbe, mennyit változtál.

A földön megtalálod a 3. Dokumentum-ot.

Továbbmenve kinyírhatsz egy fegyverest, és a túloldalon is van egy. Csússz át oda, ugrás be a vízbe, és gázolj, amíg elérsz egy raktárteremig. Ott van beszorulva, egy ajtó mögött Alex. Ki kéne szabadítani, de hogyan?

Látod a plafonon a nyílást? Úgy mozgasd kötéllel a darut, hogy a daru létráján keresztül feljuss oda. Oldalra úgy lehet mozgatni a darut, ha ráugrasz a létrára, akkor elmozdul. Hamar rájössz, nem nagy ügy.

Ha feljutottál, rúgd szét a csövet. Leesel. Most úgy mozgasd a darut, hogy betörje az ajtót. Most már bemehetsz Alex-hez.

Lara: Óh, Alex...
Lara: Megszerezted a szerszámokat...
Alex: Végre sikerült lenyűgöznöm téged!
Lara: Juttassunk téged ki innen.
Lara: Sajnálom, sajnálom.
Alex: Úgy látom a tánckarrieremnek búcsút inthetek.
Solarii1: Elkaptuk!
Lara: Mégis mit művelsz? Megölsz mindkettőnket!
Alex: Én nem fogok innen kijutni, Lara. Vidd a szerszámokat.
Lara: Nélküled nem.
Alex: Mégis milyen gyakran adatik meg egy hozzám hasonló srácnak, hogy hős legyen?
Solarii2: Innen nincs hova futni.
Alex: A többiek számítanak ránk.
Alex: Menj!
Alex: Gyerünk!
Lara: Alex...!

Sajnos nem tudtál segíteni barátodon. Viszont megvannak a Szerszámok. Viszont felrobban minden, igyekezz elhagyni a hajó eme részét. Használd a motoroscsigát. Visszaérsz a hajó másik végébe, majd a ládákon keresztül visszajutsz a bunkerig. Köteles nyíllal rántsd le a súlyt a magasból. Az beszakítja a sziklát, és lemászva megtalálod a 4. Dokumentum-ot.

Menj tovább, egészen vissza az ágyúállásig. Köteles nyíllal rántsd ki a falból a deszkákat, és menj ki. Jobbra relikviát találsz, majd egy kis beugróban megtalálod a térképet.

Most már a köteleken átmászva, a sziklarésen át, juss vissza az előző pályára.

Dokumentumok:

Harci hírszerzés #3 - Tudós: A sziget titka
Találtak valamit a szirteknél… egy öreg kriptát. Talán válaszokra lelhetek ott.

Hónapokig tartó ásatások végre új információt eredményeztek a szigetet markában tartó időjárásra vonatkozóan is. A Kamakura időszak egy fontos tábornokának sírjára bukkantunk a partmenti ásatásokon. Ez a felfedezés a rejtvény hiányzó darabja. Ezzel végre irányításunk alá vonhatjuk a viharokat.

Harci hírszerzés #4 -Tudós: A Csillag keresése
A sziget belseje felé haladtak, a kolostorhoz. De nem hiszem, hogy sikerrel járt a küldetésük.

A parti bázisunkat ismeretlen támadók lerohanták. Úgy gondoljuk, az amerikaiak jöttek, megpróbálva szabotálni a műveleteinket. A rádiókommunikáció szigetszerte megszakadt, és súlyos veszteségeket szenvedtünk. Legtöbb katonánk egyszerűen csak eltűnt.

A legénység minden megmaradt tagja az ősi kolostor felé menetel, hogy megszerezzék a különös időjárási jelenség feletti kontrollt. Kemény ellenállásra számítunk az úton. Erősítést kérünk, amint csak lehetséges.

Endurance legénység #6 - Alex: Felfoghatatlan
Alex mégis hogy gondola ezt? Ez a hely kegyetlen, és a túlélés ára túlságosan nagy.

Larának rohadtul igaza volt. Valami durván elbaszott dolog zajlik ezen a helyen. A „természeti” jelenség, amitől az időjárás totál megzakkan, a katonai kutatóbázis, valamiféle Napkirálynő, és egy őrült szekta? Az ember már-már kezdené azt hinni, hogy az egész csak egy kurva nagy átverés. Lehet tévékamerák vannak a fákba rejtve?

De tudod, be kell ismernem, hogy majd összeszarom magam a helytől. Persze poénkodok, hogy eltakarjam, Reyes elég pipa is rám miatta. Szerintem tennem kell valami igazán fontosat, vagy a végén totál elvesztem a fejem.

Bárcsak jobban tudnék hasonlítani Larára… Elképesztő a csaj. Nem csak hogy zseniális, de hihetetlenül kemény is egyben. És ha eddig nem figyelt fel rám, ezek után már biztosan nem is fog. De talán még tehetnék valamit, hogy felhívjam magamra a figyelmét.


Endurance legénység #4 - Sam: Kalandok Larával
Erre a kalandra egészen biztosan egyikünk sem akar majd visszaemlékezni.

Azt hiszem, hogy valamilyen szinten Larának köszönhetem ezt a munkát. Ő mindig hitt bennem. Az akadémikusok a főiskolán el akartak tántorítani a filmezéstől. Csak a hóbortos amerikai bajkeverőt láttak bennem, kamerával a kezében.

De tudod mit? A legtöbb embernek kell is egy kis zűr az életébe. És tudom, hogy mélyen legbelül, Lara is el akarja magát engedni néha. Csak segítségre van szüksége, hogy kiszabaduljon a benne rejlő particsaj.

Annyi állati kalandunk volt együtt. Az az őrült hátizsákos túra Bulgáriában, ahol az összes klubba elcibáltam magammal. Vagy ott volt például az a hegymászó túra a Kilimandzsáró déli oldalán. Lara csak a romokat akarta felfedezni, de ki gondolta volna, hogy helyes pasikba is futhatunk majd ott? Lara biztos nem, haha!

Van egy olyan érzésem, hogy ez az expedíció hatalmas durranás lesz. Lara, a notebookjával, én pedig a kamerámmal… egy újabb őrült kaland!

22. Shipwreck Beach másodszor

Dokumentum: 4:

Mentések:

 

Dokumentumok: 4

GPS rejtekhelyek: 15

Ereklyék: 6

Táborok: 4

Kincsek térképen: 2

Sírok: 2: Flooded Vault, és a Temple of Handmaidens

Kiérve a deszkabódé mellett, balra, rántsd ki a falból a deszkát. Most már a kötélcsigával, az Interact gombot nyomogatva meg tudod tenni. Menj ki, ugorj a kötélre, és pár kötélen át visszaérsz a kikötőbe, és találkozol ismét a barátaiddal, és odaadod nekik a szerszámokat..

 

Sam: Lara!
Whitman: Mikor hallottuk a robbanást, azt hittük…
Sam: Alex?
Lara: Még a hajón volt.
Reyes: Úgy tűnik, kicsi a túlélési esélye annak, aki veled marad.
Jonah: Reyes!
Lara: Akkor jobban teszed, ha távol tartod magad.
Jonah: Csak együnk már, rendben?
Azok a szemétládák elcsendesedtek, de ez nem azt jelenti, hogy így is maradnak.
Ha itt kell meghalnom,
hadd tegyem teli hassal.
Óvd meg egy férfi gyomrát, és mentsd meg a lelkét!
Whitman: Végre egy kis pozitív energia.
Amint Reyes befejezi a hajót, seperc alatt visszatérünk a civilizációba,
és hatalmas mese kerekedik ebből.
Sam: Egy mese?
Remélem, soha többé nem kell Himiko nevét hallanom.
Reyes: Dagály idején kihajózhatunk.
Lara: Nem, nem tehetjük…
Reyes: Ne kezd megint a süketelést, Lara!
Sam: Nemcsak Lara gondolja, hogy csapdába estünk, Reyes.
Mathias talán őrült, de biztos volt abban, hogy így van.
Láttam a szemeiben.
Whitman: Úgy véli, Himiko feltámasztása a sziget elhagyásának a kulcsa.
Sam: Istenem, ez őrülten hangzik!
Az egész hely kész őrület.
Lara: A viharok nem természetesek. Ezt be kell látnunk!
Jonah: Igaza van.
Mikor a vihar elérte az Endurancet…éreztem valamit…
valami sötétet…valami élőt.
Ez a hely el van átkozva.
Sam: Hová mész?
Lara: A szirtnél romok vannak a régi bázis alatt.
Valami arra késztette az ott lévőket, hogy úgy higgyék, tudják irányítani a viharokat.
Ki kell derítenem, hogy mit fedeztek fel.
Reyes: Amint indulásra készen állunk, elmegyünk…
Ha visszaérsz, ha nem.
Sam: Én nem megyek el nélküled.

Temple of Handmaidens

Menj kicsit lefelé a parton, és meglátod egy falon a sír jeleit. Rántsd ki a kötelescsigával a falat, és menj be. Menj végig a sziklafolyosón, a folyónál köteles nyíllal juss át, és elérsz egy barlangba. Itt Az a feladat, hogy feljuss a magasba. Először is tekerd meg a kereket, ez felemel egy liftet, és átúszik alatta egy hordó. Engedd el a kereket, és mássz fel balra gyorsan. Amikor az oszlop úgy fordul, hogy kapsz egy vízszintes rudat, ugorj rá, és átjutsz a túloldalra. Na most kell gyorsnak lenned. Jobbra lent, lőj egy kötelet az oszlopba, és elfordítod. Azért kell sietned, hogy lent, az úszó hordó továbbforgassa. Ha késlekedsz, és előbb elúszik lent a hordó, kezdheted az egészet előröl. No ha sikerült, és az úszó hordó továbbforgatta az oszlopot, megint van egy vízszintes rudad. Ugrás rá, majd elkapva a mászófalat feljutsz a magasba, és meg is találtad a kincset. Most már juss ki a sírból a tengerpartra.

Menj egészen hátra a parton, találsz egy kerítéssel körbevett felvonót. Kötéllel tépd ki az ajtaját, és a karral, nyomogatva az Interact.ot, lezuhan a lift. Mássz fel mögötte a falon, majd a szemközti sziklafalba lőve egy kötelet ismét továbbjutsz. Persze oldalazni is kell, de hát az adja magát nemigaz? :)

Mielőtt felmásznál a mászófalra, nézz be mögé, mert ott van a pálya utolsó, 4. Dokumentum-a.

Mássz fel a falon, ugrás át a víztartályra. Juss fel a tetejére, majd fel a létrán a magasba. Ugrás a kötélre, és kapd el a sziklafalat a csáklyáddal. Mássz jobbra, ugrálás a csöveket elkapva, majd egy kis létrán felmászhatsz. Ugorj át a túloldalra, és menj fel a lépcsőn. Végezz a fegyveresekkel, majd mássz fel a falon. Ugrás át a sziklafalra. Ott is juss fel, majd lőj egy kötelet a szemközti falba. Csússz át, kapd el ott is a falat, és balra oldalazással feljutsz megint egy sziklára. Onnan ugrás a létrára, majd felmászva rántsd ki a falat, és menj be az ágyúállásba. Menj ki a túloldalon a teraszra, menj hátul balra, és megint egy sziklamászás következik, de most lefelé. És át is jutottál a következő pályára.

Research Base & Mountain Pass #2 >>

Twitter response: "Could not authenticate you."