Frissült a Rise magyarítása

rise_hun.pngKét hete jött ki egy friss patch a Rise of the Tomb Raiderhez, szám szerint a 13-ik, mely elérhetővé tette a Steam VR támogatást a játékhoz. Sajnos a frissítés egy kicsit megbütykölte a fájlokat, így nem működött megfelelően a magyarításunk vele. Most viszont TBlintnak köszönhetően elkészült az 1.02-es frissített változat, ami már hozzáigazításra került az újonnan megjelent 1.0.813.4-es verziószámú patch-hez. A dolog pikantériája pedig, hogy a Nixxes-es srácok azóta sem voltak tétlenek, és időközben kiadták a 14-ik patchet is, ami kigyomlálta a bugokat és több kisebb-nagyobb javítást is eszközölt.

[V1.02 LETÖLTÉSE]

A sikeres telepítéshez az alábbiak szerint járj el:

Ha letöltötted az új patchet (az indítóképernyőn le tudod ellenőrizni, 813.4-et kell, hogy mutasson), a Rise of the Tomb Raider főkönyvtárában lévő "RotTR_hun_uninstall.exe" fájl segítségével távolítsd el a magyarítás régebbi verzióját, majd a Steam kliensen keresztül a könyvtárban a Rise of the Tomb Raiderre egy jobb klikkel kattintva nyisd meg a Tulajdonságok panelt, ott pedig a "Helyi fájlok" fülön a Játékfájlok épségének ellenőrzésével validáld a játékot. Pár percig el fog tartani, de elengedhetetlen, mert ha például sérült vagy hiányzó fájlt talál a Steam, akkor automatikusan újra letölti azt. Innentől kezdve csak annyit kell tenned, hogy letöltöd a frissített magyarítást, és a telepítőjében leírtak szerint installálod.

Aki viszont Steamen visszaállt a korábbi 770.1-es buildre, azok szintén a fentiek szerint töröljék le a magyarítást, majd lépjenek ki a Béta programból (Beállítások - Béta fül és a legördülő menüben válasszák ki a "None" opciót). Ezután várd meg, míg a játék automatikusan frissül, és érdemes ilyenkor is a fent leírt validálást lefuttatni. Majd pedig nem maradt más hátra, mint a frissített 1.02-es magyarítást felrakni, és újfent magyarul folytathatjátok Lara kalandját. :)