Az Embracer Group felvásárolja a Tomb Raider stúdiót

| .

0503Az Embracer Group megállapodást kötött az Eidos, a Crystal Dynamics és a Square Enix Montreal, valamint a Square Enix Holdings Ltd. több mint 50 back-catalogue játékának, köztük a Tomb Raider, a Deus Ex, a Thief, a Legacy of Kain és több mint 50 IP-játékának megvásárlásáról. Az alábbi sajtóközleményt tegnap reggel adta ki az Embracer Group.

"Az Embracer Group AB (Embracer) megállapodást kötött a Crystal Dynamics, az Eidos-Montreal és a Square Enix Montreal fejlesztőstúdiók, valamint egy olyan IP-katalógusok, mint a Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain és több mint 50 back-catalogue játék megvásárlásáról a SQUARE ENIX HOLDINGS CO., LTD. vállalattól. Az akvizíció összesen ~1,100 alkalmazottat foglal magában három stúdióban és nyolc globális helyszínen."

A teljes vételár készpénz és adósságmentes alapon 300 millió USD, amelyet teljes egészében a záráskor kell kifizetni.

 

"Nagy örömmel üdvözöljük ezeket a stúdiókat az Embracer Csoportban. Elismerjük a fantasztikus IP-t, a világszínvonalú kreatív tehetségeket és a kiválóságukat, amelyet az elmúlt évtizedekben újra és újra bizonyítottak. Nagy öröm volt találkozni a vezető csapatokkal, és megbeszélni a jövőbeli terveket arról, hogyan valósíthatják meg ambícióikat, és hogyan válhatnak az Embracer nagyszerű részévé" - mondta Lars Wingefors, az Embracer Group társalapítója és csoportvezetője.

"Az Embracer a legjobban őrzött titok a játékiparban: egy hatalmas, decentralizált vállalkozói csoport, amelynek ma nagy örömmel válunk a részévé. Tökéletesen illeszkedik ambícióinkhoz: kiváló minőségű játékokat készíteni, nagyszerű emberekkel, fenntartható módon, és a meglévő franchise-okat az eddigi legjobb verzióikra fejleszteni. Az Embracer lehetővé teszi számunkra, hogy új partnerségeket kössünk minden médiumban, hogy maximalizáljuk a franchise-ainkban rejlő lehetőségeket, és megéljük álmainkat, hogy rendkívüli szórakozást készítsünk" - mondta Phil Rogers, a Square Enix America és Europe vezérigazgatója.

Az Embracer Group, a Borderlands készítőjének, a Gearbox Software-nek a tulajdonosai, korábban felvásárolták a Dark Horse Media-t, a Lara Croft főszereplésével készült Tomb Raider képregénysorozat kiadóját.

Forrás:

Twitter response: "Could not authenticate you."

SZERZŐI JOGOK

Az oldalon található tartalom a TombRaiderS.hu szellemi tulajdona. Másolni és terjeszteni csak a szerző(k) beleegyezésével, valamint a lapra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás feltüntetésével lehet.
Az oldalon fellelhető tartalmak, melyek nem a TombRaiderS.hu csapatának alkotásai a jogtulajdonosok/alkotók beleegyezésével kerültek közlésre, illetve a public domain részét képezték felhasználásuk időpontjában. A weboldalon megjelenő védjegyek és logók azok jogtulajdonosainak tulajdonát képezik.