10 éves a Tomb Raider: Legend!

Repül ám az idő, de még milyen gyorsan! Nem elég, hogy ez évben ünnepli 20. évfordulóját az egész széria, a mai napon lesz pontosan 10 éve, hogy megjelent a Tomb Raider: Legend! A játék Európában startolt először 2006. április 7-én, és igen fontos fordulópontot jelentett a franchise életében.

A többször elhalasztott, majd közel katasztrofális állapotban kiadott Angel of Darkness után a Tomb Raider sorozat mélypontra került. A Core Design még dolgozott a maga projektjén a 10. évfordulóra, emellett pedig a Crystal Dynamics kapta meg azt a feladatot, hogy új Tomb Raider játékot készítsen. Egyszer csak az eredeti fejlesztőcsapatot, a Core Design-t feloszlatták, így a Tomb Raider sorozatot teljes mértékben az új csapat vette szárnyai alá. Lara új külsőt, biográfiát és mozdulatokat kapott, rendkívül kecses akrobatikus mutatványokkal szelhettük végig a TR filmek Croft Manora alapján mintázott birtokot, megannyi új helyszínt barangolhattunk be, eközben pedig Zip és Alister szórakoztatott bennünket pár vicces megjegyzéssel. A zenei album szintén a filmek vonalát követte, Troels B. Folmann legendás hanganyagot hozott össze a játék számára.

A Tomb Raider: Legend sikerrel debütált, képes volt a romjaiból felemelni és új útnak indítani a Tomb Raidert. Az évforduló alkalmából friss tartalmakat is kapott az oldalon: többek között egy új végigjátszást, történet-, szereplő- és helyszínleírást, illetve ruhakollekciót. Ha szeretnétek kicsit nosztalgiázni, magyarul is végigjátszhatjátok a Legendet, de ha van kedvetek megosztani, szívesen olvassuk a játékkal kapcsolatos élményeiteket a fórumon is.

tr7-mp.png

Vagy (ha szeretitek Larát nyúzni) végignézhetitek ezt a kis feloldható videót a játékból :-) Ugye nem csak nekünk csúszott meg az ujjunk néha a billentyűzeten/gamepaden?

Twitter response: "Could not authenticate you."