Nyereményjáték eredményhirdetés

Befejeződött a nyereményjátékunk, melyre szép számmal érkeztek résztvevők. A két legnépszerűbb a Tomb Raider 2013 és a Rise of the Tomb Raider Digital Deluxe Edition feladatai voltak. Az utóbbiról elmondható, hogy nagyon szoros végeredmény született, tényleg csak nagyon kevés pont választotta el a játékosokat egymástól. A leggyorsabban a Temple of Osiris keresztrejtvény megfejtése érkezett be hozzánk, a Facebookos cikkhez pedig sok nagyon érdekes kis történet társult, bennünk is többször megszólalt a nosztalgiafaktor. Ezúton is nagyon szépen köszönjük a részvételt és a lelkesedést mindenkinek, reméljük örömötöket leltétek a feladványokban! A nyertesekkel hamarosan felvesszük a kapcsolatot. Az eredményekről és a megfejtésekről a továbbiakban olvashattok. rottr_stream2.jpg
  • A Lara Croft and the Temple of Osiris megfejtése: Ozirisz Temploma, helyes megfejtője pedig: Kulman Dorottya.
  • A három darab TR 2013-as játékunkat véletlenszerűen sorsoltuk ki, a boldog tulajdonosok pedig: Román Attila, Elekes Márti és Demeter Kornél lettek.
  • Just Cause 3-as játékunkat, egy jól elkapott robbanásos képpel, Gergő (Farting Squirrel) nyerte meg.
  • A Rise of the Tomb Raider kihívásához Mató Gábor egy érzelmes és nem hétköznapi képet küldött, így megnyerte a játékot.
  • A Rise of the Tomb Raider Digital Deluxe Editon-t ugyan csak fél ponttal, de Bebők Barnabás nyerte meg.

Minden nyertesnek szívből gratulálunk és jó játékot kívánunk a nyereményekhez! Még egyszer köszönjük szépen mindenkinek a részvételt!

A nyertes képek (Lara Rothra emlékezik, illetve egy robbanós kép a Just Cause szellemiségében):

contest_remember.jpg contest_explosion.jpg

Az alábbiakban pedig eláruljuk a főnyereményünk megoldását, mert nem volt olyan megfejtő, akinek sikerült volna mindent kitalálnia. A rejtvény nem volt könnyű, ez tény, de nem is akartuk túl nehézre, ezért vegyesen voltak benne egyszerűbb és nehezebb feladványok. A játék maga két lépcsős volt, első részeként a hírünkben megadott információkból kellett kitalálni, hogy valami rendhagyót kell megtalálni a fórumunkon. Ez pedig a titkos "Croft Manor"-nak elnevezett plusz fül volt a logo alatt.

Ha erre rákattintottatok, akkor jött a feladat igazi szépsége és nehézsége. Adott volt, hogy mindegyik vers egy-egy korábbi Tomb Raider részt takar és a helyes megfejtéshez szükségeltetik az, hogy melyik játékról és annak melyik pályájáról van szó. Írtuk is, de ha véletlenül átsiklott volna felette valaki, akkor meg is lehetett számolni: pontosan 11 versike volt olvasható, ebből pedig feltételezhető, hogy egy-egy versike mind az eddigi egyik TR játékról szól. Persze eljátszhattuk volna azt is, hogy egy játékot kétszer írunk bele, de egyrészt akkor nem pont tizenegy vers lett volna, másrészt kizárásos alapon úgyis ki lehetett zárni az ilyen feltevéseket. Alapjába véve mindegyik versről elmondható, hogy az első egy-két sor elárulta hogy melyik játékról van szó (sokszor már az első szóból tudni lehetett), illetve figyelni kellett, hogy az összes sor hogyan kapcsolódik egymáshoz. Voltak benne könnyebbek és nehezebbek is, azonban úgy vettük észre, hogy a legnehezebbek az Angel of Darkness és a TR1-Anniversary-TR4 hármas voltak. Íme a vers, alatta pedig a megfejtés:

Krónikákban megírták,
A piacon eladták,
Régi idők helyszíne,
Császár építtette.

Legendákban elmondták,
Két kézben forgatták.
Kulcs az egyetlen,
Mi szívemnek feltétlen.

Mítikus császár fegyvere,
De csak baj jár vele.
Gongszó vezeti utadat,
Hogy elnyerd jutalmadat.

Évtizedes küzdelem,
Barátom, jöjj velem!
Harcoljunk a végsőkig,
S menjünk a mennyekig.

Sziklák közt templom,
Dicsőséges ősi rom.
Harcosok vigyázzák,
Királynőjüket megóvják.

Jelenést láttam,
Csak homokot találtam.
Királyok alusszák,
S csapdák vigyázzák.

Jeges legenda helyszíne,
Hova méltó léphet csak be.
Rég nyoma veszett már,
Hős megtalálójára vár.

Három isten ősi harcát,
Őrzi egy hely, mi rég elveszett.
Hol kalandod folytatódik,
Ott zsarnokgyík uralkodik.

Nehéz kalandokon át,
De megleled Nevadát.
Ott landolt E.T. is,
Nem hiába titkos is.

Alvilágon keresztül,
Hol kalapácsok ütköznek,
Keresem szüntelenül,
Hova a hősök kerülnek.

Angyalok és Démonok,
Szent én ugyan nem vagyok.
Csókom viszont izzasztó,
Ha hozzámérsz, jön a végszó.

Az első vers első szava már elárulta, hogy ez a TR5: Chronicles. A "Császár építtette" sorból következtetni lehetett két helyszínre is, az egyik a Trajan's Market, a másik pedig a Kolosszeum volt, azonban nem hiába lett direkt odaírva a "piacon" szó, ami miatt az első a jó.

A második vers első szavából kiderül, hogy ez a TR Legend, a vers további része pedig egyértelműen utal arra, hogy az Excalibur összerakásának helyszínéről van szó, ami pedig Nepál volt.

A harmadik versike elején olvasható, hogy egy császár fegyveréről van szó, tehát ez a TR2: The Dagger of Xian. Továbbiakban pedig a "Gongszó" vezethetett nyomra, ami az Ice Palace pálya egy kiemelkedő momentuma.

A negyedik versike már bonyolultabb volt, talán ez volt a legnehezebb. Sok minden szóba jöhetett, így a kizárásos technikát kellett alkalmazni. A sorokból következtetni lehet, hogy itt több emberről van szó, ezért mindenki joggal gondolhatott a Lara Croft sorozat valamelyik részére, viszont korábbiakban megírtuk, hogy csak a Tomb Raider sorozat részeiről szólnak a versikék, így azt ki lehetett zárni. Itt is nagy segítség lehetett az első szó, ami az "Évtizedes" volt, hiszen melyik játékot is adták ki a 10 éves évfordulóra? A TR Anniversary-t, így eldőlt, hogy nem lehet ez a TR1. A utolsó két sor pedig egyfajta szimbolika, ami arra utal, hogy az a több ember együtt harcol még a legkilátástalanabb helyzetben is, és talán utuk legvégén eljutnak a "mennyekig", ami ebben a kontextusban a szabadságot jelképezi. Így a Kolosszeum volt a helyes megfejtés.

Az ötödik versike egyik kulcsszava a "Királynőjüket", ebből pedig már ki lehett találni, hogy a TR 2013-ról van szó, míg az első sor nyíltan utalt a Chasm Monastery-re.

A hatodik vers szintén trükkösebb volt, de viszonylag könnyebben ki lehetett következtetni, hogy egyiptomi környezetről van szó, és mivel az Anniversary már korábban kiesett, így maradt a TR4. Az utolsó két sor itt is nagyon sokat segít, mert elárulja, hogy egy olyan helyről van szó, ahol nagyon sok fáraó nyugszik és csapdák tömkelege védi őket, ami a Királyok Völgyére utal, a helyes megfejtés pedig: Burial Chambers.

A hetedik versnél több minden szóba jöhetett, azonban a "Jeges legenda"-ból rá lehett jönni, hogy a Rise-ról volt szó, míg a többiből, főleg a harmadik sorból, már könnyebben ki lehetett találni, hogy a Lost Cityre/Kityezsre gondoltunk.

A nyolcadik versike elsőre nehéznek tűnhet, mert nem egyértelmű, hogy a TR1 vagy az Anniversary, azonban aki korábban már jól kizárta a dolgokat, az rájött, hogy ez a TR1. A "zsarnokgyík" pedig árulkodó, ami a Tyrannosaurus Rex magyarul, így a megfejtés: Lost Valley.

A kilencedik vers könnyű volt, mivel már megadtunk egy konkrét helyszínt, Nevadát, így adott volt, hogy ez a TR3-ra vonatkozik. E.T. pedig egyértelműen a legendás 51-es körzethez köthető, így Area 51 volt a megfejtés.

A tizedik vers első szava ismét nagy segítség, mivel konkrétan elárulja, hogy a TR Underworld-ről van szó. A "kalapácsok ütköznek" kissé trükkös, azonban az, hogy ide a "hősök kerülnek" egyértelművé tette, hogy a Valhalláról van szó, mert a legenda szerint csakis azok kerülhettek oda, akik dicsőséges, hősi halált haltak.

Az utolsó versike első szava pedig újfent segítség, hiszen az az Angel of Darkness-re utalt. Ha pedig valakit bezavart volna, akkor a második sor segített, amiből kiderül, hogy Lara ezúttal nem éppen törvényes utat jár. Az utolsó két sorból következtetni lehetett, hogy valamelyik elementáris pályáról van szó. A kulcsszó itt az "izzasztó" volt, így a megfejtés a Sanctuary of Flame volt.

Twitter response: "Could not authenticate you."