Izgalom minden szinten! Lara Croft and the Blade of Gwynnever értékelő

gwynnever_novel.png

Rossz fiúk elpáholója, éles eszű, vagány, Lara Croft egy bűvészmutatvány minden szinten.

Cím: Lara Croft and the Blade of Gwynnever
Szerzők: Dan Abnett és Nik Vincent
Kiadó: Prima games
Kiadási dátum: 9/13/2016

Lara Croft and the Blade of Gwynnever egyedülálló története a híres Brit novella- és képregényírónak, Dan Abnett-nek és Nik Vincent-nek, a Crystal Dynamics csapattal együttműködve.

A könyv cselekménye egy hatalmas kalandban bontakozik ki London utcáin. Egy könyörtelen kincsvadász csapdájával kezdődik, melyet Lara csakhogy túlél, majd hazatérve egy régi barátja segítségét kéri a kincsvadász elkapásában, aki abban a hitben van, hogy Lara életét vesztette.
Segítőjével főhősnőnknek egy különleges kalandban lesz része, ami megváltoztathatja a Brit szigetek történelmét, sőt akár a világét is. Egyre mélyebbre kerülve a történetben Lara a kémkedés, összeesküvés és feketepiaci kereskedelem árnyékvilágába csöppen, hogy megmentse hírnevét, s mi több, az életét. Kirándulásba kezd a világ körül, sírokat és antik leleteket felfedve, melyek ősi mítoszokkal utalhatnak modern világunkra.

Ha szereted a Tomb Raider-t vagy a Lara Croft játékokat, ezt a könyvet is kedvelni fogod. Abnett és Vincent igazán mélyen adják elő Lara karakterét. Nem csak az elképesztő hőstetteit, vagy a lélegzetelállító tűzharcait olvashatjuk, hanem közeli betekintést is nyerhetünk a karakter gondolataiba és láthatjuk, hogy mire képes. Az olvasmányban való elmerülésnek a legjobb módja, ha elfelejtjük a játékhoz használt gondolkodásmódunkat. Beleértve azt, hogy "Ez honnan jött? Menj a szikla mögé!" Ily módon valami többet olvashatunk ki a sorok között. "A fegyveres kapott egyet az ágyékába elvétve a lövést Laráról, aki pedig landol egy fedezék mögött, ahol kitalálhatja hogyan tovább."
(Valójában ez nem egy konkrét sor a történetből, csak próbáltam szolgálni egy példával.)
Az írók jól összegyűjtötték a játék érzéseit, élményeit, ami helyenként még gyorsabb is, mint a játék. Talán nem vagyok olyan jó a játékban és az anyaggyűjtésem egy kicsit kevés, de a könyv hasonló vezetésű, mint a játék.

A személyes kedvencem a könyvben, hogy Lara karakterét alaposan megtöltötték. A merészsége, mint felfedező, harcos, kalandor jól megragadható a játékban, de a főbb jeleneteken kívül nem kapunk mélyebb jellemvonásokat. Lara mintha a játékban nem lenne olyan eszes és árnyalt, de a Lara Croft and the Blade of Gwynnever vérszomjassá teszi a karakterét, ami több eseményen megy át.
A könyvben ténylegesen kiteljesedik Lara személyisége és jelleme. Nagyszerű írói munka ennek a világnak a megteremtése, mely lényegében az a világ, amiben mi is élünk.

Hatalmas rajongója vagyok a játékok alapján készült szerzeményeknek, és számos könyvet olvastam már, mint a Halo, Gears of War, amik nagyszerűen kibővítik a játékélményt és még fel is értékelik azt a szemünkben. A novellák, képregények egy élményteli módja élvezni a játékok alap koncepcióját. Ezek a történetek gyakran kifizetődőek a játékokban is.
Lara Croft and the Blade of Gwynnever méltó és kivételes kiegészítése a játék tradíciójának és elérhetővé teszi az élményt más médiumon is keresztül. Ez egy nagyszerű történet az akció/kaland irodalmi művek kedvelőinek és persze a Lara Croft-Tomb Raider rajongóknak.
Ha akarod mind azt a jókedvet, izgalmat és adrenalint, amit a játékban átélhettél, anélkül hogy játszanál vele, akkor kifejezetten ajánlom neked ezt a könyvet.

Az értékelést a Fanboynation készítette és 4.5-re értékelték.

 

Twitter response: "Could not authenticate you."