Tomb Raider: kérdések és válaszok

Megérkeztek a Karl Stewart, a Crystal Dynamics menedzsere által adott válaszok a rajongók áprilisban feltett kérdéseire. Kiderül, hogy a mellékszereplők nagy hatást gyakorolnak majd Larára. Választ kapunk arra, hogy milyen mentésrendszere lesz majd az új játéknak, és hogy a korábbi Tomb Raider játékokhoz hasonlóan továbbra is lesznek-e gyűjtögethető műtárgyak és relikviák. Olvashatunk még egy-két kisebb információt a szigettel kapcsolatban is.

Karl elmondása szerint pár hónapon belül a mellékszereplők is bemutatásra kerülnek majd...

A hivatalos Tomb Raider fórumról:

Az 1. kérdés Orionsaint-től: Milyen mentésrendszere van a játéknak?

Karl Stewart: A játékban automatikus mentésrendszer van.

 

2. kérdés Shaikh-tól: Van elektromosság vagy energiaellátás a szigeten?

Karl Stewart: A szigetnek nagy történelme van, ennek egy része modernebb, mint amit eleinte várnál. Ahogy a hajóroncs-látképet bemutattuk, hajók partra lettek mosva az égből és vízből évszázadokon át. Gyűjtögetők - tették, amit legjobban tenni tudnak - üzemanyagot vittek el ezekből az elhagyott járművekből, és néhány helyen generátorokban használták fel. Nem akarok ennél mélyebbre ásni, mindig igyekszünk elkerülni a spoilereket. De ez ismét a szigeten lévő változatos környezetről és élményekről tett ígéretünket támasztja alá. Ez több annál, ami szemmel látható.

 

3. kérdés Even C-től: Milyen fontosnak tartják a mellékszereplőket most az előző részekhez viszonyítva? Elég fontosak ezek a mellékszereplők ahhoz, hogy folyamatos fejlődésben legyenek az új Tomb Raider univerzummal, de anélkül, hogy központi szerepet töltenének be a jövőbeli Tomb Raider játékokban?

Karl Stewart: Az elkövetkezendő hónapokban bemutatjuk a többi szereplőt és a legénységet, de amit elmondhatok az az, hogy Larának ezt az utazását kulcsfontosságúként határoztuk meg. Már egyedül emiatt is fognak a szereplők jó vagy rossz nyomot hagyni Larában. Egész világosak voltunk Roth-tal kapcsolatban ebben a kérdésben, különösen, mivel ő van abban a helyzetben, hogy hajtsa és kihívások elé helyezze Larát, hogy méltó legyen a családnevéhez. Úgyhogy igen, ezek a mellékszereplők igen fontosak a fejlődésében, jobban, mint az eddigi játékokban. Ahelyett, hogy egy csapat támogató szereplővel kellene beszélni, ezeknek a szereplőknek közvetlen hatása lesz arra, hogyan fejlődik majd Lara.

 

4. kérdés GemmaDarkmoon-tól: Meg van írva a legénység sorsa a szövegkönyvben vagy lesz lehetőségünk arra, hogy ezt befolyásoljuk játék közben?

Karl Stewart: Mi egy nagyon specifikus történetet igyekszünk elmesélni a Tomb Raiderben, és így a cselekmény előre megírt módon játszódik le. Ez nem jelent semmit, mert ez nem akadályozza meg a felderítés szabadságát, amit részleteztünk a központ- és táborrendszerrel kapcsolatban – tehát egész pontosan a történet kibontakozásáról beszélek.

 

5. kérdés SineadLady Croft-tól: Lesz egy hasonló jutalmazási rendszer, mint a műtárgyak és relikviák az előző Tomb Raider játékokban, hogy jutalmazzák a játékosokat a felfedezésért?

Karl Stewart: Nem szeretnék túlságosan belemélyedni a részletekbe, de azt megerősíthetem, hogy lesznek műtárgyak, amiket meg lehet találni és gyűjtögetni, mint az előző Tomb Raider játékokban. Igyekszünk a kutatást és a felfedezést a játék fő részeként megtartani.

Twitter response: "Could not authenticate you."