Tavaszindító Tomb Raider dömping

sottr_puzzle.jpg

Hamarosan elérünk április 27-éhez, amikor is megtörténik a Shadow of the Tomb Raider nagy leleplezése, azonban a Crystal Dynamics és a Square Enix tett róla, hogy addig se maradjunk Tomb Raider nélkül. Mert hát azért így talán egy kicsivel könnyebb lesz kibírni azt a bő két hetet, nem? :)

Holnap, azaz április 12-én megjelenik MacOS-ra is a Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration változata, így immáron azok is élvezhetik Lara legutóbbi kalandját, akik azt a rendszert használják. A portolást az erre a rendszerre is szakosodott Feral Interactive végezte.

A Crystal Dynamics lépett egy nagyot, és hosszas előkészítés után immáron hivatalosan is bejelentette, hogy megnyílt a saját Discord csatornájuk kapuja, és nagy szeretettel várnak mindenkit! A Discordról azt kell tudni, hogy egy kifejezetten gamerek számára készült platform, folyamatosan fejlesztik és kevésbé rendszerigényesebb, mint mondjuk a Skype. A csatlakozáshoz nem kell más, mint egy Discord profil, és ezen a linken már mehetnek is a nagy diskurálások. Érdemes megemlíteni, hogy igen nagy aktivitást tanúsítanak a rajongók, ami talán nem is annyira meglepő, ha belegondolunk, mi történik akkor ha (jelen pillanatban) közel 2000 Tomb Raider fan együtt van. De ez így van jól. A rendszert egyébként a Crystal Dynamics két közösségi menedzsere, Meagan Marie és Morrigan Johnen vezeti, úgyhogy bizton állíthatjuk, jó kezekben vagyunk. :)

Mint bizonyára tudjátok, a Square Enix nem csak a Tomb Raider jogait birtokolja, mellette számos másik játék kiadásáért is felelnek. Ilyen például a Final Fantasy szinte végtelen univerzuma is, melynek kapcsán az előző heti Pax East keretén belül bejelentették, hogy a két univerzum ún. "crossoverben" részesül, amiről egyelőre annyit tudunk csak, hogy Lara valamilyen formában hamarosan megjelenik majd a Final Fantasy XV-ben. Nem olyan meglepő lépés ez, hiszen nem is olyan régen kedvenc Hősnőnk már tiszteletét tette a FF Brave Exvius részben. A show másik TR-es vonatkozása pedig egy csodálatos zenei "medley" volt, melyben a Nathan McCree által újrakomponált első Tomb Raider játékból hallhattunk néhány szerzeményt. Érdemes meghallgatni, nagyon szépen játszottak a zenészek!

Végezetül pedig egy apró, de roppant érdekes apróság. Itt meghallgathatjátok a Path of the Stars harmadik jutalmát, ami ugyan csak egy néhány másodperces hangfájl, azonban annál izgalmasabb, nem mellesleg pedig egy kicsit közelebb visz minket a következő Tomb Raider játékhoz. A többit nem lőjük le.

Twitter response: "Could not authenticate you."