Új Tomb Raider könyv és PAX EAST Boston

20eveskonyv_thumb.jpg

Néhány napja felkerült az Amazonra a "20 Years of Tomb Raider" névre keresztelt könyv, amit a kerek 20 éves évforduló megünneplésére szánnak. Efelől ugyan hivatalos megerősítés még nem érkezett, de minden bizonnyal a most hétvégén megrendezésre kerülő PAX East Boston rendezvényen fogják bejelenteni. Az esemény egész hétvégén tartani fog, és várhatóan más bejelentése is lesz a Crystal Dynamicsnak. Élőben fogják közvetíteni a "Videojátékok Koronázatlan Királynője" című előadásukat, és mindenképpen érdemes lesz követni őket, hiszen nem kisebb nevek teszik tiszteletüket, mint: Meagan Marie (Crystal Dynamics - Senior közösségi menedzser) Nathan McCree (Core Design - az első három TR zeneszerzője), Kam Yu (Crystal Dynamics - Vezető karakter designer), Jason Botta (Crystal Dynamics - designer rendező).

A könyv egy igazi csemege lesz minden fanatikus számára, ugyanis 272 oldalon keresztül olvashatunk benne olyan kulisszatitkokról, melyekről eddig nem tudtunk. Többek közt szó lesz még a háttértörténelemről, a széria ikonikus karaktereiről, és a hatalmas rajongói táborról; minderről pedig egyenesen a szinkronszínészek, zeneszerzők, modellek, képregény rajzolók, és természetesen a Core Design és a Crystal Dynamics mesélnek majd nekünk.

A szerző Meagan Marie, aki már 12 éves korában Lara Croft akart lenni! :) Aki csak egy kicsit is ismeri a Crystal Dynamics-et, már biztosan hallotta a nevét. Pályafutását a Game Informer magazinnál kezdte, ahol exkluzív cikkeket írt a Portal 2-ről és a Tomb Raiderről. Az utóbbi olyannyira jól sikerült, hogy azon nyomban felkeltette a Crystal Dynamics figyelmét és felajánlották neki a Közösségi Menedzser titulust, amit szerencsénkre el is fogadott, majd kiváló munkájával kiérdemelte a Senior Közösségi Menedzser rangot. Az utóbbi öt évben ő felelt a közösséggel való kapcsolattartásért, világszerte számos rendezvényre látogat el és megannyi interjút is ad. Meagan szenvedélye és elhivatottsága a Tomb Raider irányában megkérdőjelezhetetlen, melyet nemcsak az eddigi munkájával, hanem rengeteg cosplayes képével is bizonyított, ugyanis még mind a mai napig szívesen ölti magára "Larát". Hiába, vannak dolgok, amik nem változnak! :)

A könyv keményfedeles kiadásban előreláthatólag 2016. október 25-én fog megjelenni, és csekély 25 dolláros árért cserébe a miénk lehet. Megrendelni az Amazon weblapján keresztül lehet.

Twitter response: "Could not authenticate you."