Tomb Raider Anniversary Edition (Core Design)

A 10. évforduló környékén a Core Design belefogott egy új projektbe, az 1996-os Tomb Raidert kezdték el felújítani, szebbé varázsolni. Elsősorban PSP-s képek és videók jelentek meg, de tervben volt a PC-s és PS2-es kiadás is. Jól is haladt a dolog, ám egyszer csak az Eidos beszüntette a munkálatokat, az évfordulós kiadás elkészítése pedig a Crystal Dynamics kezébe került, így kaptuk meg 2007-ben a Tomb Raider Anniversary-t, az eredeti projekt pedig a feledés homályába merült sok rajongót megfogott, akik továbbra is remélik, hogy (bár vajmi kevés esély van rá), a játék egyszer még napvilágot láthat.

A mai napig kerülnek elő újdonságok belőle, amiket eddig nem láthattunk. Nemrégiben a Tomb of Ash rajongói oldalon jelent meg egy interjú Richard Mortonnal, aki hosszú ideig a Core Designnál dolgozott, és vele egy új kép a TRAE Croft Manorából, illetve pár kép a görögországi pályákról. Ma pedig egy új videó is felbukkant a Natla's Mines pályából:

Ki tudja, mik kerülhetnek még elő, addig is érdemes előrendelni a 20. évfordulóra készített könyvet is, ami több információval szolgál a meg nem jelent játékokról is, köztük a Tomb Raider Anniversary Editionről.

Twitter response: "Could not authenticate you."