Tomb Raider Underworld Végigjátszás - Dél-Mexikó

 

 

 

05 Southern Mexico:

  • Relics: 1
  • Treasures: 50

 

Mentések 100%:

Mentések 100% Magyar változat. (Hungarian Edition)

The Unnamed Days:

 

 

Lara motorral érkezik Mexikóba, egy Maya templom közelébe.

 

Ne felejtsd el, hogy PC-n irányítva, a motort, elõre a "W", hátra az "S" billekkel lehet csak irányítani. Oldalra már mûködnek a kurzorok is.

 

Menj a motorral, mielõtt átugratnál a mély gödrön, állj meg, és egy korsóból vedd ki a Kincs-t. Menj tovább, és mielõtt a templomhoz érnél, még egy Kincs-et találsz.

Fent a lépcsõknél, jobbra egy vázában egy Kincs lapul. Nézz körül jobbra a romoknál is, mert újabb 3 Kincs-et találsz. Menj vissza a templom elõtti kis oszlophoz. Kapaszkodj fel rá, majd ugrás a nagyobbra. Csimpim ki jobbra a törött gerendára, onnan pedig ugrás a falra. A fali peremeken juss el a baloldali ablakba, és mássz be. Csáklyázd meg a gyûrût, és hátrálj ki a kis terembõl. Addig hátrálj, hogy kint, a súlyoddal kinyitod jobbra a rácsot, és egy falonfutás-ugrással el is kapod elõtter a peremet, és bemászhatsz rajta. Bent, a kis emelvényen vedd fel az 1.Jaguárfejet. Balra egy újabb Kincs-et találsz, míg jobbra egy medipack-ot. Ahol a medipack volt, ott bent, a sarokban ugrás a falra, majd a másikra, amíg fent el nem kapod a párkányt, így a kis terembõl kijutsz a templom elé. Futás a motorhoz, és üsd el a megjelenõ két fekete párducot.

Motorozz el a romoknál, le a lépcsõn, át a völgyön, majd felfelé vezet az út a másik lépcsõn, amíg elérsz az újabb romokhoz. Rengeteg a halott mindenfelé. Nézz azért körül, mert a kisebb romoknál Kincs-et, és medipack-ot találsz, és a bejáratnál, balra is van egy medipack, és az egyik vázában egy Kincs. Gurulj át a bejáraton, és menj a szerkezet felé.

 

Lara: A maja naptár csak 360 napos volt, a fennmaradó ötöt nevezték névtelen napoknak.
A maják hite szerint minden évben, amikor eljöttek a névtelen napok, az alvilág kapui megnyíltak.

 


Xibalba:

 

Elõször is tedd a karos szoborra a Jaguárfejet. Figyeld meg az ábrákat a körgyûrûkön. A legbelsõn van egy jel, ami a mélység felöli oldalon van. A másik kettõt is oda kell állítani. A bejárat felõlivel tudod a kicsit összekapcsolni a naggyal. Ennél pontosabban nem írom le, nem nehéz a feladat. Ha egybeesik mindhárom, illetve a belsõvel együtt mind a négy jel, beindul a gépezet lent a mélyben

Menj ki és szállj fel a motorra. Üsd el az újabb párducokat, és menj az úton tovább. Ugrasd át a tüskés gödröt, majd egy alagút elõtt leszállva vedd ki a korsóból a Kincs-et. A másik gödröt oldalt tudod kikerülni. Lesz az úton még egy ilyen kis elkerülõ, ott találod a következõ Kincs-et, még ugyan ennek az elkerülõnek a végén jól elvan dugva szembe a növények mögé egy újabb váza, amiben kincs lapul. Az úton kõtorlaszhoz érsz. Szállj le a motorról, és gyalog menj tovább, amíg újabb romokhoz érsz.

 

Várd meg, amíg a vadászok küzdenek a párducokkal, és akkor csak a gyõzteseket kell kinyírnod. A romoknál egy sziklán medipack-ot találsz, fent a fal elõtt, balra, egy korsóban lapul a következõ Kincs. Jobbra is van egy Kincs a fal elõtt. Sõt, ott egy oszlopon is találsz Kincs-et, lent a baloldali romoknál is Kincs lapul. Jobbra, lent a lépcsõk alatt egy rudat találsz. Vidd fel a lépcsõn, és tedd a baloldali oszlopon levõ lyukba. Mássz fel a rúdra, kapaszkodj fel az oszlopra, és ugrálj, mássz el az oszlopokon, gerendákon át a rom jobb oldali erkélyére. Mindjárt egy korsóban ott is Kincs lapul.

Ugoj, kapd el a rudat, pörgés, ugrás a másikra. Mássz fel a tetejére, onnan pedig ugrás át a falra. Fordulj egy kicsit vissza, ugrás át az oszlopra, mert egy Kincs-et találsz ott. Ugrás vissza a falra, és jobbra, egy másik Kincs-et találsz. Menj balra, csáklyázd meg a gyûrût, és mássz le. Lent jobbra is találsz egy Kincs-et, és balra is Kincs lapul egy korsóban. Menj jobbra a kis oldalszobába, mássz fel a falra, és ott is Kincs vár rád.

Mász feljebb jobbra, és csáklyázd meg az iménti gyûrût. Oldalazz el jobbra, és a kötél beakad az oszlop tetején levõ sziklába. Húzd meg a kötelet, így lerántod, és beszakítja lent a padlólapot. Lõdd le a denevéreket. Menj le, és mássz le a mélybe. Ugorj balra, az oszlopra, és csússz le. A terem túloldalán, felmászva a kis emelvényhez, felveheted a 2.Jaguárfejet. Öld le a pókokat.

Menj szemközt, jobbra a kis oszlophoz. Mássz fel a tetejére, ugrás át a fali peremre, csimpi balra, és máris átugorhatsz a Kincs-et rejtõ korsóhoz. Menj vissza, le a terembe. Pont az ellenkezõ sarokban is van egy törött oszlop. Mássz fel ennek is a tetejére, ugrás át a fali peremre. Ugrás feljebb, majd juss el balra a falig. Ott ess le egy kicsit, és kapd el a falon levõ szikladarabokat. Balra tartva eljutsz egy alul törött oszlopra. Ott mássz fel, és onnan ugorj át a másik oldalra, a falon levõ szikladarabokra. Mássz teljesen balra, és fel, onnan már elkapod a felsõ peremet. Most már csak el kell jutnod a baloldalra, és ki is jutsz a mélybõl. Ha közben megbillenne Lara, gyorsan nyomd meg a feladatgombot.

 

Kijutva a gödörbõl, a terem másik oldalán kapaszkodj fel a kis kõtömbökre, így kijutsz a romokból. Kint három vadászt kell kinyírnod, majd menj vissza a motorhoz, és balra tartva motorozz. Közben elütsz pár párducot, és egy újabb romos templomhoz érsz. Lõdd le a vadászokat és a párducot, menj fel a lépcsõn, És balra egy korsóból emeld ki a következõ Kincs-et. Fent a lépcsõk tetején jobbra, medipack-ot találsz. Fogd meg, a jobbra levõ tömböt, és húzd, told a fali lyuk alá. Vedd fel a rudat, és felugorva dugd is vele. Ez egy súlykapcsoló. Amikor elengeded, lassan bezárul az ajtó, tehát igyekezz átjutni rajta egy bukfenccel. Legjobb, ha a kapu felé állva kapaszkodsz fel a rúdra, majd amikor kicsit lesüllyed, felugrasz rá, úgy talán könnyebb, mert jobban kinyílik.

Ha sikerült, akkor egy újabb csekkponthoz értél, ments is egyet. Ha meg akarod szerezni a következõ kincseket, akkor lesz egy kis plusz utad. Elõször is szemben, a jobb sarokban szerezd meg a következõ Kincs-et, majd ugorj ki ott az épületbõl. Ne felejtsd el ezt a helyet, majd ide kell állítani a motort, ha visszajöttünk. Most azonban motorozz visszafelé, és mindig balra tarts. A második kis fás szigetnél is rögtön balra fordulj, majd a következõ elágazásnál is, így elérsz ahhoz a területhez, amit a naptárakkal mozgatsz. Az itt le vezetõ lépcsõnek alig lentebb mint az elején jobbra van egy váza újabb kinccs-el, valamint a lépcsõ alján szintén jobb oldalt újabb kincs-es váza van. Itt menj körbe, mert 3 Kincs-et találsz a területen, a falak mentén. Ha megvan, menj vissza az elõzõ helyszínhez, értelemszerûen most jobbra tartva motorozz, és a fali rés elõtt hagyd a motort, mégpedig a faltól távolodó irányba, hogy gyorsabb lehess. Nem is volot baj ez a kis kiruccanás, legalább belejöttél, hogy merre kell majd gyorsan motoroznod, ugyanis épp arra a területre kell majd igyekezned.

Most ismét juss be az idõkapcsolós kapun át. Bent a már ismerõs feladat vár, azzal a különbséggel, hogy a Jaguárfejet a külsõ körön levõ mintára kell tenned, így emelkedik fel a második kapcsoló. Ha sikerült, rohanj ki a romokból, ugorj a motorra, és motorozz az elõbbi útvonalon. Motorozz le a megnyílt lépcsõn át, és a következõ pályára léptél. Igyekezz, mert ha nem sikerül, kezdheted elölrõl, az elsõ rejtvénynél. Már ha nem mentettél ahol mondtam. :)

 

Lara: Maja hieroglifák… „A félelem helye.”
Ez bizonyosan Xibalba. A holtak földje a maják szerint.


The Midgard Serpent:

 

Ülj fel a motorra, és menj lefelé a lépcsõkön. Egy helyen, egy korsó rejti a következõ Kincs-et. Amikor átugrattad a második gödröt is, állj meg, mert a harmadiknál noncs felemelkedve az ugrató. Mássz fel a rúdra, fordulj a fal felé, ugrás a falra, majd vissza, és elkapod a felsõ rudat. Pörgés, ugrás a fali peremre. A súlyod alatt lemegy az oszlop, és felnyílik a rámpa. Ülj a motorra, és egy kis nekifutásból ugrasd át ezt a gödröt is. Öld meg a nagy pókokat, és menj le a lépcsõn, közben vedd fel a medipack-ot, és egy nagy terembe értél.

 

Egyébként érdekes, én fent hagytam a lépcsõk tetején, a gödör szélén a motort, és a videó után, amikor bezárult az ajtó, mégis ott volt a teremben. Kicsit bug nem? :) Itt is meg kell ölnöd a pókokat, majd nézz körül, mert 3 medipack-ot, és egy újabb Kincs-et is találsz a teremben. Az egyik falon, a magasban egy karikát látsz. Csáklyázd meg, és mássz fel a kötélen. Egy medipack-ot találsz a kis erkélyen. De menj ott tovább, ugorj át a sziklára, majd csússz le jobbra, és a végén ugorva kapd el a fali peremet. Ott találod meg a következõ Kincs-et. A magas lépcsõ mellett, jobbra, a másik zárt ajtó mellett, mássz fel a fali peremre. Mássz feljebb, majd jobbra csimpi, és ugrás is jobbra. Majd megint felfelé, és a végén meg fogod találni a következõ Kincs-et.

Figyeld meg a terem közepén, a földön a színes ábrákat. Az egyik szobor kezébõl hiányzik a lándzsa. No de ott hever elõtte. Vedd fel, és tedd a kezébe. De hiányzik még egy szoborról. Azt a lándzsát pedig egy zárt ajtó elõtt találod, a magas lépcsõn felmenve. Amikor ezt is a helyére tetted, akkor a videóban kiemelkedik a középsõ emelvény, és pár szobor kezében a lándzsa elfordul.

 

Fogd meg ezt a négy szobrot, és forgasd el õket, ezek nyitják ki az ajtókat a teremben. A sorrend mellékes.

1.szoba, mozgó falakkal. Menj fel a magas lépcsõn, ahol a második lándzsát találtad, és rohanj át a sprint gombot is nyomva a mozgó falaknál és felveheted a kis talapzatról a Rattling House Kulcs-ot. Öld meg a pókokat, ami rohan feléd, ha esetleg megúszták a mozgó falakat, majd a kijárat felett, csáklyázd meg a gyûrût, és rántsd le a tömböt. Én teljesen áthúztam magamhoz, ott másztam fel rá, majd amikor összeértek a falak, akkor egy ide-oda falonugrással fent voltam a tetején. Most már csak át kellett futni a túloldalra, felvenni a Kincs-et, és leesve a bejárathoz kiszaladni a nagyterembe. Nyírd ki ott az újabb pókokat.

Amikor kiérsz a lépcsõ tetejére, menj rögtön balra, és ugorj át a gerendára. Onnan az oszlopon levõ peremre, csimpizz balra, és kapaszkodj fel. Ugrás a törött faoszlopra, onnan pedig a fali kövekre. Hátrafelé egy rúd következik, majd még egy, onnan a fali perem, és balra egy másik faoszlop. Onnan a fali perem, ott át kell csimpizni a túloldalra, felkapaszkodni a vasrúdra. Át a másik oldalra, és onnan már a gerendán keresztül eléred a lépcsõket. Balra is találsz egy Kincs-et, és jobbra is Kincs lapul az egyik korsóban.

 

2, szoba, a lángok terme. Nem olyan veszélyes ez a terem, mint aminek látszik. A tûzköpõk elõtt a terem elején balra egy újabb váza van újabb kinccs-el. Nem minden rúdra kell eljutni. Amikor szünetel az elsõ tûzfújó, menj a jobb oldali rúd alá, és kapaszkodj fel rá. Fordulj meg, ugrás a másikra, majd a kis fali fülkében megtalálod a következõ Kincs-et. Ess le, és ismét juss el az elsõ rúdra. Balra indulj el, kihasználva a kis szüneteket, és felmászva mindig a rúd tetejére, és át fogsz jutni a túloldalra, és felveheted a Flame House Kulcs-ot. Ugyanezzel a módszerrel juss ki, most is a baloldalon kezdd, azután át a jobb oldalra. Én bizony a magas rúdról mindjárt a kijárathoz ugrottam. Igaz, sérültem egy kicsit, de a visszatöltéskor úgyis fullon lesz az energia megint.

Lõdd le a pókokat, és menj balra. Oda, ahol négy faoszlopon vannak a csontvázak. No ott a falnál van egy kis beugró. Falugrással feljutsz a jobboldali peremre, onnan át a baloldalra, majd fel a peremre. Csimpizz át a baloldalára, majd visszafelé, és gyorsan ugorj jobbra, a fali kövekre. Onnan is jobbra ugorj, de gyorsan nyomd meg a feladatgombot, mert megbillensz. Kapaszkodj felfelé, és jobbra, ugorj át jobbra a faoszlopra. NE mássz fel a tetejére, mert akkor túlugrod a kis hidat, inkább mászásból ugorj hátra, és máris felveheted a következõ Kincs-et. Ugorj át a nyitott ajtóhoz, és menj be.

3. szoba: Gurulj át a kis résen, és fel is veheted a Jaguar House Key-t. Jobbra egy vázában Kincs-et találsz, és medipack-ot, és lent a szikláknál, a sötétben is Kincs lapul. Mássz fel most a sziklákra, és a bejárat feletti beugróba kell átugranod a következõ Kincs-ért. Ugye azt tudod, ha többször megnyomod az ugrást, akkor messzebb ugrik hõsnõnk?

Menj ki, le a nagyterembe, és ismét juss fel a négy faoszlopból a jobb oldalira, ahogy az elõbb. Egyébként az elõbbi helyre másképp is el lehet jutni, de azt említettem már, amikor lecsúszva a sziklákon felvettünk ott egy kincset. Tehát juss el a jobb oldali oszlopra. Most mássz fel a tetejére, ugrás át a másodikra, a harmadikra, ott csússz le teljesen, úgy ugorj az utolsóra. Ugrás át a fali peremre. Csimpizz át a túloldalra, mássz fel, ugrás a rúdra, mássz át a túloldalira, ott is a fali peremre ess le, majd a jobb oldaláról a törött gerendára kell ugranod, onnan pedig az utolsó ajtóhoz. Itt vigyázz, a fal mellõl ugorj, és nagyot. :)

4. szoba: Bent a teremben át kell jutnod a lándzsákon, és pengéken. Várd meg amíg az elsõ lemegy, futás át, és guggolj le gyorsan. Várd meg nyugodtan, amíg ez a penge megáll, akkor indulj tovább. A másik pengénél is így járj el, akkor átjutsz a kis emelvényhez, és tiéd a Razor House Kulcs. Egy medipack-ot is találsz ott.

Irány vissza a nagyterembe, öld le a pókokat, és tedd a négy kulcsot a központi emelvényre, a színes jelekre. Told a négy mozgatható szobrot be középre, majd a bejárat felé levõ két súlykapcsoló egyikére a motort állítsd, a másikra állj te rá, és felemelkedik a szerkezet, megnyitva lefelé az utat.

 

Motorozz le, de mielõtt átugratnál a sziklákon, állj meg egy Kincs-ért, és amikor átugrattál, akkor is, mert ott is egy Kincs lapul egy korsóban. Egy torlasz állja el az utat. Gyalog kell továbbmenned. Vedd fel a Jaguárkoponyát, mássz át a torlaszon, és vedd fel az újabb Kincs-et.

 

Lara: Az óceán fenekén lévõ midgárdi kígyó, Jörmungadr ami az egész világot átöleli.
Ragnarök eljövetele.
Jörmungadr csapkod a tenger alatt, elárasztja a földet, mérget lehel a levegõbe.
Az istenek végsõ csatája Thor pörölyével, a Mjölnirrel megöli Jörmungadr-t, de azután mindössze kilenc lépést hátrál mielõtt összeesik a kígyó mérgétõl.

 

Mielõtt a video után lemennél a lépcsõn, elõtt egyorsan balra vedd fel az újabb kincs-et a vázából. Menj le a lépcsõn, és egy furcsa tóhoz érkeztél. Vigyázz, még csak érinteni sem szabad a folyadékot.

 {youtube}K8WSWNO8Jzk{/youtube

Menj körbe, shotgunt a kézbe, lõdd le a lényeket, és hozzájuk lépve a feladatgombbal ugorj rájuk, és végük van. Elég sok zombi van, de majd fogynak. :) A végén mássz fel a kígyófej melletti sziklára, ugorj rá a rúdra, ez elzárja az elsõ fejet, és a folyadékszint csökken. Ugrás vissza a partra, és menj vissza a bejárathoz. Mássz le a kis peremre, ess le kettõt, gyorsan kapaszkodj meg, és gyorsan csimpizz át jobbra, a túloldalra. Igyekezned kell mert ezek a peremek leszakadnak. Ugrás jobbra a másik oszlopra, végül jobbra a már biztonságos sziklára. Kapaszkodj fel a magasabb szikláról a gerendára, sétálj végig rajta, ugrás a kis törött gerendára, végül le a földszintre. Ismét ki kell nyírnod négy zombit.

 

Ugrás az oszlopon levõ peremre, és mássz fel rajta. Falugrással tudod elérni a magasabb peremet. Csimpizz balra teljesen, és ugorj hátra a gerendára. Menj végig rajta, és ugorj le a túloldalon. Jobbra mássz fel a sziklára, és vedd fel a medipack-ot. Látod a gyûrût a falon? Futás, ugrás, csáklya, kis belengetés, és a túloldalon vagy. Fordulj a tó felé. Ott is van egy gyûrû. Ez egyébként Thor bal karja. Csáklyázd meg, és húzd magad felé. Ugorj oda, a peremre, csimpi balra, és ugorj hátra az oszlopon levõre. Csimpizz át balra a túloldalára, ugorj balra a másik oszlopra. Ott is kapaszkodj át a túloldalára, majd vissza, jobbra indulva ugorj, és eléred a párkányt. Újabb négy zombi fogad, viszont egy kis korsóból felveheted a következõ Kincs-et. Mássz fel jobbra a sziklára. Egy kis falugrással eléred a magasabb peremet, és onnan jobbra ugorj a rúdra. Elzártad a második kígyófejet is, és még lejjebb ment a folyadékszint. Ugorj vissza a partra, Kapaszkodj fel a másik oszlopon levõ peremre. Csimpizz át balra, ess le egyet, majd balra kell ugranod, és gyorsan megkapaszkodnod a lejjebb levõ peremben, mert bizony megbillen Lara. Ess le, és ugorj át a központi emelvényre.

Újabb két zombi jön ellened, majd fogd meg a középsõ hengeren a gyûrût, és húzd, forgasd, az óramutató járásával megegyezõleg. Thor feje felemelkedik, kinyílik a jobb keze is, és feltárul a mellén egy kis szoba. Menj az egyik oszlophoz, és a peremen át juss fel a tetejére. Vedd fel a medipack-ot, és ugorj át Thor szobához. Menj fel a lépcsõn, be a kis szobába, és….

 {youtube}Y65r8K_eswg{/youtube}

Lara felveszi Thor övét. Szintén szétporlad a külseje, csak egy kéken fénylõ kõ marad. Lara az övéhez teszi, és egy fénykör veszi körbe, hasonlóan a kesztyûkhöz.

 


Land Of The Dead:

 

Menj ki a kis szobából, ess le a földszintre, és menj el a gyûrûs kapcsoló mellett. Fogd meg a kesztyûkkel a mozgatható oszlopot, és told, ameddig tudod. Most menj a központi kapcsolóhoz, és most ellenkezõleg forgasd, hogy Thor feje lehajoljon. Ismét mássz fel a kis oszlopra, de most nézz a kígyófej felé. Van ott egy gyûrû. Futás, ugrás, csáklya a gyûrûbe, és ugrás az oszlopon levõ peremre. Átérsz a túloldalra. Egy Kincs-et is felfedezhetsz ott. Sajnos pár zombi érdeklõdik itt is utánad. És ismét el kell jutnod a kígyófejen levõ rúdra, hogy ismét lejjebb menjen a folyadékszint. Juss el ismét a fali peremeken át, a gerendákon át a túloldalra, közben nyírd ki a zombikat. Szóval juss el ismét oda, ahol eddig nem tudtál átugrani Thor-hoz. Most, mivel lent eltoltad az oszlopot, rá tudsz ugrani. Onnan tovább a másik oszlopra, végül Thor-hoz ugrasz, és a bal szeme az Ereklye, amit felvehetsz. Az utadon pár zombi próbál akadályozni, de nem ellenfelek. Végezz velük. :)

Sajnos eme kis kitérõ miatt, újból körbe kell menned, és lejutnod a központi emelvényhez, hogy ismét megforgasd a szerkezetet, hogy Thor keze szétnyíljon. Bizony ezután ismét menj fel, egészen addig, amíg fent, a gerendák után a falugrást csináltad, hogy elérd a magasabb peremet az oszlopon. Nos, ott most jobbra ugorj, Thor kalapácsára. Ne felejtsd el, közben megint a rúdra is ráugrani, hogy elzárd a kígyófejet. Onnan futás, csáklyázd meg a felsõ kígyófejen levõ gyûrût, és belendítve a kötelet eléred a kijárat alatti peremeket, mielõtt azonban kimennénk, legyünk figyelmesek a bal oldalon lébõ kis mozgatható kõre, amit már tudunk mozgatni, húzzuk el kicsit és vegyük fel alóla a 2 kincs-et.

 

Menj, keresd meg a motort, motorozz ki, egészen vissza a Xibalba pályára. Öld meg a nagyteremben a három óriás pókot. Én elütöttem õket. Menj tovább, fel a lépcsõkön, és át a gödrökön. Közben, az utolsó gödör elõtt állj meg, mássz fel a rúdra, majd a felsõre, ugorj át a túloldalira, onnan az oszlopon levõ peremre. Az oszlop lesüllyed, és felemeli az utolsó rámpát. Felérve a tüskés gödörhöz, tedd a szemközti kapcsoló jobb oldalára a Jaguárkoponyát, és húzd meg a kart.

messzirõl indulj a motorral, hogy át tudd ugrani a gödröt.

 

Lara: Zip, nálam van minden, ami Thor pörölyének megszerzéséhez kell. Vannak jobb koordinátáid a számomra?
Zip: Eegen, kicsit feljavítottam apád térképrõl készített fotóit. Épp töltöm a PDA-dra.
Lara: És a másik projekt?
Zip: Még nem akadtam a nyomukra. Dolgozom rajta.
Lara: Nagyszerû – hívlak, ha eljutottam a Jan Mayen-szigetre.

Végigjátszás videón
PC/PS3/Xbox360:

PS2:

 

Tovább (Jan Mayen-sziget) >>

Twitter response: "Could not authenticate you."