Rise of the Tomb Raider végigjátszás #01 - Mountain Peak

01 - Mountain Peak
02 - The Prophet's Tomb
03 - Siberian Wilderness
04 - Glacial Cavern
05 - Soviet Installation
06 - Abandoned Mines
07 - Geothermal Valley
08 - The Acropolis
09 - Geothermal Valley (2)
10 - Flooded Archives

11 - Geothermal Valley (3)
12 - Research Base
13 - The Orrery
14 - Path of the Deathless
15 - The Lost City

A játék elkezdése előtt az irányítással, beállításokkal itt ismerkedhetsz meg. A TR2013-hoz képest néhány billentyű funkciója megváltozott, így érdemes ezeket átnézni.

100%-os magyar videovégigjátszás:

Lord Croft - Mi késztet valakit arra, hogy az emberi tudás határain túllépve szembenézzen az ismeretlennel? Gyermekként megkérdőjelezzük a minket körülvevő világot. Majd tanulunk, elfogadunk, és fokozatosan elveszítjük az érdeklődést a csodák iránt. De néhányan nem. A felfedezők, az igazság keresői. Ők azok az úttörők, akik meghatározzák az emberiség jövőjét.


Szibéria

1.Terület: A hegy csúcsa

Nem írok le minden xp megszerzést, mert a végigjátszásnak nem ez a célja, hanem az elakadók segítése. Így nem lesz 100%-os a végigjátszás, legalábbis egyelőre (a 100%-os végigjátszás videón megtekinthető a végigjátszás alatt). A különleges feladatok már hab a tortán, szerezd meg magadnak, ha akarod. :)

Bevezető cutscene:

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Táborhely: Nincs

Felszerelés: Hegymászó csákány

Fegyverek: Nincs

Gyűjthető cuccok: Nincs

Sírok: Nincs

Kihívások: Nincs

Cél: Érd el a hegy csúcsát.

Jónás - A többiek... Nekik ennyi volt.Nincs az a pénz, ami átjuttatja őket azokon a hegyeken.
Lara - Az elveszett város valahol odafent van.
Jónás - Nem akármilyen mászás lesz.
Lara - Nem fordulok vissza.
Jónás - Tudom.
Lara - Idelent kéne maradnod velük.
Jónás - Arról szó sem lehet.

Szibéria hegyeiben kezded a kalandot. Menj Jonah után, végig a hegygerincen. Lecsúszol, kapaszkodj meg, az Interakció gombbal, ugorj át jobbra, a másik sziklára, majd a következőre, és felfelé ugorva jutsz most tovább. És fent is vagy. Indulj el a jégfal felé, és kapaszkodj fel rá. Mássz felfelé, jobbra kicsit, majd felfelé, utána balra. Ugorj át jobbra a másik jeges területre. Kapaszkodj itt is felfelé, és Jonah felé közelíts. Ugorj hát felé. Ne félj, el fogja kapni a kezedet, jó haver. :) Kaptál is ezért vagy 50 xp pontot.

Induljatok hát tovább. Az ugrásgombbal jutsz fel a magasabb lépcsőkön, és be az átjáróba. A túloldalon újra jeges részre érkeztetek. Taposs a hóban végig a gerincen, majd a videóbejátszás után egy ugrással kapd el a jégfalat. Mássz felfelé, azonban fentről sziklák zuhannak rád. No, ezt megúsztad. Kapd el a szikla peremét, ugrás jobbra a másikra. Mássz fel a jégfalon. Ugorj át a másik oldalra, kapd el a másik sziklát, és mássz jobbra. Közben felfelé is igyekezz, majd még feljebb kell jutnod. Ugrással tudsz feljutni a feletted levő jégfalra. Végre feljutsz a sziklák tetejére, és megpillantod a város romjait. Megcsúszol. Szerencsédre össze vagy kötve a barátoddal. Lengesd be magadat a jobbra-balrával, vagy az előre-hátrával. Közben ne akarj csákányozni, mert akkor nem lengsz be. Ha elérted a jégfalat, akkor próbáld meg belevágni a csákányt. Előszörre csak megkarcolod, ám másodjára már sikerül megkapaszkodnod, és fel tudsz mászni rajta. Felérve nem lesz időd, lavina indul meg fentről. Futás hát jobbra, ugrás át a deszkapalánkokra. Nincs megállás, ugrás tovább, majd meglátod a lezuhant repülőgépet. Ugrás a kiálló rúdra, majd a kifeszített kötélre. Lecsúszol rajta. Csúszol-csúszol. Kapd el a csákánnyal a sziklát, és gyorsan, mielőtt elsöpörne a lavina, ugorj jobbra, a másik jégfalra, és mássz fel a szikla tetejére. És megint rohanás, ugrás a következő sziklákra, menekülés, Újabb hatalmas ugrással egy hosszú, magas jégfalat kell elkapnod. Jön a lavina, és ezt már nem úszod meg, elsöpör.

Megnézzük mi történt eme események előtt.

Két héttel korábban.

London, Anglia.


Lord Croft - Az élet legnagyobb kegyetlensége, hogy oly keveset kapunk belőle. Megöregszünk, elmúlunk, meghalunk, de mi marad utánunk? Csontok? Por? És mi a helyzet a lelkünkkel? Túléli vajon a földi létünket? Úgy vélem, igen. Egy igazság rejlik a rengeteg történet, és mítosz mélyén. Nem tudományos igazság, hanem annál valami sokkal megfoghatatlanabb, az örök élet kulcsa. Lehet, hogy megtaláltam a kirakós következő darabját. De nem egyedül folytatom ezt a kutatást. A nyomomban vannak, figyelik minden lépésemet. Most már a nevüket is tudnom. Szentháromság. Egy ősi, erőszakos szekta, amely az emberiség jövőjét akarja irányítani. A családom érdekében nagyon óvatosnak kell lennem. Ha bármi történne Larával, vagy Anával, soha nem tudnám megbocsájtani magamnak.

-----------------------------------------------------------------------

Ana - Lara? Én vagyok az.
Lara - Ana! Ó Istenem, annyira sajnálom. Mit keresel itt?
Ana - Láttam, hogy a bulvárlapok megint rajtad élcelődnek. Gondoltam, jól jönne a társaság.
Lara - Újabb hazugságok. Követett valaki?
Ana - Hogy követtek-e? Természetesen nem. Mégis, mi folyik itt?
Lara - Azt hiszem, megtaláltam a sírt.
Ana - Nem, ezt nem mondod komolyan.
Lara - A próféta legendája igaz. Apám nem tévedett.
Ana - Lara, az apád... beteg volt.
Lara - Nem, közel járt egy nagy felfedezéshez. Kézzelfogható bizonyítékhoz a hallhatatlan lélek létezésére.
Ana - Szerettem Richardot. Hozzámentem volna, ha megkér. De megtört ember volt. Nem akarom, hogy te is úgy végezd, mint ő.
Lara - De igaza volt Ana! Mindenki más tévedett. A sír Szíriában van.
Ana - Szíriában? Istenem, Lara. Ne! Ez kész őrültség! Szedd rendbe az életed! Térj vissza a kastélyba!
Lara - Tudod, hogy nem tudok visszamenni oda.
Ana - De ez a megszállottság tette tönkre az apád.
Lara - Láttam valamit, valamit, amit nem tudok megmagyarázni. Most már tudom, hogy min ment keresztül apám.
Ana - Ez mind csak tündérmese. Elmebaj. Ne lépj erre az ösvényre! Tudod, hova vezet.
Lara - Ez az egyetlen dolog, amire most gondolni tudok. Meg fogom találni a Próféta sírját, Ana...


Írott végigjátszás: OBig
100%-os videovégigjátszás: Matie

02 - The Prophet's Tomb >>

Twitter response: "Could not authenticate you."