16 évesek lettünk!

Bizony-bizony, 16 évesek lettünk. Nagy idő ez egy játékoldal életében. Emberek jöttek és mentek, más irányba fordult a figyelmük, érdeklődésük, de mindig érkeztek újak helyettük.

Még 1999-ben, a Supergamez.hu (most sg.hu) fórumán találkoztunk össze. Hamster, és OBig, (akkor még más nicken :) ) Sokan, nagyon sokan voltak ott akkor, a TR4-et nyomtuk végig, segítve egymást a továbbjutásban.

És egyszer csak jött az ötlete Hamsternek, hogy kéne egy oldalt készíteni ennek a játéknak. Úgy is lett, 2000-ben megalakult a TR.hu, akkor még a tar.hu aloldalaként, majd lett saját domain is. Lassan-lassan ránk találtak az emberek. Bővült a szerkesztői csapatunk is, remek társaság jött össze. Hamster, OBig, a TR-ről mindent tudó SYS, Bodlac a szövegkönyvíró, Extasy a designer, Petúnia, a fordító, Credo a hírvadász, tesztelő, Lacek az AOD nagymestere. Egy évvel később már kisebb, 1-4 napos találkozókat is szerveztünk, a nyári egy hetes balatoni tábor mellett. Az idén már a 26.-on vagyunk túl.

Nem sokkal ezután megalakult a bugos oldal, a Tomb Raider régi részeinek buggyűjteménye, mai napig egyedülálló a TR oldalak világában, illetve a szerkesztett pályák oldala is, a TREditor.hu mely az egyik, ha nem a legnagyobb pályagyűjtemény a világon. A fő részek megjelenései között a honlapot mindig a szerkesztett pályák szerelmesei tartották életben, mozgásban. Így volt ez régen, és így van ez a mai napig is. 2005-ben az akkori 7 szerkesztő közül 4 úgy látta, más utakon haladna tovább. Megalakult a mai napig is aktív TombRaiderS.hu.  Párhuzamosan léteztünk a régi Tr.hu oldallal is. Aztán amaz lassan kihalt, a rajongók átjöttek hozzánk, egy szerkesztővel együtt. (zsolt) Engedéllyel megkaptuk azokat az anyagokat, amik csak ott léteztek, így már azok is hozzánk tartoztak. Ezért ma már bátran állíthatjuk, nemcsak Magyarország, de a világ egyik legösszetettebb, legteljesebb Tomb Raider oldala lett a miénk, a TombRaiderS.hu, saját szerverrel, saját tárhellyel. A Crystal Dynamics megkeresésére Magyarország egyetlen hivatalos Tomb Raider oldala lettünk.

 

Az idén, 2015-ben jött egy újabb változás. Az egyik szerkesztőnk se szó, se beszéd, elhagyta az oldalt, új oldalt hozott létre, oda egy az egyben átmásolva az anyagainkat, jogellenes módon is. Mindezt teljes titokban vitte véghez, szerkesztők előzetes megkérdezése, az olvasók tájékoztatása nélkül. Tehát itt közöljük, hogy továbbra is aktívak vagyunk, a facebook oldalunk is megváltozott, ha minket szeretnél követni, kattints ide!
A nehézségek ellenére mi mégis megvagyunk, és leszünk is. Maradtunk TR hívők, és ezután is kiszolgáljuk a rajongókat. Várunk szeretettel minden régi, új olvasót, rajongót a fórumunkon is, az éves találkozóinkon bárki részt vehet, a jókedv garantált!

 

TombRaiderS Team

Ezúton is köszönjük munkáját minden egykori és jelenlegi szerkesztőnknek, akik részt vettek az oldalunk építésében, jobbá tételében! Köszönjük a következő személyeknek: Hamster, OBig, Extasy, Bodlac, SYS, Petúnia, Credo, Lacek, Wyc, gaabr, zsolt, mrique, Matie, drlecter, Thak, OSZRichard

Twitter response: "Could not authenticate you."