Megjelent a Rise of the Tomb Raider PS4-re és a Blood Ties DLC!!!

20year_launch.jpg

Nagy örömmel jelentjük be, hogy hivatalosan is kapható mind digitálisan, mind fizikai formában a Rise ún. "definitive", azaz minden eddigi tartalmat magába foglaló változata, ami a "20 Years Celebration" alcímet kapta. Nagyon kevés játék mondhatja el azt magáról, hogy a rajongók szeretetének és támogatásának hála történelme húsz évre tekinthető vissza, ezért a Crystal Dynamics méltóképpen igyekszik megünnepelni a Tomb Raider franchise 20-ik évfordulóját. Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi minden extra dolgot takar ez, hiszen ott van például a három nagy kiegészítő DLC (Endurance, Baba Yaga és Cold Darkness), az összes előrendelői és extra ruhák+fegyverek, 35 darab expedíciós kártya, és még sok minden más is.

Azonban a Blood Ties - Vérkötelék DLC-nek sem kell szégyenkeznie, mert általa is számos új dolog kerül bele a játékba, többek között egy egy órás történetorientált kaland a Croft Birtok falain belül (melyhez PS4-re VR támogatás is társul), egy új Lara's Nightmare elnevezésű akcióra kihegyezett mód, immáron a barátoddal vághatsz neki Szibéria vadregényes, ámde kegyetlen vidékének az Endurance módban és egy nehezített extra nehézségi fokozat is az alapjátékba.

Ha a mai tripla A-s játékok átlag játékidejét nézzük, ami kb. 15-20 óra, akkor már a Rise alapjátéka sem szégyenkezhet a maga 40-45 órájával. Ehhez hozzájön a Túlélő mód, amit voltaképpen a végtelenségig játszható, a Baba Yaga a maga kb. 2-3 órás hosszával és a Cold Darkness, amit voltaképpen megint csak a végtelenségig lehetne játszani, bár mivel a Túlélő módhoz képest jóval korlátoltabb, ezért rövidebb a játékideje, azonban még így is simán benne van minimum 4-5 óra. (A fenti számok a 100%-os teljesítményre értendők.) A Blood Ties játékideje nagyjából 1 órás lesz (ami gyaníthatóan megnő, ha minden titkát fel akarjuk fedezni), a Lara's Nightmare mód is le fog kötni minket több órára, és ha már a barátunkat is magunkkal vihetjük a Túlélő módban, akkor miért ne mennénk vissza egy kicsit éhezni és fázni? :)

Ez így alsóhangon számolva is minimum 60 óra tiszta játékidő, ami több, mint korrekt! És akkor még nem is beszéltünk arról az 6 új kártyáról, melyeket a "Fejezet újrajátszása" vagy "Fejezet újrajátszása elit" módokban tudunk aktiválni, segítségükkel pedig drága hősnőnkre ráaggathatjuk egyik klasszikus (TR1: otthoni, TR2: alapruha, TR2: bomber dzseki, TR5: Chronicles cicaruci és a TR6: Angel of Darkness klasszikus ruhája) vagy az újragondolt TR3: Antartika ruháját (amihez még Uzik is lesznek, csakhogy teljes legyen a nosztalgiafaktor), így a legádázabbak akár még hatszor végigjátszhatják a főjátékot, ami "speedrunolva" is összességében kb. 50-60 óra. ;) Ha pedig még továbbra sem szeretnétek elereszteni Lara kezét, és kimaradt néhány achievement/teljesítmény nektek, akkor azokkal még tovább tudjátok növelni a már így sem rövid játékidőtöket.

És hogy tényleg nagy legyen a móka, és az alapjáték + 3 nagy DLC adta 113 achievementet keveselnétek, akkor az új kiegészítőnek hála, további 30 újjal fogtok gazdagodni a következő lebontásban: 10 darab a Blood Ties-hoz, 19 a társas Túlélő módhoz és 1 az alapjátékhoz (Extrém Túlélő nehézségi fokozat). Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor a Rise almenüjében megtekinthetitek őket - immáron a hozzá tartozó képekkel egyetemben. Ezek után egy kicsit félve, de azért megemlítjük (mert Lara csak egy van), hogy a Ranglistán is versenyezhettek a játékosokkal. :) És ne feledjétek, ha október 18-áig játszottok a játékkal, akkor 100,000 kreditet kaptok ajándékba! Sajnos azonban egy pici kis gikszer csúszott az összképbe, mert a PS4-es gyűjtői kiadás megjelenését "előre nem látható okok miatt" elcsúsztatták egy héttel, de természetesen nekik is ugyanúgy élni fog az ajándék 100,000 kredit, ha október 25-ig elindítják a játékot! Addig is, jó játékot és megannyi kalandos órát kívánunk nektek, a fórumunkon vagy a facebook oldalunkon pedig meséljétek el, hogy Nektek hogy tetszett a játék!

Twitter response: "Could not authenticate you."