Tomb Raider 7 - Legend Végigjátszás - Kazakhstan

 

 

05 - Kazakhstan - Project Carbonek:

Fontos! Ha meghalsz, visszatöltéskor újra meg kell szerezned a környéken a gömböket.








Mentések:

Mentések--Savegames Full Rewards:

Time Trial Full mentések--Time Trial Savegames

 

  • Felvehető cuccok: Gránát, gránátvető, gépkarabély, géppisztoly, medipackok, lőszerek.
  • Ellenségek: Zsoldosok, és a szörny, Amanda kreálmánya.
  • Arany gömb: 1
  • Ezüst gömb: 3
  • Bronz gömb: 5

Egy orosz bázishoz érkeztünk. Lent a kazahok vívják harcukat Amanda fegyvereseivel.

- Alister, a bázisnál vagyok. Mondjad. - Lara.
- Igazam volt. Ez egy Carbonek nevű titkos szovjet projekt volt az 50-es évekből. A labor egy ősi karddarabot vizsgált, de valamilyen rejtélyes szerencsétlenség betett a KGB-nek, és az egészet törölték... szinte teljesen. - osztja meg információit Alister.
- Úgy tűnik, probléma van odalent. - mondja Lara mikor figyelmes lesz a lövöldözésre.
- Épp idejében érkeztél. - Zip.
- Vagy egy kicsit későn. Azok Rutland emberei, akik megtámadták a kazakokat.
- Vagy Amanda emberei. Leginkább ő lehet e mögött. - találgat Alister.
- A labor valahogy csatlakozik a katonai bázishoz, de nem tudjuk hogyan. Ha megtalálod a parancsnoki központot, talán lesz ötletünk. Szóval miután véget ért a tűzharc, meg kéne próbálnod... - Zip.
- Ugyan már Zip. A várakozás a türelmes embereknek való. - szakítja félbe türelmetlen hősünk Zipet.

Ugorj egyet, és ejtőernyőzni fogsz. Interaktív rész jön, de csak a lefelét kell megnyomnod egyszer, és időben. Egy géppuska mellé értél. Lődd hát vele a fegyvereseket lent, az épületben levőket se kíméld. Ha végeztél velük, menj jobbra, a tetőről ugorj a zászlótartó rúdjára, perdülj át a magas ládákra, és a háztetőn szétlőve a ládát, meg is van az 1. Bronz gömb.

Újabb fegyveresek nőnek ki a földből. Én visszamentem a géppuskához, olyan jó azzal halomra gyilkolni őket. :) Ha végeztél velük, szedd össze amit tudsz, menj be az épületbe, be a hátsó kis raktárba, és meg is van a 2. Bronz gömb.

A nagyteremben mássz fel a létrán, lődd le az őrt a toronyban, menj át hozzá, és csússz le balra, a háztetőre. Irány le a földszintre, és lődd szét a sejehajukat a fickóknak. Használhatod a géppuskát is, ha a kezelőt már elintézted. Az elkerített adótoronyhoz menj, a kis utánfutó előtt lődd szét, vagy egy gránáttal robbantsd szét a ládákat, és bemenve a sérült kerítésen, lődd szét a ládát, vagy robbantsd inkább szét a hordóval, akkor a kijárat is szabaddá válik. A ládában van az 1. Ezüst gömb.

Menj be az elsősegélyhelyre, és szabadítsd ki a két kazah katonát.

- A földre! - kiáltja Lara, és tüzet nyit Amanda zsoldosaira.
- Maga amerikai? - kérdi a kazah.
- Brit. És úgy látszik, van egy közös ellenségünk. Merre találom a parancsnoki központot.
- Ne mond meg neki! Mit keres itt? - kezd vitába oroszul a két kazah.
- Várj csak, ha a kulcs nélkül használja a kódot, bekapcsol a riasztó és a központ küld nekünk segítséget.
- Micsoda?
- A havat meg a farkas húgyot őrizzük itt. Te akarsz menni?
- A kapun túl van. A kód K1879. - közli végül a kódot Larával a katona, angolul.
- Köszönöm. Kívánjanak szerencsét. - búcsúzik el Lara oroszul, műveltségét fitogtatva.

Menj ki az ajtón, öld le a fickókat, menj a nagykapuhoz, és nyisd ki. Fentről égő hordókat gurítanak feléd. Lődd ki őket, de legfőképp még fent, hogy a fickók is repüljenek velük, akik gurítják. Ha sikerült, menj fel az emelkedőn, és nyiss be a vezérlőterembe. A számítógép kilöki neked a labor térképét.

- Műholdképek? Van nekünk sajátunk. Nincs ott semmi. - értetlenkedik Zip.
- A labor nem látszik odafentről. Szükségem van egy térképre. Itt is van.
- Hú, szép kis túra. - Alister
- Nem fogok gyalogolni. Van egy katonai vasúti vonal, ami elhalad a labor mellett. Úgy tűnik, Amanda emberei előttem árnak – jobb, ha sietek.

Mássz fel a létrán, ugorj át a másikra, majd azon is felmászva csússz le a kötélen. Csússz le a másikon is, majd juss le a tetőről. Pár ember kinyírhatsz, de ha elindult a vonat, akkor ne cicózz, mert elkésel. Pattanj motorra, ne foglalkozz a fickókkal, sem a gyűjtögetéssel. Motorozás következik a kazah intercity után. :)

Motorozz, mint Peruban. Nyomd a gázt, közben lődd a fickókat. Nincs idő, ha lekésed a csatlakozást, kezdheted újra a feladatot. :) Kemény motorozás lesz, nehezebb, mint az előző. No de hát azóta gyakoroltad, menni fog. Kétszer is átugratsz a vonat felett, mire rá tudsz ugratni. Hajts a vonat elejéhez, majd leszállva róla a vasutas lőni kezd rád. De a vonatnak annyi, az alagút végén pedig interaktív rész jön megint. Nyomd egyszer, és pont akkor a lefelé-jobbra-balra-t. Ha sikerült, egy bázison vagy.

Csáklyázd meg a darut, rántsd magadhoz, majd elengedve ugorj a kötélre gyorsan, és ugorj át a túloldalra. Mássz fel a létrán, ugorj jobbra, a fali peremre. Csimpizz balra, majd a két csövön perdülj át a túloldalon lévő fali peremre. Engedd el, és leesve mássz le a daruról, és kutasd át mellette a ládákat, mert az egyikben lapul a 3. Bronz gömb.

Itt is rántsd magadhoz a darut, majd a kötélen juss át a lángok felett a túloldalra. Ha leestél, mássz fel, és lődd szét a ventillátort. Majd a falon keresztül juss be mögé a szellőzőbe. Csússz le, majd ugord át a villanyvezetéket, a következő alatt pedig bújj át.

A folyosó végén ott egy fagyhalállal meghalt hulla, Lara szerint tudós volt, és az 1950-es években fagyhatott halálra.

Ha a hulla mellett felvesszük a jegyzeteket, Lara csak az információkat szedi ki belőle:

A kísérlet tehát tragédiába fulladt, és a KGB lezárta az egész komplexumot, a fickó a szellőzőjáratokon próbált megszökni, nem sok sikerrel.

Menj balra a rúdon, és kötélen ugrás után csússz le, időben ugord át a vezetékeket, majd guggolva, bukfenccel juss át a következő alatt. Lődd szét a ventillátort, majd újabb lecsúszás, újból átugrani a vezetékeket, és most csúszás közben kell szétlőni a ventillátort. Újabb vezetékeken kell átjutni, és persze megint lecsúszni, megint ugrani. A következő lecsúszásnál egy rúdra kéne, de ne ugorj, hanem leesve a folyosóra, lődd szét a ládát, és meg is van a 4. Bronz gömb.

Mássz fel a szemközti ládára, visszafordulva a csáklyát vedd elő, majd a kötélen egy kicsit felmászva, belengetve a kötelet, a láda feletti párkányra érsz. Lődd ki alul a ventillátort, és csússz le. Egy nagy terembe értél.

Zip szerint Amanda csak a vészvilágítást kapcsolta be, ránk vár a feladat, hogy bekapcsoljuk a főgenerátort.

Jobbra a falon két légkondi van. Rajtuk keresztül juss fel a rácsra, rántsd ki a szemközti vasajtót a csáklyával, és bemenve lődd szét a ládát. Meg is van a 2. Ezüst gömb.

Lent a teremben van egy fehér nagy láda. A tetejéről ugorj a falra, majd onnan jobbra, a rácsra. Juss el a másikra, majd jobbra ugrás róla a kötélre. A cső lehajlik, és feltölti a generátort. Most menj a géphez, és a csáklyával rántsd be. Beindul, és lőn világosság. A nagyajtón is kimehetsz most már a teremből.

A folyosón mérges gáz ömlik ki. A magasban kell átjutnod, a platformokon, rudakon át, a túloldalra. A következő folyosó is ilyen, csak most feljebb kell jutnod a felső rácsra. Feletted a csövön áramütést kaphatsz, így várd meg, amíg távolabb ér a szikra, akkor kapaszkodj fel rá, majd gyorsan juss el a végébe, és ugorj hátra a fali peremre. Ne felejtsd el, az akciót nyomkodva begyorsítasz. Kapaszkodj át a sarkon túlra, ugorj a lenti rácsra, majd ismét egy megrázó csövön kell átjutnod. Ha véletlenül leesel, igyekezz feljutni a rácsra, mert mérgezésben múlsz ki. Benyitva az ajtón, Amandával találkozol, aki egy géppel babrál éppen. Megzavartad, ezt nem szereti.

- Hé, az ő! - kiált fel Zip
- Amanda? - csodálkozik el Lara.
- Az istenit, Lara, dolgom van. - mondja Amanda rá se hederítve.
- Látom megváltoztál. Ezek szerint te voltál az Rutlanddal Bolíviában.
- Jártam én mindenhol, olyan helyeken is, amit fel sem foghatsz. Ezúttal te vagy, aki hátramaradt, bocsi.
- Sajnálom, Amanda. Ha tudtam volna, hogy életben vagy, esküszöm, mindent megteszek, hogy kimenekítselek onnan.
- Ugyan. Azon már rég túl vagyok. De tudod mi bosszantott egykor igazán? Mikor kijutottam, és láttam, hogy otthagytatok anélkül, hogy akár csak megpróbáltatok volna - mit is szoktak a régészek csinálni? Ja, igen, ásni.
- Úgy tekintettünk rá, mint emlékhelyre. - szabadkozik Lara.
- Mindegy. Ne hagyjátok, hogy utánam jöjjön. - mondja Amanda zsoldosainak.

Az eléd dobott gránát leszakítja a vasátjárót, de te megúszod. Csússz le hát rajta, és adj a fegyvereseknek. A pajzsost legegyszerűbb úgy kicsinálni, ha rászaladsz, kétszer megnyomod az ugrást, és egy Bullet Time nevű kivégzéssel teszed ad acta. A torony mögött jobbra megtalálod az 5. Bronz gömböt.

Juss fel a rúdon, ha felment a szikrázás, majd ugorj hátra a toronyra. Annak felső részéből ugrás a rúdra, a másikról pedig a kötélre. Fordulj el balra, és ugorj a csőre. Ez még nem ráz, de a következő már igen, ha nem jól időzítesz. Fordulj háttal annak, és fentről ugrás rá. Mássz feljebb, és háttal fordulva ugorj a másikra is, arról már eléred a felső szintet, ahol egy újabb tudós vár rád, de kinyúlva. Vedd fel az iratait.

A Tesla Torony által termelt energiát a szovjetek belevezették a titokzatos tárgyba, és akkor következett be a tragédia, egy hatalmas kisülés.

A KGB akkor a Tesla Torony magját eltávolította, a tudósok egy részét evakuálta, a többieket pedig hátrahagyta meghalni, és a bázist lezárta.

Szemben vele célozva lőj át a rácsos ajtó résén, és a hordó felrobbanva kinyitja neked az ajtót. Bemenve meg is van a 3. Ezüst gömb.

Menj jobbra, nyisd ki az ajtót, és a folyosó végén megint egy gázos szakasz következik. Már le sem írom, rácsokon, rudakon kell átjutnod, majd egy nagy terembe értél. Végezz a fickókkal. Fent a vezérlőterem sarkában látsz egy hordót a rácsoknál, robbantsd vele szét a rácsokat, hogy majd bejuthass ott. Találsz egy kis tologatható vasszerkentyűt. Ez a mag. Tolj rajta egy kicsit az útakadályig, majd felmászva rá a fali létrán át jutsz a felső rácsra.

- Helló, Lara. - mondja Amanda.
- Mi a ... hogy kerültél erre a csatornára? - hüledezik Zip.
- Nyugi, Zip. Biztosan elvett egy headsetet mikor átrendezte az irodádat.

- A szovjetek miért Carboneknek nevezték el a kutatási projektjüket? - kérdi Amanda.
- Ez volt annak a kastélynak a neve, ahol Lancelot a Szent Grált kereste. - mondja Lara.
- Légy óvatos, mert a szovjetek feltöltötték a karddarabot a Tesla Torony energiájával! - mondja Amanda.
- Ezek szerint Amanda sem fért hozzá a karddarabhoz, ezért kellek neki én. - gondolja Lara.
- Nem nagyon megy neked az orosz nyelv. - mondja Lara.

A rudakon átugrálás után a kötélen keresztül jutsz a kék búrára, majd átkapaszkodva a túloldalra ugrás a rúdra, majd a rácsra. Onnan a létra következik, majd a jobb oldali rács. Végigmenve a kötélen át már bejutsz a vezérlőterembe, ahol egy újabb hulla fekszik a földön, mellette az iratai.

A misztikus tárgy a Tesla Torony energiáját mássá, valamiféle pusztító erővé tudja változtatni.

Legalább egy tucat tudós meghalt akkor, ezért a tudósok nem akarták megismételni a kísérletet, de a KGB erre kényszerítette őket, és elszabadult a pokol.

Húzd meg a kart, és lent a mag feltöltődik energiával. Menj le, de tologatni már nem tudod, csak a csáklyát használhatod. Kijuttatva a folyosóra az ajtón keresztül, már megy a maga útján, csak neked kell átjutnod. A gázos részen már tudod hogyan, de a következő folyosón a lógó vezetékek árammal töltődtek fel. Lengesd be a csáklyával őket, majd elengedve jutsz át alattuk, amikor nem ráznak. Ahol kettő van, ott úgy rántsd meg a másikat, hogy egyszerre lengjenek, akkor könnyű átmenni alattuk. Visszaértél a nagyterembe, és látod, a mag a gépezet előtt van. Csáklyázd meg a zsaluajtót, nyisd ki, és a mag besétál rajta. Menj át jobbra a nyitódó, csukódó ajtón, és egy pajzsot fedezel fel az asztalon.

- Ez egy pajzs, X. vagy XI. század. Valószínűleg azzal a darabbal együtt került elő, amit keresünk. Lancelot címerére emlékeztet, nem igaz? - kérdi Lara.
- Arra emlékeztetne, ha létezett volna a fickó. - kétkedik Alister.
- Ó, ez meg micsoda. Térképnek tűnik. Nézzétek meg jól, meglátjuk, mit hoztok ki belőle.
- Mire szolgálhatott? - kérdi Zip.
- Talán a lovagunknak szüksége volt egy kis segítségre a hazataláláshoz. Vagy talán nem ez volt az egyetlen darab nála.

A francba, még egy hulla. Nagyon fogytak ezek a tudósok. Olvasd el az iratait.

A karddarabbal együtt néhány, szerintük nem annyira értékes leletet találtak az oroszok.

A következő ajtón is jussunk át, de óvatosan. Ne foglalkozz a szemközt megjelenő fickókkal, ülj be a Tesla gépbe. Irányítani ezt is úgy kell, ahogy Larát, és kiírja a játék, melyik gombbal mit csinál. Használd a vonzást, és a balra lógó vasplatformot mozgasd el jobbra. Pattanj ki a gépből, és juss át azon a fickókhoz, és nyírd ki őket.

Még ne menj ki a teremből. Menj vissza a géphez. Jobbra, a kis vasajtó felett van négy fémláda. Vonzd ki onnan őket, és az egyiket tedd le jobbra, a kis karzatra, hogy majd arra felállva elérd azt a peremet, ahol a ládák voltak. Kicsit nehéz lesz, de csak gyakorold. :) Úgy is lehet, ha kettő van egymás mellett, hogy a jobb oldalit megfogod, és gyorsan balra mozgatod, meglökve a másikat, és akkor az a helyére kerül. Most a géppel lendítsd be a lógó vasállványt, amíg tudod, majd villámgyorsan célozz a fenti csigára, amin lóg, és sorozd meg azt, hogy átlendüljön az emelkedőn. Nem fog elsőre sikerülni, de majd belejössz. Ha sikerült végre, akkor szállj ki a gépből, a kis vasládára állva kapaszkodj fel a fali résbe ahol voltak a ládák, ugorj feljebb, csimpizz balra a falon, majd a sarkon túl ess le a vasállványra. Ugrás a nagyra, amit odalendítettél, arról fel a fal melletti rácsra, onnan pedig jobbra, a rúdon keresztül eljutsz a fali beugróba, ahol megszerezted a pálya egyetlen Arany gömbjét.

Most már juss ki az ajtón. Újra egy gázos folyosón vagyunk. Juss fel a vasrácsra, célozva lődd szét a két leszakadt csövet, csáklyázd meg a villogó fémet, és megrántva elindulsz a túloldalra. Ha megállt, a szemközti falon levő fémet is megcsáklyázhatod. Vigyázz, az árammal teli cső alatt guggolj le. A sarkon túl ugyanez a feladat következik, csak itt át kell ugranod a megrázó csövet. Lényeg, csáklyázás, kötél megrántása, gyorsan elengedés, és vagy guggolás, vagy ugrás. Mindezt nagyon gyorsan. Ha sikerült, a jobb oldali folyosón menjünk be az ajtón.

Lara besétál egy nagy csarnokba, és észreveszi Amandát, amint az irányító központban teszi-veszi dolgát.

- Amanda, sajnálom, ami történt, de még mindig dolgozhatunk együtt. - kezdi Lara.
- Nincs olyan, hogy "mi", Lara. Sosem volt. Csak én voltam egyedül odalent. Én, és ez. Emlékszel rá? Megérintettem, és ő is megérintett engem. - mutatja Amanda a fekete amulettet, amivel megidézi a démont.
- Nem gondolom, hogy az jó dolog volt.
- Aztán megszelídítettem. És az enyém lett.
- Istenem. Amanda!
- Valamivel barátságosabb, mint Paraisóban volt, igaz? Megtanítottam apportírozni.
- Te megőrültél! Ez megölte a barátainkat, Amanda! És majdnem minket is!
- És megmentette az életemet, miután a szolgámmá tettem. Szélesebb látókör, erről van szó. De a helyedben azért távol tartanám magam tőle. Még mindig tud kicsit durva lenni.

Most a szörnyikével kell megküzdened. Lelőni nem tudod, mást kell kitalálni. Négy fali kapcsoló van. Igyekezz mindegyiket bekapcsolni, közben ugráld át a robbanó foltokat. Ha sikerült, ülj be a gépbe, és a vonzással fogd meg szörnyikét, és vágd az egyik villámló részbe. Pár pillanatig most békén van. Gyorsan lőj bele párat a feletted levő négy gömbbe, hogy belendüljenek. Amikor mind a négy villámokat szór, pattanj ki a gépből, és csáklyázd meg a most védőpajzs nélkül maradt karddarabot, és rántsd magadhoz. Nem fog elsőre sikerülni, de majd begyakorlod.

Amanda eliszkol a kutyusával, te pedig beleugrasz a megnyílt padlólapba, és egy csatornán át eliszkolsz a helyszínről. Irány Anglia.

- Hát te aztán szerencsés vagy! Gondolom, tudod. - mondja Zip.
- Szeretném hinni, hogy azért a képességeimen is múlott. Jutott Alister valamire a térképpel, amit küldtem?
- Itt vagyok. Nem fogod elhinni, hova vezet ez. - mondja Alister.
- Nagyon hiszékeny hangulatban vagyok ma.
- Cornwallba. - Alister.
- Mint hajts az M5-ösön majd az A30-on Cornwallba?
- A legrövidebb úton. - Alister.
- Akkor lássuk ki ér oda előbb.

 

Jutalmak a Time Trialért:

  • Outfit - Amanda, Winter

Jutalmak az ereklyék megszerzéséért:

  • Cinematics - 11 új bejátszás
  • Location Concepts - Kazahstan
  • Object Models - Kazahstan
  • Outfits - Winter, Winter, No Coat, Winter, Orange No Coat, Special Forces

 

 

 

Végigjátszás: OBig

Szöveg: bodlac

Videó végigjátszás: cesaritox09

 

Tovább (England) >>

Twitter response: "Could not authenticate you."