Bréking: lesz "New Game+" mód a Shadowban

Írta: drlecter.

newgameplusIgen, jól olvashattátok, a Shadow of the Tomb Raiderben lesz "New Game+" mód, ami eddig még sose fordult elő a széria történetében. Ugyan a korábbi részekben megtalálhatóak voltak olyan kis finomságok, mint az időre futás, vagy a különböző nehéz kihívások, azonban most lesz először lehetőségünk arra, hogy az első körben jól feltápolt karakterünket egy újabb végigjátszás keretei között új megpróbáltatások elé állítsuk. Ez egészen pontosan legalább négy okból is praktikus, úgyhogy már ebből is jól látszik, hogy a fejlesztők mennyi mindent megtesznek azért, hogy ezúttal egy igazán különleges és emlékezetes kalandban legyen részünk.

Először is, Larával játszani mindig jó, kiváltképp, hogy egy-egy új részre kb. 2,5-3 évet kell várni, így nem baj, ha addig jól kiélvezzük a játék adta lehetőségeket. :) Másodszor, hasznos, mert ha először mondjuk lopakodva viszitek végig a játékot, akkor a következő körben már simán lehet Rambozni. Harmadszorra, ugyan ez a helyzet a nehézségi szinttel is, ha elsőre nem akartok túl nehéz beállításokkal és túl sok nehezítéssel találkozni, akkor a második alkalommal szabad lesz a gazda, hisz addigra meglesz a szükséges ismeretetek a játék meglepetéseiről, melyek jól kompenzálhatják a nehezítő kritériumokat. (A második és harmadik pontot akár kombinálni is lehet.) És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, az achievementek megszerzésében is jó szolgálatot tehet, hiszen manapság gyakran előfordul, hogy egy végigjátszás során nem lehet mindent elsőre megszerezni.

Fontos tudni, hogy ebben a módban tovább vihettek szinte mindent, amit az első körben valamiképpen megszereztetek: az összes képességet, fegyvert, ruhát, felszerelést és azoknak a fejlesztéseit. Azonban a java csak ezután jön! Ugyanis a második körben tovább bővül Lara képzettsége, és három új "Úton" is továbbindulhat, melyekkel további új különleges képességekre tehet szert. Név szerint ezek a "Kígyó Újta", a "Jaguár Útja", és a "Sas Útja". A Kígyó Útja értelemszerűen a lopakodásra és a rejtőzködésre lesz kihegyezve, míg a Jaguár Útja inkább a harcra fókuszál, a Sas Útja pedig a leleményességben és a pályákon való átjutásban lesz nagy segítség. Csakis Ti döntöttek arról, hogy a játékstílusotok alapján melyik fog hozzátok a legjobban illeni. Legyen az akár a Jaguár Dühe, akár a Saslátás, ezekkel az új képességekkel további lehetőségeket kaptok majd a játékélményetek kibővítésére. A hab a tortára pedig, hogy mindegyik új irány egyéni tematikájú fegyvereket és ruházatot ad pluszba még Larának.

shadownewskills

Egyre nehezebben telnek a napok...