A Győztes: Tomb Raider!

tr_videogame_hof.jpg

Hatalmas megtiszteltetés érte a napokban a Tomb Raider franchiset, történt ugyanis, hogy a rochesteri The Strong National Museum of Play, mely New York államban található, beadta idei 12 olyan videojátékos címét, melyeket érdemesnek talált arra, hogy bekerüljön a World Video Game Hall of Famebe, ami körülbelül a lehető legnagyobb elismerés amit videojáték kaphat a szakmától. 12 játékot neveztek be, azonban mindössze csak 4-nek sikerült bejutnia - a másik három nyertes a Spacewar!, John Madden Football és a Final Fantasy VII volt. A Dicsőségek Csarnokába csakis olyan videojátékok kerülhettek mindig is be, amelyek valóban mérföldkőnek számítottak, és olyat tettek le az asztalra, amit más nem tudott.

A Tomb Raider és a Final Fantasy VII egyébként már tavaly is indult, azonban idén végre kedvenc Hősnőnk is elfolgalhatta a neki megérdemelt helyét. És mondjuk ezeket minden elfogultság nélkül, mert ha "más" nem, az mindenképpen a játék érdeme, hogy az első része volt az első igazi 3D-s játék, és akkor arról ne is beszéljünk, hogy milyen igazi popkulturális ikon született meg Lara Croft személyében, szívből gratulálunk!

A nagy örömöt pedig csak tovább tetézte, hogy Scot Amos és Ron Rosenberg, a Crystal Dynamics két stúdióvezetője bejelentette, hogy a franchiseból világszerte már több, mint 63 millió darabot adtak el, ami valóban egy nagyon szép szám, úgyhogy még egyszer gratulálunk a Tomb Raidernek! :) 

Twitter response: "Could not authenticate you."