B.Ú.É.K. 2016

Alig jöttünk ki a karácsonyi ünnepek és a sok finom bejgli okozta mámorból, máris realizálódik bennünk: újra eltelt egy év!

De milyen jó kis év volt ez... Nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy tavaly minden Tomb Raider fan megtalálhatta számítását.

buek1.png

Az év legnagyobb durranása egyértelműen a sorozat új része, a Rise of the Tomb Raider lett. Kritikailag is jó pontszámokat kapott, de ami a legfontosabb, a rajongók többsége is egyetértett abban, hogy sokkal jobb rész született, mint a 2 évvel korábbi elődje. Nemcsak gameplayben, hanem történetben is tudtak újat mutatni, amelyet csak tetézni tudott a játék központi helyszíneként szolgáló szibériai vadon sűrű erdői, jeges szelei és halálos csapdái. A játék azóta számos DLC-vel bővült, köztük a 3 napja megjelent Endurance móddal is és idén sem maradunk extra tartalmak nélkül. Sajnos azonban nem egyszerre jött ki az összes platformra, de immár bebizonyosodott, hogy a PC-sek már januárban nekivághatnak Lara legújabb kalandjának, viszont a PS4-eseknek az év végéig várniuk kell.

A mobiljátékok szerelmesei is közelebb érezhették magukhoz hőn szeretett hősnőnket, ugyanis két rész is megjelent. Időrendben először májusban látott napvilágott a Relic Run-ra keresztelt, főképp az ügyességünket és a koncentrációnkat igénybe vevő "futós kaland", ami azóta számos frissítést,  s ezáltal még több tartalmat kapott. Majd ezt követte az augusztusban megjelent Lara Croft: GO, amelyben már a legfontosabb szerepet a saját logikai készségünk kapja, ugyanis a néhol ördögien cseles fejtörőivel még a klasszikus sorozaton edződötteknek is komoly nehézséget tudott okozni. Erről a részről sem feledkeztek meg a készítők, mert azóta egy ingyenesen letölthető kiegészítőt is prezentáltak hozzá "The Shard of Life" címmel, ami teljes mértékben tartotta az alapjáték színvonalát. A két játék sikerességét mutatja, hogy a Relic Run-t több millióan töltötték le, a Lara Croft GO pedig több díjat is bezsebelt, köztük "Az év mobiljátéka" címet is magáénak tudhatja. (Ha eddig nem tettétek, most mindenképpen érdemes lecsapni rá, mert korlátozott ideig 80%-kal olcsóbban vásárolható meg.)

A tavalyi év sokszínűségét mutatja, hogy két képregénysorozatot is bemutattak. Az egyik az azóta már befejeződött 18 részes a Rise of the Tomb Raidert felvezető széria volt, amit az öt részes Frozen Omen-re keresztelt sorozat követett. Utóbbinak már megjelent az első három része. (A képregények itt vásárolhatók meg.)

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg a pályaszerkesztőkről sem, hiszen áldozatos és igen nehéz munkájukkal mindig is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ott tartson a TR, ahol most is. Nem sok játék mondhatja el magáról, hogy 20 éve rajongók milliói tisztelik és szeretik. Márpedig idén kereken 20 éves lesz a széria - amit méltóképpen fogunk megünnepelni! Szerkesztett pályák terén az év nagy dobása mindenképpen a minden évben megrendezésre kerülő Back to Basics verseny volt. Témaként egy klasszikus helyszínt, Görögországot kapta, amire 25 alkotás érkezett. A nyertest hamarosan megtudhatjuk, mivel az eredményhirdetés január elsején lesz megtartva.

Sem játék, sem pedig oldal nem létezhet elhivatott rajongók nélkül, ezért teljes szívből szeretnénk megköszönni azt, hogy megtiszteltetek minket szeretetetekkel és hogy velünk tartottatok. Engedjétek meg, hogy cikkünk címéhez híven Boldog Új Évet Kívánjunk nektek, legyen minden tekintetben eredményes évetek! Reméljük, hogy idén is kitüntettek minket figyelmetekkel, érdemes lesz követni minket, hiszen megannyi újdonsággal és meglepetéssel készülünk! :)

Addig is maradunk tisztelettel,
a TombRaiderS.hu csapata

Twitter response: "Could not authenticate you."