Mit várhatunk a következő Tomb Raider játéktól?

TR_future.jpg

Ahogy az két napja kiderült, jövőre érkeznek a hírek Lara legújabb kalandjáról. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy elkezdjük sorra venni azokat a kis információmorzsákat, amelyek esetlegesen nyomra vezethetnek minket. Azonban szeretnénk az elején leszögezni, hogy az alábbi dolgok 100%-ban rajongói agyszülemények, ugyanis eleddig semmilyen hivatalos információ nem érkezett a várva várt játékról. Természetesen ez az írás spoileres a korábbi részekre nézve, és akár nem csak azokra is! Ettől függetlenül érdemes lehet kicsit jobban szemrevételezni a következő érdekességeket...

  • A Square Enix a legutóbbi bejelentésében elrejtett egy nyomot a játék címére vonatkozóan, miszerint ha egymás után rakjuk mindegyik új mondat kezdőbetűjét, akkor a "Shadow", azaz "Árnyék" szót kapjuk meg. Véletlen lenne csupán? Meglehet, de ahhoz ez túl direkt lenne, nem mellesleg, több másik nyelven is eljátszották ugyanezt. És emlékeztek még ERRE? Ha pedig kicsit visszatekintünk a játéktörténelemre, akkor nem egyszer előfordult már az, hogy ilyen-olyan formában, de felhasználták ezt a "nagy kezdőbetűket kell összeolvasni" csavart, pl.: The Witcher 3, The Elder Scrolls 4: Oblivion.

shadow01.png

shadow02.png

 

  • Az alábbi, a Rise of the Tomb Raider végső bejátszásából származó képen szintén megfigyelhető Mexikó térképe, ebből akár következhetne az is, hogy a következő játékban központi szerepet fog játszani Közép-Amerika, és feltehetőleg a(z egyik) fő helyszín a dzsungel lesz. Igen ám, de már a 2013-as Reboot-ban is volt egy ilyen térképes utalás, ott "Croatoan" neve szerepelt, mely egy valóban létező legenda, és végül nem ilyen irányt vett a Rise of the Tomb Raider.

24.jpg

  • Szintén a fenti képen azt is észrevehetjük, hogy szerepel az "Army of the Dead", vagyis a "Holtak Serege" felirat (a fölötte lévő rajz erősen közép-amerikai hatású, ezzel tovább erősítve az esetleges helyszínt), és ha belegondolunk, akkor nem lenne meglepő, hogy újra megjelenik ez a motívum, mert a Reboot-ban ott voltak az Onik, míg a Rise-ban a Halhatatlanok, továbbá mindkét részben megjelent valamilyen formában a halhatatlanság is. Korábban pedig a készítők már elárulták, hogy ezt az új irányt, amit jeleneleg Lara képvisel, egy teljes trilógiának szánták.

  • Hogy egy rövid rész erejéig, vagy akár egy nagyobb területként, de szinte biztosra vehető, hogy valamilyen formában meg fog jelenni a Vatikán, ugyanis a Rise-ban az egyik doksiban egy félreérthetetlen utalás volt arra vonatkozólag, hogy a Trinity/Szentháromság központja ott található. Továbbá, egy másik utalás is volt a Vatikánra, ugyanis a játék elején egy rejtélyes ember elrabbolja Larától a könyvet. A rabló - szinte minden kétséget kizárólag - a Szentháromságnak dolgozik, és Kennard Monteznek hívják - a fenti képen ott van a névjegye. Nem mellesleg ő volt az, aki a "Ten Thousand Immortals" című könyvben egyszer már megtámadta Larát.

  • És végül pár szó erejéig a játék fejlesztőiről... Egyáltalán nem lehet tudni biztosra, hogy melyik csapat fog felelni érte, de sanszos, hogy most az Eidos Montreál csapata kerül előtérbe. Egyrészt a Crystal Dynamics valószínűleg leterhelt az eljövendő Bosszúállók játék miatt (és pletykálgatnak újabb Legacy of Kain játékot is), másrészt pedig az Eidosnak már van tapasztalata Tomb Raider ügyben, mert a Reboot-hoz ők csinálták a híres-neves multit, míg a Rise-ban a mellék sírokért voltak felelősek.

Akárhogy is, mi türelmesen várunk, és amint bármilyen hivatalos info érkezik, mi természetesen azonnal szólni fogunk!

Twitter response: "Could not authenticate you."