Lara Croft ma ünnepli hivatalos születésnapját!

laraLara Croft ma ünnepli hivatalos születésnapját. A Lara Croft brit régésznő főszereplésével készült Tomb Raider-t eredetileg a derbyshire-i Core Design stúdió fejlesztette, és az Eidos Interactive adta ki 1996. október 25-én. Az alábbiakban Lara Croft eredeti életrajza olvasható a Core Design jóvoltából.

Lara Croft, Lord Henshingly Croft lánya 1968. február 14-én született Angliában. Születésétől fogva arisztokratának nevelték, és a világtól elzárkózva, luxusban élt. Lara 3 éves korától kezdve magántanárnál kezdett tanulni. Lara 11 éves korában a Wimbledon High School lányiskolába járt.

 

Szülei 16 évesen úgy döntöttek, hogy a lánynak a Gordonstounban, Nagy-Britannia egyik legnevesebb bentlakásos iskolájában kell továbbtanulnia. Egy nap Lara a National Geographic egy példányára bukkant az előszoba asztalán. A címlapon egy ismerős név szerepelt: Werner Von Croy professzor. Von Croy elismert régész volt, aki egyszer előadást tartott Lara iskolájában a diákoknak és a szülőknek.

Ez az élmény mély hatást gyakorolt Larára, és elindította benne a vágyat, hogy távoli helyekre utazzon, kalandokat keresve. Von Croy bizonyos értelemben inspiráló személyiséggé vált Lara számára. Ahogy Lara tovább olvasott, megtudta, hogy Von Croy jelenleg egy Ázsiát átszelő régészeti túrára készül, amelynek csúcspontja egy lehetséges új felfedezés lesz Kambodzsában. Lara nem hagyhatta ki ezt a lehetőséget, berontott a szobába, a szülei elé tolta a cikket, és habozás nélkül követelte, hogy hagy kísérje el Von Croyt az expedíciójára.

Lord Croft aligha vitathatta, hogy az utazás önmagában is nevelő hatású. Miközben Lara tovább érvelt az ügy mellett, azon kapta magát, hogy az íróasztalhoz sétál, és levelet ír Von Croynak. Bemutatkozott, mint befolyásos társadalmi személyiség, és anyagi segítséget ajánlott fel, cserébe a lánya helyéért az expedícióban. Von Croy válaszában biztosította Henshingly Croftékat, hogy a területek barátságosak, és hogy elegendő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy gondoskodjon mind az ő, mind Lara jólétéről. Lara asszisztensi társaságát szívesen látnák, ahogyan egy ilyen nagylelkű csekk felajánlását is. Emlékezett Larára az előadásáról - a szüntelen, de éleslátó kérdései nagy benyomást tettek rá. Így hát mindenki megegyezett abban, hogy Lara elkíséri Von Croyt a túra idejére.

Miután 21 éves korában egy svájci gimnáziumba járt, Lara gazdagságba való beilleszkedése biztosnak tűnt, mígnem egy nap, amikor egy síelésből hazafelé tartva, bérelt repülőgépe lezuhant a Himalája hegység mélyén. Larának valószínűleg ott kellett volna meghalnia, mint a legtöbb embernek, ehelyett megtanulta, hogyan hagyatkozzon az eszére, hogy életben maradjon ellenséges körülmények között, messze-messze a neveltetésétől.

Két héttel később, amikor besétált Tokakeriby falujába, az élményei mélyen megváltoztatták őt, és eközben ő maga is átalakult. Himalájai odüsszeiája egyszerre volt csodálatos és tanulságos, mivel a fiatal nő nemcsak túlélte, hanem olyan perspektívát nyert önmagáról és a világról, amely a múltját sekélyesnek és naivnak tűntette fel. A megpróbáltatások sötétségéből más fényben látta meg a jövőjét.

Mélyen megérezte, hogy több van számára ebben az életben, mint az elkényeztetett lét, amely a zsibbasztó szokásává vált. Rájött, hogy csak akkor él igazán, amikor egyedül utazik. A következő nyolc év alatt bensőséges ismereteket szerzett a világ ősi civilizációiról. Családja hamarosan kitagadta tékozló lányukat, abban a reményben, hogy feleségül megy Farrington grófjához. Lara így az íráshoz fordult, hogy utazásait finanszírozni tudja.

Híres volt arról, hogy számos mélyreható régészeti érdekességű ősi helyszínt fedezett fel, és hírnevet szerzett azzal, hogy Észak-Amerikában megölt egy valódi Nagylábút, és utazási könyvek és részletes naplók kiadásával szerzett magának nevet.

Lara Croft az igazságok keresője lett, kicsik és nagyok egyaránt, és ezt a törekvést a mai napig folytatja.

Forrás:

Twitter response: "Could not authenticate you."