TR 25 év. Babs-Tarr

babs01A Tomb Raider II  van soron az ezévi, Lara Croft régi kalandjaihoz tartozó  borítóképek újragondolásáról szóló projektben. A sorozat többféle művészeti stílusban mutatja be Lady Lara Croftot, a grafikai tervtől kezdve a képregényes stílusig mindenfajta technikával.

 

Elsőként Babs Tarr, képregényrajzoló és illusztrátor fedte fel a Tomb Raider II-nek címzett művét. Babs leginkább a Batgirl, Gotham City Sirens és a saját maga alkotta Motor Crushról ismert. Hatalmas Tomb Raider rajongó, és azonnal megragadta a lehetőséget, hogy a Tomb Raider II-vel kapcsolatban alkothasson.

„ A Tomb Raider II volt a legelső videojáték, amivel játszottam. A demót vittem végig, és amikor befejeztem majd felismertem, hogy nem a teljes játék van nálam, nagyon csalódottnak éreztem magam. De sosem fogom elfelejteni, hogy a komornyikot bezártam a hűtőbe! Lara Croftnak mindig különleges helye lesz a szívemben.”

Babs a saját egyéni stílusát ötvözte pasztellszínekkel és pop-art jellemzőkkel, és a végeredmény olyan lett, mint vártuk: neon-uralta rajz, amely egyszerre érződik kifejezetten 90-es évekbelinek és modernnek.

„ Lara egyszerre keménykötésű és szexi, a kedvenc témám. - Magyarázta Babs. - Ezen a képen egy egyveleget akartam létrehozni az eredeti borító alapján a saját stílusomban. A háttér egyszerű, és az alak helyzete is hasonló, ugyanakkor hozzáadtam az ikonikus piros napszemüveget, hogy vagányabb legyen. A logót és a sárkányokat neonfényűvé alakítottam, mindkettő a stílusjegyem, illetve modernséget kölcsönöz nekik. Remélem, ugyanolyan örömet okoz a képet nézegetni, mint amilyen megalkotni volt!”

babsboritoÉs egy CD borító:

 

Twitter response: "Could not authenticate you."