Tomb Raider [NES]

Nem lepődök meg, ha még nem hallottál a NES változatról. Igazság szerint nem is „hivatalos” játék ez, hanem egy kínai kópia. Amolyan lebutított, gagyi, GBC TR és TR Prophechy (GBA) „keverék”.

Na de hol is kezdjem… egy barátomnak köszönhetően jutottam hozzá a játékhoz, de már rögtön az elején el is akadtam – nem is csoda, hisz az egész játék kínaiul van, és ráadásul RPG alapú is, beszélgetni kell a helybeliekkel sokat...

A játék egy „nagy” részből áll, öt helyszínre tagolva. Ezek a részek/pályák szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mindig egyik pályából a másikba kell mászkálni, kínai tudás vagy végigjátszás nélkül pedig lehetetlen bármit is érteni, hogy mégis hova kell menni, vagy kivel kell beszélni.

Mint írtam, 5 helyszín van…

Az egésznek a centruma egy erdő. Innen többfajta ösvény és elágazás vezet különféle helyekre, ám az utat pókok és farkasok nehezítik. El lehet jutni egy kisvárosba, ahol emberekkel kell beszélgetnünk, ők adják az infókat (bár a játék is innen indul.) Aztán ott egy egyiptomi sírkamra, ami egy labirintus. Hamar el lehet tévedni, kapcsolókat kell nyomkodni, múmiák nehezítik utunkat. Ez a játék „krémje”, itt időzünk el a legtöbbet. Vannak még görög síremlékek, törzsek, gyárak, ahova el lehet menni. (Bár elég érdekes megoldás, hogy egy erdőből lehet eljutni ennyi helyre, na de mindegy.)

Mivel sok az ellenség, és vannak boss fightok is, s bugoknak köszönhetően mindig visszatérnek,  (ha megölted őket - ha nem) így a játék ellát minket sok-sok medipack-kel. De a változatosság kedvéért a kispisztolyok mellett fel lehet venni Uzikat, valamint Desert Eagle-t is. (Legalábbis én ezt a kettőt találtam.)

Van egyfajta XP (tapasztalati pont) rendszer is: minél több ellenséget ölsz meg, annak arányában lépsz szintet. Egy szintlépés a teljes „életcsík” regenerálódásával jár.
Zene is van. Egyetlen egy. Ezt hallhatod a játék menüjétől kezdve egészen a játék végig. Hangeffekteket se tettek bele, csakis az az egyetlen egy zene megy, más semmi.

A játékidő kb. 3 óra, bár attól függ, hogy mennyire vagy képben, s  hogy tudd, melyik helyszínre kell következőnek menni, vagy épp kivel kell beszélni.

Képek a játékból:

Gameplay: SpaceNinja88

Twitter response: "Could not authenticate you."