Lara's Nightmare végigjátszás

A Lara’s Nightmare, avagy Lara Rémálma egy újrajátszható játékmód, melyet az Expeditions (Expedíciók) menüből lehet elérni a Blood Ties (Vérkötelék) DLC teljesítése után. Itt is többféle kihívás áll rendelkezésedre, ha teljesítményeket szeretnél szerezni, illetve a kártyák segítségével felszerelkezhetsz, más ruhát ölthetsz fel, előnyökkel vértezheted fel magad, vagy épp megnehezítheted a saját dolgod a nagyobb pontszám elérése érdekében.

nightmare01.jpg nightmare02.jpg nightmare03.jpg nightmare04.jpg nightmare05.jpg nightmare06.jpg nightmare07.jpg nightmare08.jpg 

A játék kezdetekor nem sok minden lesz nálad, ezért nézz körül alaposan, a fegyverek a kastélyban vannak szétszórva. Idővel ráakadsz majd mind a négy típusra, ezeket lecserélheted, ha találsz belőle másikat. Lőszerből nem vagyunk eleresztve, ezért ezt mindenképpen érdemes tartalékolni. A műterem környékén sok lőszer lesz, illetve a főcsarnok felső szintjén is akad belőle pár, ami még hasznos lehet. Az alsó szinten pisztoly lőszer van a lépcső mellett.

Harc

Lőszert úgy spórolhatsz, hogy kitérést alkalmazol, azaz amikor a zombi letámad, indulj meg felé, majd nyomd meg a kitérés gombot. Ekkor megjelenik egy ikon, a közelharc gombját kell megnyomni, így egyből vissza is támadsz, és egy kivégzéssel könnyen végezhetsz az ellenséggel. Igyekezz halkan mozogni, nagyobb előnyre tehetsz szert, ha nem rohannak le egyszerre. A tömeges támadásoknál csak óvatosan a kitéréssel, olykor sarokba szoríthatnak, és onnan nincs menekvés.

A bombával rohanó kamikaze zombikat rögtön lődd le, nehogy közel kerüljön hozzád – nagyobb tömegben akár a segítségedre is lehet, ugyanis ha elesik, a saját társait is képes felrobbantani. A földön kúszó zombikhoz elég csak odasétálni, melee/közelharc gombot nyomni, és Lara szépen megfojtja őket.

Küldetés

A célod az, hogy megtalálj és megsemmisíts három koponyát, és időközben rálelj a mesterkulcsra is. A három koponya kivégzése után a főcsarnokban megjelenik a főellenség, egy még nagyobb koponya (nem irigylem Larát az álmaiért), őt kell likvidálnod.

Végső küzdelem

A nagy koponya pár lövés után pajzzsal védi magát, amíg minket megrohannak az alattvalói. A koponyával ne is foglalkozz, amíg pajzsa van, nem hat ellene semmi, csak akkor lesz ismét sebezhető, ha lekaszabolod a többi ellent. Amint a pajzs eltűnik, szabad a pálya. Egy idő múlva a Baba Yaga DLC-ből ismerős kutyák is megrohannak, velük és a robbantós zombikkal különösen érdemes vigyázni. Ha őket is elintézted, leadhatod az utolsó pár lövést, és Atlas bácsi végre megadja magát, sikeresen megvédted az otthonod.

 

Szöveges leírás: Matie
Képek: Matie & drlecter

Első végigjátszás magyar kommentárral: MRF1RE

Vágott videó:

Vágatlan videó:

Twitter response: "Could not authenticate you."