Őszi Tomb Raider dömping

tombraider2_anniversary.jpg

Ezúton is összegyűjtöttük Nektek a közelmúlt fontosabb Tomb Raideres híreit. Most is lesz néhány érdekes hírünk számotokra, hiszen többek közt szó lesz két csodaszép évfordulóról, melyből az egyik pont ma esedékes, és a Crystal Dynamics sokrétű tevékenységeiről is. Továbbá szót ejtünk még a közelgő TR-es témájú szobrokról is.

Kezdjük is akkor az esedékessel: egy szép kerek évfordulót ünnepel ma a Tomb Raider második része, hiszen pontosan kerek 20 éve jelent meg hivatalosan. Már a játék legelején belevethettük magunkat a nagybetűs kalandba, hiszen a Kínai Nagy Fal ősi termei tele voltak csapdákkal, és a szemfülesebbek akár még Rexiékkel is találkozhattak. :) De szívesen emlékszünk vissza Bartoli rejtekhelyére, a Maria Doria elsüllyedt hajóroncsára, a Lebegő Szigetekre, vagy éppen a hószánozásra Tibetben.
A másik évfordulót pedig előző héten ünnepelhettük, ugyanis 1996. október 25-étől volt kapható a Tomb Raider első része, ami nem kevesebb, mint 21 évet takar. Szerintünk senkinek sem kell ezt a játékot bemutatni, és biztosak vagyunk benne, hogy sokunknak okoztak nagy örömöt.

Beszéljünk egy kicsit a Crystal Dynamicsről is, mert szerencsére van miről. Ian Milham, a következő Tomb Raider mostmár ex-rendezője a saját Twitter csatornáján jelentette be nemrég, hogy sajnos elhagyta a készülő projektet, hogy visszatérhessen a régi kollégáihoz, cimboráihoz, és velük dolgozhasson tovább szintén rendezőként. Azonban biztosított minket, hogy jó kezekben van a játék, és szerinte nagyon is izgalmas dolgok fognak jönni.
És ha már a következő Tomb Raider játék szóba került, amiről még mindig nem érkezett újabb hivatalos információ, akkor megemlítjük azt is, hogy bőven kijut most nekik a munkából, hiszen a TR-en kívűl dolgoznak még a Bosszúállók játék változatán is, és ha hinni lehet a pletykáknak, akkor lehetséges, hogy újabb résszel fog bővülni a Legacy of Kain nagy sikerű sorozata. Ez utóbbi azért erősen pletykaszintű még, viszont a Bosszúállók biztosan megjelenik majd valamikor, hiszen a projektet az Eidos Montreállal, a Square Enixszel és a Marvellel közösen fejlesztik.

Időközben Nathan McCree, az első három TR zeneszerzője bejelentette, hogy sikeresen végeztek az Abbey Road Studiosban, így egy újabb lépéssel lettünk közelebb ahhoz, hogy felcsendüljenek a Tomb Raider Suite legendás dallamai. Nathan projektjének sikere egyébként egy kisebb csodával is felért, ugyanis úgy sikerült megvalósulnia az álmának, hogy voltaképpen (és sajnos) egyetlen nagyobb hírportál se írt anno az egészről, ami jelentősen megnehezítette a haladást. Jól kezdett a projekt az első napokban, de a hónap közepén erősen megállt. Nathan azonban tényleg nem adta fel, napi szinten többször is posztolt minden közösségi felületen, interjúkat adott és mindent megtett, hogy elérje célját. Ami sikerült is, de nem csak hogy összejött a kívánt összeg, hanem még jóval meg is haladta azt. Mindenképpen elismerésre méltó volt Nathan kitartása, ezúton is gratulálunk neki még egyszer!

Egy pár szó erejéig visszakanyarodnánk még a Crystal Dynamics munkásságára, hiszen egy jótékonysági eseményt szerveznek az "Extra Life" keretein belül, hogy a beteg gyerekeken segíthessenek, amennyit csak tudnak. Az esemény egy 24 órás maratoni közvetítés lesz, ahol többek közt értékes nyereményeket is lehet majd nyerni. Ezen felül a rajongók is már többszöri alkalommal vesznek részt az eseményen, a Tomb Raider Community csapata már több, mint 2000 dollárt gyűjtött össze a fő esemény megkezdése előtt, amely november 4-én indul. Ekkor a Tomb Raider rajongók felváltva közvetítik, ahogy TR játékokkal játszanak, miközben gyűjtik az adományokat.

Végezetül, a Gaming Heads megosztott néhány friss infot a hamarosan érkező Tomb Raideres szobraikkal kapcsolatban. Hat darab szobor lesz kapható, melyek külön-külön is szuperül mutatnak, azonban a dolognak van egy érdekessége, miszerint a hat szobor összerakható egy nagy egésszé, így elnyerve a végső formáját a műremeknek. A szobrok méretei 1/6-osak lesznek, ami egy átlag ember méretének egy hatodát jelenti, azaz kb. 30 cm-t. Alább megtekinthetitek a tervrajzokat és az első két szobor prototípusát.

Twitter response: "Could not authenticate you."