Tomb Raider 7 - Legend Végigjátszás - Croft Birtok (Croft Manor)

Croft Birtok (Croft Manor)

Ezt a pályát a főmenüből töltheted be.

Visszatöltéskor mindig a lépcsőházban kezdesz, de ha elmentetted az ereklyék begyűjtését, akkor azokat már nem kell még egyszer. De akkor is a lépcsőházból kell visszamenni, folytatni a gyakorlópályát.







Mentések a pályáról.

  • Felvehető cuccok: Csáklya, pisztolyok, távcső, világítógyertya.
  • Ellenségek: Nincs.
  • Arany pajzs: 1
  • Ezüst pajzs: 10
  • Bronz pajzs: 16

Tulajdonképpen ez a pálya arról szól, hogy szerezzük meg az összesen 27 ereklyét. Közben pedig begyakoroljuk a mozgásokat. A sorrend nem számít, én a videó alapján mentem, hogy egyezzen a kettő.

Menj jobbra, be Zip-hez, menj a földön heverő laptophoz, és nyomj egy akciógombot. Kinyílt a fali széf, és meg is van a Csáklya.

Menj ki, menj balra az árkádok alá, és szemben meg is szerezted az 1. Bronz pajzsot.

Menj most fel a lépcsőn balra, a karzatra. Mindjárt fordulj vissza, és a csáklyával célozz az ajtó feletti villogó részre. Húzd meg a kötéllel, és a kinyílt ajtó mögött meg is van a 2. Bronz pajzs.

Nyiss be az utolsó ajtón, menj a folyosón végig, nyiss be jobbra a következő ajtón, majd jobbra a ruhatárban ruhát válthatsz, ha akarsz.

Menj ki a gardróbból, és szemben húzd le a két kis emelvényen a kardokat, és a fali rejtekhelyről meg is szerezted a Pisztolyokat.

Menj most fel a hálószobába, és az ágy mögött meg is van a 3. Bronz pajzs.

Menj vissza a lépcsőházba, és nyisd ki balra a karzaton a másik ajtót. A folyosó végén menj be jobbra a könyvtárba. Jobbra, mindjárt az ajtó mellett lődd szét a deszkákat, mert mögötte lapul az 1. Ezüst pajzs.

Húzd ki az előtte levő kis állványt, és told az asztal melletti súlykapcsolóra. Az asztalról vedd fel a Lámpát. Nem elemes, akkumulátoros, nem alszik ki.

A lépcső előtt nézz felfelé, a baloldali könyves állványról a csáklyával leránthatsz egy másik kis könyves állványt. Told azt rá a másik súlykapcsolóra. Menj fel az emeleti szobába, és jobbra meg is van a 4. Bronz pajzs.

Szemben, ott is találsz egy kis kardos állványt, rántsd le a kardot, és a kinyílt rejtekhelyen meg is van az 5. Bronz pajzs.

Menj le most a földszintre. A két súlykapcsoló, a lépcső előtt jobbra, megnyitott egy ajtót, ami le vezet a pincébe. Gyújtsd meg a lámpást, lent sötét van. Mindjárt szemben meg is lelted a 2. Ezüst pajzsot.

Jobbra lődd, vagy rugdosd szét a ládákat, mert az egyikben lapul a 6. Bronz pajzs.

Van ott a falon, egy kis nyelvöltögetős szobor. Húzd meg a nyelvét, és mellette egy írást olvashatsz el.

A víztükör felett, az Iker Nővérek hátat fordítanak egymásnak, hogy a Járatot őrizetlenül hagyják.

Menj ki a könyvtárból, vissza a lépcsőházba, és menj át a másik karzatra. Ott is mindjárt fordulj vissza, nézz fel a falra, lőj bele a napocskába, és a megnyílt titkos rekeszben meg is van a 3. Ezüst pajzs.

Menj most le a földszintre, be a Zip melletti ajtón balra, végig a folyosón, és az uszodába értél. Jobbra menve húzd ki a két halas szobrot, majd a másik oldalon, a csáklyával rántsd ki a szobor lándzsáját. Jobbra a sarokban, a nyugágy mögött pedig vedd fel a 7. Bronz pajzsot.

Menj tovább balra a medence túloldalán, húzd ki ott is a halas szobrot, egészen a medencéhez, akkor később nem fog akadályozni. Mögötte megtaláltad a 8. Bronz pajzsot.

Menj visszafelé, az első halas szoborról ugrás jobbra, a lándzsára, onnan pedig a kis erkély alatti peremre. Csimpizz át teljesen jobbra, majd hátrafordulva ugorj tovább. Még egy lándzsa, és feljutottál a karzatra. Jobbra az ugródeszkán találod a 9. Bronz pajzsot.

Forgasd el mindkét lándzsás szobrot befelé, és megjelenik egy újabb nyelves szobor. Meghúzva ennek is a nyelvét, lent a medencében kinyílik az egyik rács. Menj a karzat túloldalára, ugrás a rúdra, majd a csáklyával. Jól belengetve a kötelet, és amikor a legmagasabbra ér a lábad, akkor ugorj a másik rúdra, onnan pedig a másik karzatra. A ló szobornál vedd fel a Távcsövet.

A halas szobor mögött rejtőzik a 4. Ezüst pajzs.

A másik szoborról rántsd le a golyót, és told rá a súlykapcsolóra. A csillár leereszkedett. Menj le a medencéhez, és mássz fel arra a halas szoborra, amit a medence széléhez toltál. Csáklyázd meg a csillárt, rántsd magadhoz, engedd el gyorsan, majd kapd is el. Mássz fel rá, és átjutsz a túloldali kis erkélyre, ahol meglelted az 5. Ezüst pajzsot.

Ugorj a medencébe, és tanulj meg úszni. A kurzorokkal irányítasz, a guggolással merülsz lejjebb, és az ugrással jössz felfelé. Húzd meg oldalt a kart a vízben, és kinyílik a rács a medence oldalán. Menj vissza az első karzatra, és fordítsd vissza a szobrokat, és olvasd el az írást. Az ugródeszkáról ugorj egy fejest, és vedd fel a medencében a 10. Bronz pajzsot.

Ússz át a kinyílt rácson, és meg is van a következő, a 6. Ezüst pajzs.

Ússz tovább, az ajtó kinyílik előtted, és a másik medencében mindjárt szerezd meg a 11. Bronz pajzsot.

A tornaterembe értél. Mindjárt az ugratóról kapaszkodj fel az előtted levő rúdra, ugrás az álló rúdra, majd a következő rúdról kapd el a fali peremet. Hátra ugorj az ajtó feletti kis rúdra, onnan pedig a másik oszlopra. Mássz fel, majd ugrás rá a magasabban levő rúdra. Kicsit kapaszkodj ki a végére, és ugrás visszafelé a függőlegesre. Ugrás a másik álló rúdra.

Csússz kicsit le, ugrás az alacsonyabb rúdra, majd a fali kapaszkodóra, és balra, a kőoszlopra. Ess le, és fel is veheted a medence szélén levő 7. Ezüst pajzsot.

Menj ugyanahhoz a tornafelszereléshez. Az egyik rúd a csáklyával mozgatható. Rántsd meg, hogy a fal mellett ferde rész felé nézzen, így arról ráugrasz a ferde részre, onnan kőoszlopra, feljebb ugorva vissza az álló rúdra, majd a másikra, ess le a ferde részre, de rögtön ugorj, és a fali beugróban a magadévá teheted a 12. Bronz pajzsot.

Újra juss fel a kőoszlopra, de most ne ugorj feljebb, hanem csimpizz jobbra, és ugorj a kis álló rúdra. Ugorj balra, a fali kapaszkodóra, onnan jobbra, a peremre, majd a létrára, és mássz fel. Ugrás balra a fali kapaszkodóra, majd balra a fali beugróba, és meg is van a 13. Bronz pajzs.

Juss vissza a fali kapaszkodóra, és most jobbra indulj el a peremeken, egészen a sarokig. Ugrás ott a rúdra, majd fordulj vissza, ess le az alattad levő kiálló faldarabra, mássz fel a beugróban és megszerezted a 14. Bronz pajzsot.

Ess le a terembe. Menj a létrához, és a csáklyával rántsd el. Juss fel megint a létrára, de most ugorj róla jobbra, a lógó állványra. A csáklyával rántsd magadat a másikhoz, és átugorva meg is van a 8. Ezüst pajzs.

Menj a medencéhez, és a csáklyával rántsd meg balra a kis sziget felett a függőleges falat. Van most a medencével szemben, a sarokban egy kicsi, alacsony sziklatömb. Kapaszkodj rá, majd ugrás hátra a vízszintes rúdra, majd a függőlegesre, majd tovább, egészen a fali kapaszkodóig. Balra ugorj a létrás kőoszlopra, majd visszafelé a rúdra. Menj ki a rúd végére, és most ugrás a kőoszlopon levő rúdra. Onnan balra, a fali peremre, csimpi jobbra, majd leesve bemászhatsz a fali beugróba, és meg is van a 15. Bronz pajzs.

Ismét juss el a fali kapaszkodóhoz, de most jobbra a medence felé ugorj, azt a kapaszkodót kapd el a magas kőoszlopon. Ugrás feljebb, majd jobbra, a fali peremre. Mássz feljebb, majd megint jobbra, és hátra ugrás a rúdra. Ugrás a következőre, majd a harmadikra, és a lógó állványra. A csáklyával húzd magadat a fali beugróhoz, ahol átugorva oda megszerezted a 9. Ezüst pajzsot.

Lent a medencénél fordítsd vissza a függőleges falat. Ismét az előbbi úton menj addig a falig, amit most visszafordítottál. Most a rúd másfelé áll, nem az állvány felé, így arról ugorj a másik rúdra, majd a fali kapaszkodót kapd el. Balra csimpizz be a fali beugróba, és megszerezted a pálya utolsó, a 16. Bronz pajzsát.

Menj most már ki innen, eleget tornáztál. Menj vissza a lépcsőházba, fel a baloldali karzatra, be jobbra az első ajtón, egészen a könyvtárba. Jobbra, az ajtó mellett nyomd csak be a kiálló könyvet. Eddig is kiálltak, de eddig nem voltak kezelhetőek. :) Menj fel az emeleti szobába, ott is van egy ilyen, azt is nyomd be, és kifelé, még a kis karzaton is ugyanezt tedd a harmadikkal. Lent a földszinten van a negyedik, és ha azt is megnyomtad, melletted kinyílt egy rejtekajtó, és meg is szerezeted a pálya utolsó, a 10. Ezüst pajzsát.

A szív felett megjelent ábrázat és arc, sietős érintése magasba emeli a Tisztet.

Menj vissza a lépcsőházba, a karzaton jobbra, és húzd meg a szobor nyelvét. Balra a csáklyával rántsd le a lándzsákat, és juss át a túloldalra. Ott is húzd meg a nyelvet, de most már igyekezned kell visszafelé a lándzsákon, és meghúzni a másik nyelvet, amíg ez vissza nem fordul. Ha sikerült, lent a kanapék között egy szobor emelkedik fel. Menj hát oda, és fordítsd szembe a lépcsővel, majd állj rá a szemben levő súlykapcsolóra. A szobor visszasüllyed, és mögötte egy talapzat emelkedik fel, rajta az utolsó pajzzsal. Menj fel a karzatra, ugrás a lándzsára megint, és a középsőről ess a talapzatra, és meg is van a gyakorlópálya Arany pajzsa.

Végeztél is a gyakorlópályával, kiléphetsz innen. Kezdődhet a nagy kaland.

 

Végigjátszás: OBig

Szöveg: bodlac

Videó végigjátszás: cesaritox09

Twitter response: "Could not authenticate you."