Hatodik nyereményjáték!

| .

rejtveny20 05megfejtesVége az ötödik nyereményjátéknak is. Ez volt a megfejtés:

A héten hatan küldtek be megfejtést, többségében ismét lányok, 4-2 arányban.  A megfejtők között kisorsoltuk a nyereményt. A héten az egyes szám volt a nyerő, így J. Katalin lett a nyertes. Gratulálunk neki!

De ne csüggedjen senki, mert ezt a játékot még meg lehet nyerni, összesen még három nyeremény vár a nyertesére. És egy nyertes, akár mind a három játékot is megnyerheti. Még mindig. :)

És persze a végén, a rendszeres megfejtőket, ha nyeretlenek is, azért kárpótoljuk majd valamivel. :)

A nyereményt elküldtük a nyertesnek.

rejtveny20 06És itt is van a hatodik keresztrejtvény, újabb nyerési lehetőséggel. Most a Life Is Strange 2 (Complete Season) játék letöltőkódját lehet újra megnyerni.

A hatodik nyereményjátéknak is szombat 20 óra a határideje, és vasárnap lesz a sorsolás. :)

És hogy mi volt az ötödik keresztrejtvény megfejtése? Hát Kukulkan kultusza. És hogy mi volt ez? Hát nézd meg lejjebb:

kukulkanA Kukulkan kultusz: Kukulkan a maja kígyóisten. Istene a teremtésnek, és pusztításnak.
Paititi rejtett városa népének vallási rendje. A kultusz elit katonáit kígyóőröknek hívták.

A Kukulkan kultuszát az 1600-as évek elején alapították, a pestis idején a Szentháromság Rend ügynökei, akik a városba érkeztek egy korábbi expedíció után, amelyet Andres Lopez vezetett. Az ügynökök natív ruházatban léptek be Paititiba, és azt állították, hogy Kukulkan küldte őket a pestis megfékezésére. Gyógyszereket használták a paititi vezetők, és néhány másik személy kezelésére, eltemették a halottakat és vigasztalták a haldoklókat. Az emberek bíztak bennük, és bíztak a Szentháromságban. Miután megtudták, hogy Lopez eltűnt, és ellopta az Ix Chel ezüst dobozát , a Szentháromság ügynökei úgy döntöttek, hogy Paititiben maradnak, ahol megvárhatják, amíg Lopez visszatér. Ebből a célból tárgyaltak Paititi királyával és a király őröknek, orvosoknak és papoknak nevezték ki őket, így létrehozva Kukulkan kultuszát.

A kultusz a Szentháromság képviselője volt Paititiben, és titokban lett a város királyi dinasztia mögött rejlő igazi hatalom; Paititi királyait és királynőit ábrázolták olyan módon, hogy mint akiknek nem volt más választásuk, mint a kultusz akaratának és végül a Szentháromságnak a végrehajtása, miközben az ezüst doboz keresése folytatódott. A monarchiát fenntartották, nem pedig a kultusz váltotta fel, mert a Háromság elismerte, hogy a paititiek nem fogadják el a vezetés ilyen hirtelen változását, különösen kívülállók részéről. A Szentháromság az évszázadok során korlátozottan betartotta, tisztelte a paititi kultúrát is, de a kultusz segítségével új mezõgazdasági módszereket vezetett be és arra kötelezte a lakókat, hogy anyanyelvük mellett tanuljon angolul mndenki

A 20. század végén a kultusz fõpapja Amaru volt, Sayri király testvére. Paititi-n kívül Amaru másik neve: Dr. Pedro Dominguez, a Szentháromság Fõtanácsának vezetõje. A Paititit elárasztó éhínség alatt Sayri úgy döntött, hogy élelmet keres népének. Amaru azt kérte, hogy ne menjen, de Sayri ragaszkodott hozzá, mivel királyi kötelessége ez. Sayri nem tért vissza élve. Mivel a testvére miatt szomorú volt, Amaru úgy döntött, hogy jobban tudja megvédeni Paititit, mint Unuratu , Sayri felesége az újonnan megkoronázott királynő. A kultusz segítségével nyíltan elragadta a város irányítását. Az éhínség azzal fejeződött be, hogy a Szentháromság élelmet hozott, és sok paititi csodálatát megszerezte.

A következő években, miközben Amaru Paititien kívül Chak Chel kulcsát és Ix Chel ezüst dobozát, két hatalmas erejű kincset keresett, amelyek felhasználhatók a világ megújításához, a Kukulkan-kultusz fokozatosan felesleges lett, majd elnyomók lettek, akik gyorsan és erőszakos módon elfojtják az esetleges lázadókat a szabályaik ellen. 2015-ben, a tisztítás megkezdése után, Amaru visszatért Paititiba, és magához ragadta a hatalmat.

A modern Yucatec Maya körében még mindig történeteket mesélnek Kukulkanról.  Az egyik mese, hogy Kukulkan egy kígyóként született fiú. Nyilvánvalóvá vált, hogy ő a kígyó, és nővére egy barlangban gondozza őt. Olyan nagyra nőtt végül, hogy nővére nem volt képes tovább táplálni, ezért kirepült a barlangjából be a tengerbe, földrengést okozva. Kukulkan minden év júliusában földrengéseket okoz, hogy tudassa a nővérével, hogy még mindig életben van.

Twitter response: "Could not authenticate you."

SZERZŐI JOGOK

Az oldalon található tartalom a TombRaiderS.hu szellemi tulajdona. Másolni és terjeszteni csak a szerző(k) beleegyezésével, valamint a lapra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás feltüntetésével lehet.
Az oldalon fellelhető tartalmak, melyek nem a TombRaiderS.hu csapatának alkotásai a jogtulajdonosok/alkotók beleegyezésével kerültek közlésre, illetve a public domain részét képezték felhasználásuk időpontjában. A weboldalon megjelenő védjegyek és logók azok jogtulajdonosainak tulajdonát képezik.