Tomb Raider (2013) Végigjátszás - Cavern Entrance & Geothermal Caverns & Solarii Fortress

14. Cavern Entrance

Mentés a pálya elejéről:

Dokumentumok: 0

GPS rejtekhelyek: 0

Ereklyék: 0

Táborok: 0

Kincsek térképen: 0

Sírok: 0

Keresd meg, honnan jönnek a hangok. Egy videó következik, egy cutscene. Tulajdonképpen az egész pálya csupán ennyi. Látod, elfogták Sam-et, és meg akarják égetni. De a szél, a szél …..elfújja a tüzet. Larát is elfogják, de a hídon kiszabadítja magát. Leugrik a hídról, be a vízbe. Elindul kifelé, partot ér. És máris jön a következő pálya.

Mathias: Testvérem, figyeljetek most rám!
Mathias: A külvilágban, senkik voltunk.
Mathias: De itt... itt mi vagyunk a Solarii
Mathias: a Napkirálynő gyermekei.
Mathias: Okkal hozott ide minket.
Mathias: Tudom, hogy a szabadságotokat akarjátok.
Mathias: Tudom, hogy el akartok szabadulni erről a helyről.
Mathias: De hogy megtehessük, szabadon kell eresztenünk a királynőnket.
Mathias: Hozzánk hasonlóan, ő is fogoly.
Mathias: Ha őt felszabadítjuk, felszabadítjuk magunkat!
Lara: Sam!
Mathias: Ez a lány...
Mathias: a sziget vérét hordozza magában.
Mathias: Ő lehet a kulcs.
Mathias: A rituális lángok felfedik előttünk az igazságot!
Mathias: Himiko, Első, és Egyetlen...
Mathias: Nyilatkozz ki előttünk!
Solarii: Megölted a testvérünket!
Solarii: Most megdöglesz!
Solarii: Ezt Vladimirért, kívülálló.
Mathias: Elég!
Mathias: Dimitri, Nikolai!
Mathias: Hozzátok elém!
Mathias: A természet minden teremtményéből előbújik a harcos,
Mathias: mikor a túlélése a tét.
Mathias: Tehát ne hidd, hogy nem értelek meg, leány.
Mathias: Sokkal régebben élem ezt az életet, mint te.
Mathias: Készüljetek fel, testvérek.
Mathias: A királynőnk szólni készül!
Mathias: Szólj hozzánk, Himiko!
Lara: Sam!
Lara: Ne, ne, ne! Sam!
Mathias: Szólj hozzánk a lángokon keresztül!
Lara: Sajnálom! Úgy sajnálom!
Lara: Csak engem nézz... engem nézz, rendben?
Mathias: Ő... ő a kiválasztott.
Mathias: Hamarosan, testvéreim...
Mathias: újjászületünk!
Mathias: Vigyétek a trónterembe.
Mathias: A harcod itt véget ért, teremtmény.
Solarii1: Nem hinném, hogy túlélte a zuhanást.
Solarii2: Nem látom a hulláját...
Solarii2: Menjünk le megnézni. Gyerünk.

15. Geothermal Caverns

Dokumentum 1: Dokumentum 2:

Dokumentum 3:

Mentések:

Dokumentumok: 3

GPS rejtekhelyek: 5

Ereklyék: 3

Táborok: 2

Kincsek térképen: 1

Sírok: 0

Gázolj ki a vízből. Elérsz a jártban egy akadályhoz. De láthatod, metángáz szabadul fel előtte. Nosza, tüzes nyíllal lőj bele egyet. Felrobban. Menj tovább, és elérsz egy táborhelyig, ahol javítani tudd a képességeidet. Ezt neked kell eldöntened. Én a közelharcot erősítettem :) Azt se felejtsd el, hogy itt találod a pálya 1. Dokumentum-át.

Menj tovább, és látod, az ellenségeid egy embert löknek a zombik elé. Én rögtön kilőttem egyet tüzes nyíllal. :) De kevés. Menj le, ahol tömörültek, és nézz körül mindenfelé. Sok összeszedhető cuccot gyűjthetsz be, még egy relikviát is.

No a lényeg, elérsz egy kapuhoz. Menj a csaphoz, és tedd tönkre. Így újabb gáz szabadul fel. Kicsit hátrálj, és tüzes nyíllal robbantsd fel. Szabad az út, mehetsz tovább.

Most pár fegyveressel gyűlik meg a bajod, de elbújva kivégezheted őket kényelmesen. Egy újabb kapuhoz értél, de itt nem robbantással tudsz átjutni. Az se árt, ha kilövöd a lámpákat. A kapum előtt balra, a földről felveheted a 2.Dokumentumot.

Menj fel jobbra az emelkedőn, és ha felvetted a relikviát törd el a csapot, majd robbantsd fel a kiömlő gázt. Egy ketrec csúszik le a kapu mellé. Azon keresztül már átjutsz a kapu felett. A következő helyszínen óvatos legyél, észre ne vegyenek. Lőj egy tüzes nyilat le a gázfelhőbe, és a fegyveresek felrobbannak. Vegyél fel mindent, és mászd meg a magas sziklafalat.

Öld meg az őrt, majd menj a barlanghoz. Nézz le. Gyűlésezik a sok gonosz. :) Nosza lőj egy gyújtónyilat a gázfelhőbe, és elszállnak a francba. Menj le, gyújts be mindent, a feszület előtt még a 3. Dokumentumot is megtalálod.

Majd menj a zárt kapuhoz. Lőj egy köteles nyilat a magasban látott gerendába, és rántsd magadhoz a vasketrecet. Törd le a gázcsapot, gyújtsd meg a gázt, így kinyílik az ajtó. Igen ám, de felrobban az egész barlang, az egész járat, így igyekezz kifelé. Ráadásul egy gázzal teli folyosón is végig kell menned, míg a végén felmászva a nagy barlangba, fellélegezhetsz.

Végezz a fegyveresekkel, és meglátod, a barátaid be vannak zárva egy helikopterroncsba.

Alex: Ez aztán kemény volt, Lara!
Alex: Hogy sikerült bejutnod ide?
Lara: Volt egy kis segítségem...
Reyes: Grim?
Lara: Igen...
Lara: nem élte túl...
Reyes: Francba!
Jonah: Nem hittem, hogy van bármi, ami képes elpusztítani azt a pasit.
Lara: Keményen küzdött... esélyt adott, hogy megmenthesselek titeket.
Lara: Figyeljetek, errefelé tart egy mentőhelikopter.
Lara: Azt tudom, hogy Samet külön tartják, de láttátok Whitmant?
Reyes: Hát, ebbe a fényűző vendégszobába nem hozták le.
Alex: Mr. Showbiznisz valószínűleg kinyalt magának egy jobb helyet.
Jonah: Megtaláljuk, és Samet is,
Jonah: de idebentről biztos nem fog menni.
Lara: Megtalálom a módját, hogy kijuttassalak titeket.
Reyes: Oké, akkor próbáljuk meg elszabadítani ezt a cuccot.
Reyes: Gyerünk srácok, még egyszer!
Jonas: Rendben. Kész? Ugrás!
Alex: Ennek nincs értelme, Reyes.
Jonas: Kész? Ugrás!

Szedj össze mindent, és törd le a gázcsapot. Naná hogy ebbe is lőj bele. Most már szabad az út felfelé. Ugrás a kis liftre, onnan a helikopterre. Lőj bele balra a szemközti gázfelhőbe. Először a közelebbibe, majd gyorsan a távolabbiba, a vasketrec csak akkor lendül be, hogy eltépje a helikopter egyik kötelét. Leesel, de elkapod a peremet, és a túloldalon felmászol a helikopter tetejére. Ugrás át a sziklapárkányra. Törd le ott is mind a két csapot, és lőj bele mindkét gázfelhőbe. De egyszerre kell, vagyis úgy állj oldalt, hogy mindkettőn átrepüljön a gyújtónyíl. A helikopter átlendül a túloldalra, de mielőtt lezuhanna, a barátaid megmenekülnek. Neked azonban sietned kell, minden összeomlik, minden felrobban, minden kigyullad.

Ugrás át a liftre, kapaszkodj fel, ugrás a másikra, majd a fali járathoz. Futás, nincs megállás. Végig a folyosókon, termeken át. Feszítsd ki az ajtót, és folytatod az utadat a következő pályán.

Dokumentumok:

Endurance tisztek #3 - Reyes: Drága Alisha!
Az én hibám, hogy bajba keveredtünk. Jóvá kell tennem. Meg kell találnom a módját, hogy kijussunk innen.

Alisha, édesem, nem akartam ezt megírni, de ha most nem teszem, talán soha nem lesz rá lehetőségem. A mama szépen bajba keverte magát... és... lehet, hogy nagyon hosszú időre távol kell maradnom. Nem tudom, mikor vagy hogy egyáltalán fogod-e ezt olvasni, de szeretném, ha tudnád, hogy harcoltam érted. Minden, amit egész életemben tettem, érted volt - a távol töltött idő, az összes spórolt pénz, minden áldozat. Sajnálom, hogy annyi mindenen egyedül kell keresztülmenned nélkülem.

Ha nem jutnék vissza, keresd meg Conrad Roth-t. Még sose találkoztál vele, de ő a legjobb ember, akit valaha ismertem. És ő az apád. A szemed az övé.

Te vagy életem értelme, és mindennél jobban szeretlek.


Egy őrült naplója #7 - Elveszve
Ez egy végképp elveszett elmebeteg képzelgése. Mathias feladta épelméjűségét az ügyért, és addig nem áll meg, amíg be nem teljesíti a maga kreálta őrült sorsát.

2011. június 5.

Telnek az évek, és álmomban az Ő suttogását hallom. Ez a Napkirálynő... sürget    engem. Az Ő fenséges arcát látom minden napkeltekor. Hamarosan...

Az én Solariim az Ő nevében munkálkodik, várost építenek mindabból, amit Ő a szigetre hozott, az Ő nevében kínoznak és áldoznak. Hamarosan... meg fogjuk találni. Menekülésre vágyom, de nem pusztán ettől a szigettől. Az egésztől... a roncsoktól, a testektől és a mocsoktól. Ha a Királynőm vissza tudom hozni, mindez azonnal el fog tűnni.

És mint ahogy a Nap újra felkel, fényével megfüröszti a földeket és tengereket, mindent elégetvén. Felemelkedem e megperzselt földről... újjászületve és tisztán.


Egy solarii vallomásai #5 - Az Ő tiszteletében
Ami igazán veszélyessé teszi ezeket az embereket, az a hitük. Hisznek a Napkirálynőben, és semmi nem állíthatja meg őket, hogy visszahozzák.

Minden új testvér feladatot kap - egy célt a Solariiban. Amíg Mathias továbbra is bizonyítja spirituális kapcsolatát a Napkirálynővel, addig csatlakoznak, és hisznek neki. A testvériségbe való beavatás brutális. El kell pusztítanunk az emberségüket, hogy cserébe embertelenek lehessenek. Az újoncokat a barlangok mélyébe dobják, és ott hagyják őket, hogy éhezzenek és magukról gondoskodjanak napokra... olykor hetekre. Azokat, akik élve kijutnak, tárt karokkal fogadják.

Még mindig nem tudom megmagyarázni, Mathias miféle erőkkel lépett kapcsolatba, de már nem is érdekel. Sose jutunk ki erről az istenverte szigetről - néhanapján meg vagyok győződve arról, hogy mi már mind a pokolban vagyunk. Isten tudja, a dolgok, amiket műveltünk... talán akár már ott is lehetünk.

16. Solarii Fortress

 

Mentések:

Dokumentumok: 0

GPS rejtekhelyek: 0

Ereklyék: 0

Táborok: 1

Kincsek térképen: 0

Sírok: 0

Nem tudsz eltévedni. Menj, amerre tudsz, minden ég körülötted. Azért a hullákat foszd ki. Kiérsz a tetőre. Menj körbe, kapaszkodj fel a falon, majd ugrás balra, az ablakba. Tovább haladj balra. Egy égő ember zuhan a mélybe. Mássz fel a tetőre, és fuss tovább. Beérsz egy terembe. A falon egy lyuk tátong, de még nem mászol fel.

Lara: Ez Mathias.
Lara: Senki sem távozhat...
Lara: Ezt hallottam japánul, mielőtt a gép lezuhant.
Lara: A rituálé Himiko sírjából...
Lara: Miért érdekli ennyire Mathiast?

Kikutattad az íróasztal, és magadhoz vettél egy térképet. Fent vagy a tetőn. Fuss tovább, és csússz át a kötélen. Vigyázz, a szemközti falról lőnek rád. Végezz velük, ugorj át a túloldalra, és mássz fel a falon. Közben persze szedj össze mindent, ezt már mondanom sem kell. :)

A folyosó végén találkozol a rémült Whitmannal.

Whitman: Lara, hát élsz!
Lara: Ahogy maga is... Mármint, j-jól van?
Lara: Mi történt?
Whitman: Amint már nem láttak bennem fenyegetést, relatív szabadon engedtek mozogni.
Lara: Tudta, hogy a többiek fogságba estek?
Whitman: Igen, igen... Sam odabent van, de fegyver nélkül nem szabadíthattam ki.
Whitman: Ezek a solariik, antropológiai csodának tekinthetőek, Lara!
Lara: Elmebeteg gyilkosok, Dr. Whitman!
Lara: Ki kell innen juttatni a mieinket.
Whitman: Persze, persze. Én őrködöm itt... te...
Whitman: Szólj, mikor már biztonságos.
Mathias: Nem hiszem, hogy megérted.
Mathias: Kiválasztott vagy, Samantha.
Mathias: Ez egy hatalmas megtiszteltetés a számodra, mindnyájunk számára.
Mathias: Néhányan már kételkedni kezdtek benne, hogy valaha is rád találunk...
Mathias: De itt vagy.
Sam: Kérem!
Sam: Tudom, hogy azt hiszi különleges vagyok,
Sam: de nem.
Sam: Nem akarok kiválasztott lenni.
Mathias: Ez nem arról szól, hogy mit akarsz,
Mathias: hanem arról, hogy mi vagy.
Mathias: Himiko vére kering az ereidben.
Mathias: Szerintem ezt te is tudod, Samantha.
Sam: Maga egy őrült, Mathias. Miért teszi ezt?
Mathias: Te okot és logikát keresel abban, amiben nincs.
Mathias: Egykor én is elkövettem ezt a hibát.
Mathias: Mikor még azt hittem, hogy hajók jönnek értünk és a repülők nem esnek le a levegőből.
Sam: Én csak haza akarok menni.
Mathias: Ahogy én is, leányzó! Éveket vártam erre a pillanatra...
Mathias: Az életemet áldoztam rá!
Mathias: Talán azt gondolod, hogy nem próbáltam elmenni innen?
Mathias: Erről a helyről!
Mathias: Mi mind csapdában vagyunk itt.
Mathias: De te Samantha, te rendelkezel az erővel, hogy megszabadíts minket!
Mathias: Sokan önként adnák a lelküket ezért az ajándékért!
Dimitri: A tüzek egyre jobban elharapóznak.
Dimitri: A másik lány eltűnt!
Mathias: Ennek véget kell vetni.
Mathias: Dimitri, őrizd az életed árán is!
Sam: Lara! Istenem, hát itt vagy!
Sam: Kezdtem azt hinni, hogy meg fogok örülni.
Lara: Nyugodj meg, nyugodj meg...
Lara: Minden rendbe fog jönni.
Lara: A fegyvereim!
Sam: Hogy fogunk innen kijutni?
Lara: El kell tűnnünk, mielőtt visszatérne.
Lara: Whitman! Whitman!
Lara: Hova a fenébe lett?
Whitman: Fuss Lara, menekülj!
Mathias: Elkapni őket!
Lara: Vissza! Vissza a trónterembe!
Whitman: Fussatok!
Sam: Lara! Lara!
Lara: Menj tovább, Sam! Találok másik kiutat.
Solarii: Ott van!

Egy nagy terembe értél. Kiszabadítottad Sam-et, de nem tudod követni, leszakadt a plafon mögötte. Az őrök észrevettek. Készülj a nagy harcra.

Végezz a fegyveresekkel, ahogy kedved, szokásod tartja. Én először tüzes nyíllal osztottam őket, majd az oszlopok mögé bújtam, és ha jöttek shotgunnal adtam nekik. Ha elfogytak, egy robbanás után jön két nagy behemót. Velük is végezned kell. Lehet lőni is őket, de lehet a csákányt is használni. Tudod, egyet hátra-guggolás-csákány. Hát ahogy kedved tarja. Ha végeztél velük, szedj fel mindent, és menj tovább. Minden forduló után újabb fickók jelennek meg.

Kiérsz egy térre. Szemben, fent a falon egy géppuskás lő rád.

Géppuskás solarii: Induljatok, az összes a tietek, találjátok meg a kiválasztottat. Ez az egy az enyém.

Ne próbáld meg lelőni, nem fog sikerülni. Lopakodva, óvatosan juss el az előtte levő, baloldali falhoz. Mássz fel, és a kötélen csússz át hozzá. Leesel a falról, de szerencsére a kezed ügyébe esik a következő fegyvered, a Gránátvető. Gyorsan célozz, és végezz a fickóval. Felszereled a gránátvetőt a géppisztolyodra. Robbantsd hát ki vele a szemközti ajtót, és menj tovább. Újabb fegyveresek, újabb harc, de most már nyerő vagy az új fegyvereddel. Ne sajnáld a gránátot, van bőven utánpótlás a területen. Ha végeztél, akkor szedj fel mindent, és a tábortűznél javíthatsz a fegyverzeteden.

Mássz fel a falon, menj végig a folyosón, robbants ki a következő akadályt is. Kiértél a tetőre. Látod, lent Sam harcol, de nem tudsz segíteni. Csússz le a kötélen, és robbantsd ki a következő akadályt is. Újabb utcai harc. Lőnek lentről, fentről lerohannak. Hát éld túl. Vigyázz, a következő sarok után fentről egy reflektor pásztáz, és egy újabb géppuskás lő rád.

Solarii1: Odalent! Nézzük sikerül-e kilőnöd!
Solarii2: Világítsd meg!

Itt is juss el balra a deszkafalhoz, mássz fel, csússz át jobbra a kötélen, végezz a fickókkal, majd lődd ki végre a géppuskást. Csússz le a kötélen. Sam-el találkozol ismét. Igaz ő a deszkafalon túl van.

Sam: Lara! Lara! Mássz át, gyorsan!
Lara: Siess Roth-hoz. Megyek utánad. És Sam, ne szállj fel a helikopterre.
Lara: Csak bízz bennem! Kérlek bízz bennem!
Lara: Menj!

Solarii Tower & Summit Forest >>

Twitter response: "Could not authenticate you."