Shadow of the Tomb Raider - Út az E3-ra 1. rész

Írta: drlecter.

shadow_e3.jpgJövő hét hétvégén újra izgatottan fog összegyűlni a gamer társadalom, hiszen idén is kinyitja kapuit az E3, melyen természetesen a Shadow of the Tomb Raider is képviseltetni fogja magát. Az már biztos, hogy valamilyen gameplayt láthatunk majd, de hogy vajon pont azt-e, amellyel volt szerencsénk játszani, nem tudjuk. Addig sem tétlenkednek a fejlesztők, hiszen belekezdtek egy olyan videosorozatba, melynek keretein belül minden egyes hétköznap egy-egy fejlesztő mesél 30 másodpercben az adott munkafolyamatról. Megszólal többek közt a játék rendezője és vezető írója, de hallhatunk érdekességeket a hangtervezőtől és a 3D művésztől is. Abszolút érdemes mindegyiket végignézni, mert szinte mindben akad jó pár új dolog, legyen az pl. új koncepciós rajz vagy egy hangfájl.

Daniel Chayer-Bisson
Senior Game Director

 "Ez a játék Lara eredettörténetének végéről szól, melyben látjátok majd Larát igazi sírrablóvá válni. De ahhoz, hogy ezt tényleg megérthessük és láthassuk, egy olyan játékot kellett alkotnunk, ami sokkal érzelmesebb, és egy személyes útról szól. A játékban döntéseket kell hozni, és ezek a döntések jelentős hatással lesznek a világra. Például van egy jelenet, ahol Lara megszállott, impulzív... sajnos nincs több időm, ha többet szeretnél tudni a Shadow of the Tomb Raiderről, találkozunk az E3-on!"

Emilie Guilloux
Lead Performance

 "A játék egyik aspektusa, amin a csapatom és én dolgozunk, azok a társasági aspektusok, például Jonah mostmár tényleg jelen van a játékban. Ő nyilvánvalóan egy karakter a korábbi játékokból, de ezúttal Lara és ő együtt élik át a kalandot, ezáltal egy sokkal megalapozottabb és hitelesebb nézőpontból látjuk majd Larát. Egy másik társasági aspektus, amin dolgoztunk, az a civilizáció. Ezúttal Lara nem lesz egyedül, mint korábban, hanem kapcsolatba léphet az emberekkel."

Frederic Arnaud
Lead Sound Designer

 "A mi célunk a hangok tekintetében az, hogy lebilincselő élményt nyújtsunk a játékosoknak. A dzsungelben, amikor Lara egy bizonyos régióban van, valódi madarak hangját fogjátok hallani abból a régióból, a valós helyszínről. A dialógus felvételéhez elmentünk Mexikóba, és igazi mexikói hangszínészeket vettünk fel, hogy valós környezetet teremtsünk a játékban. Ahhoz, hogy a játékélményt egy újabb szintre emeljük, tortillagépeket vettünk fel. Ezek a kis részletek mind hozzáadnak az élményhez."

Jason Dozois
Narrative Director

 "Lara eredettörténetének kielégítő befejezéséért felelni óriási felelősség, a további vadászattal, versengéssel, ereklyék utáni kutatással együtt. Sokkal több a bonyodalom és a rejtély, amit Larának meg kell oldania ebben a részben. A mezoamerikai kultúrák területén végzett rengeteg kutatás után nagyon érdekes nyomokkal és egy kihívással rukkoltunk elő, amit Larának meg kell oldania, hogy megtudja, hol van egy elrejtett ereklye lelőhelye. Egy ereklye, ami után Lara és a Trinity is kutat, de van egy harmadik... (lejárt az idő) Most csak ennyi időnk van, többet is megtudhatsz a Shadow of the Tomb Raiderről az E3-on!"

Jill Murray
Lead Writer

 "Ennek a trilógiának a végén láthatjuk, amint Lara Croft azzá a sírrablóvá válik, amivé elrendeltetett. De, attól függően, hogy kinek a szempontjából nézzük, egy hős is jelenthet veszélyt. A meghatározó pillanatban Larának el kell döntenie, hogy ő melyik ezek közül. Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy érzelmekkel teli, karaktervezérelt történetet készítettünk, melyben mélyebben bepillanthatunk majd Lara kapcsolatába legjobb barátjával, Jonahval. És Dr. Dominguez által van egy olyan ellenfelünk, aki tényleg egyenrangú Larával. Próbára teszi őt, mert végtére is az ő motivációi épp oly fontosak, mint... (lejárt az idő) Alig várjuk, hogy többet mondhassunk a Shadow of the Tomb Raiderről, kérjük, kísérjetek figyelemmel bennünket az E3-on!"

Mathieu Bissonnette
Level Designer

 "A Shadow of the Tomb Raiderben egy pályatervező szemszögéből nézve az jelent nagy különbséget, hogy Lara üldözöttből vadásszá vált, és már teljesen ura a helyzetnek. Lara minden rendelkezésre álló lehetőséget megragad, legyen szó a környezetről, hozzávalókról, hogy félelmet keltsen az ellenfelei szívében. Például ha egy ellenfelet kiiktat egy csoportból, a többiek pánikba esnek és félnek, és így Larának könnyebb lesz előrejutnia. Van egy pillanat a játékban, amikor Larának csak egy kése van, és a félelemkeltést használja arra, hogy... (lejárt az idő) Sajnálom, csak ennyi időnk van, további részleteket az E3-on láthattok a Shadow of the Tomb Raiderből!"

Yann Régnier
3D Artist

 "Rengeteg feladvány és mechanizmus van a játékunkban. Több, mint 50-et csináltam. Az én munkám az, hogy ezek a mechanizmusok és feladványok logikusan működjenek, és ne tűnjenek mágikus tárgyaknak. Sokat tanulmányoztam a játékban lévő civilizációt, és lekorlátoztam magam a nyersanyagok terén: bronz, de semmi vas, kötél, kő, obszidián, fa. Egy gépezet tervezésével különösen sok időt töltöttem el, megpróbáltam elképzelni, mi rémítene meg, ha megérkeznék egy sírba. Valamiféle pókra gondoltam, ami... (lejárt az idő) Bocsi, az idő lejárt. Nézd meg az E3-at, hogy láthass néhány gépezetet, amit terveztem!"

>> 2. rész <<