Lara Croft and the Guardian of Light Végigjátszás - Forgotten Gate

5. Pálya: Forgotten Gate

A képek 1600*1200-as felbontásúak.

Első végigviteles mentés:

Ezek a mentések azért jók, mert pályánként vannak lementve, így a következő pályán minden felvehető tárgy még megvan. A fullos, 100%-os mentésben ezek már nem látszanak.

Gyűjts be 140 000, vagy 170 000, esetleg 230 000 pontot. Ha sikerül, akkor megkapod a Double Barrel Shotgun-t.
Megszerezhető plusszok:
Szerezd meg itt is a tíz Vörös Koponyát:: Clay arrow artifact
Tíz perc alatt végezz a pályával: Golden sceptre of Cihuacoatl
Bombával juttasd fel a koponya mintás emelvényre a golyót: Full egészségcsomag
Mindegyik golyót juttasd be a nagyterembe: Full lőszercsomag
Elsőre old meg a pálya végén a csapda feladatot:
Gold lizard artifact

Látod a sok foglalatot? Nyolc van belőle. De csak egy golyód van egyelőre. Nos szerezzük be a többit is. A vázákat szétlőheted, kristályokat, medipackot, és lőszert rejtenek.

2.golyó: Menj jobbra, fel a lépcsőn, majd a fordulóban balra, be a kis kapualjon. Végezz a gyíkokkal, és ess le az alsó szintre. Lődd meg a gongot. Leereszkedik az oszlop. Told rá a golyót, de úgy, hogy mögé tudj majd tenni egy bombát is. A gonggal emelkedj a magasba, ugorj át a párkányra, és robbants. Ha jól csináltad, a golyó átrepül, és ki, majd leguríthatod a földszintre. Közben pár ellenség is megjelenik.

3. golyó: Ismét menj fel jobbra a lépcsőkön, de most menj tovább. Ugord át a leszakadt részt, és menj körbe a rács mögött, és a súlyoddal úgy görgesd a golyót, hogy leessen a középen levő lyukon.

4. golyó: Menj most a rács előtt jobbra, lőjj bele a gongba, és tegyél is mellé egy bombát. Állj rá a leengedett oszlopra és elérsz egy kis területre, ahol középen, egy magas oszlopon látod a következő golyót. Ott jobbra lekapaszkodva, leesve megtaláltad az 1.Vörös Koponyát.

Visszafelé a falba dobott lándzsán át jutsz fel. Menj és az oszlop túloldalára tegyél le egy bombát. Állj rá a súlykapcsolóra, és amikor az oszlop lesüllyed, robbants egyet, és a golyó legurul róla.

Told most a golyót a súlykapcsolóra, és tegyél mellé egy bombát. Állj rá az oszlopra, és robbantsd le a golyót a kapcsolóról. Felemelkedsz az oszlopppal,és átugorva a falhoz felveheted a 2.Vörös Koponyát.

Lökd a mélybe a golyót, majd a gonggal engedd le az oszlopot. Most már ki tudod gurítani, és a földszintre lejuttatni.

5.golyó: Menj most a rács előtt balra. A súlykapcsoló kinyitja a kaput. Készülj a harcra, rengetegen támadnak rád. Viszont van lőszer, medipack elég, a követ is lődd szét középen, az is rejt ilyent. Futás, ugrás a tüskék között a belső padlólapra, ott felvéve a 3.Vörös Koponyát, siess gyorsan ki onnan. Ne aggódj, ha meg is halsz, a koponya a tarsolyodban marad. :) Nyitva van most a kis épület ablaka, ahol Full Medipack-ot találsz.

Menj most be a kis fényes sírba. Tégy egy bombát a gonghoz, menj a lyukhoz, és csáklyázd meg a túloldali karikát. Robbants egyet, így a felemelkedő oszlop felemeli a csáklya kötelét is. Ugorj, és feljutva az oszlopra meg is szerezted a Stone Arrow artifactot.

Menj ki a sírból, és menj a szemközti oldalra. Mássz le a létrán, és megszerezted a Lightweight Machine Pistols-t.

Mássz le a következő létrán is, ugord át az első padlólapot, majd rohanj körbe. Ha mindegyikre ráléptél, és nem lettél lyukas, a tüskék visszahúzódnak., és felveheted középen a Full lőszert.

Egy ajtó is kinyílt a falban, ki, és ráguríthatod az ajtónyitó súlykapcsolóra, ami a magasban nyit fel egy híd két darabját. Most már lökd le a mélybe a golyót. A vázák itt is medipackot, lőszert rejtenek.

6. golyó: Lemenve újabb ellenségek fogadnak. Végezz velük, majd ismét menj fel a jobb oldali lépcsőkön, és ugorj át a felemelt hídon. Rohanj át a lándzsadobáló gépnél, majd hátulról már felrobbanthatod. Dobj egy lándzsát a szemközti fahídra, így átjutsz oda. Ott is mássz fel, fel a létrán is, majd bemenve az udvarba mássz fel jobbra a két létrán, és menj be a kis fényes kapun. Lődd le a szemközti oldalon levő idegen mágusokat, és átugorva oda, a kis emelvényről emeld le a relikviát, a Scepter of Huitzilopochtli-t.

Menj ki, és menj tovább, jobbra. A kapun átmenve lődd le az elleneket, majd húzd ki a fogantyút a falból. Igyekezned kell. Fordulj meg, és ugrás a golyóra, így megszerezted a Full medipackot.

Ugrás ki, és ismét húzd ki a fogantyút, és szedd össze a gyémántokat. A következő kihúzás után tegyél egy bombát a golyó mellé, majd kimenve robbantsd fel. Ha ügyes vagy, és úgy tudsz robbantani, hogy a golyó felrepüljön a kis emelvényre, akkor egy reward-ot kapsz, Full medipackot.

Úgy egy golyónyi távolságban robbants, akkor sikerülni fog. Most már lökd a mélybe a golyót, bele a csővezetékbe. Ha kell, ismét egyensúlyozz a rács mögötti golyókkal, így lejuttatva őket a földszintre.

7 golyó: Menj le ismét a lenti térre, le a két létrán, amerről jöttél. Kint a kapu előtt megtalálod azt a golyót, amit lelöktél az előbb. Fogd meg, és told be a térre, rá a foglalatra. Felemelkedik egy alacsonyabb oszlop, rajta keresztül feljutsz a magasabbra, és a mélybe lökheted ott a másik golyót. Öld le a megjelenő ellent, és lejutva told ki, és lökd be a csővezetékbe mindkét golyót. Persze közben majd zaklatnak, de adj a hívatlanoknak. :)

Ugord át a csővezeték mellett a letörött hidat. Menj jobbra, és megtaláltad a 4.Vörös Koponyát.

Ha felfelé mész, a potyogós padlólapokon megszerezheted a 5.Vörös Koponyát.

Persze közben itt sem hagynak békén, de hát ez már errefelé így szokás. Irány a mozgó ketrechez, és a súlyoddal vezérelve juttasd a lyukon át a földszintre mindkét golyót, mert eddig azok itt landoltak.

8.golyó: Menj vissza, ahol a 4. koponyát találtad. Dobj egy dárdát a palánkba, ugrás rá, és kapaszkodj fel a felső szintre. Menj balra, be az újabb területre. Ugrás fel jobbra, a ládára, majd a csáklya segítségével átjutsz a túloldalra. Told rá a golyót a súlykapcsolóra, és kinyílik a rács a falban. Mindjárt meg is van a Full lőszert. Ez a jutalmad, amiért begyűjtötted mind a nyolc golyót. Persze a golyót se hagyd itt, told át a visszahúzódott tüskéken, és lökd le a mélybe.

Menj le földszintre, és lökd mind a nyolc golyót a foglaltlukba. Kinyílt a nagykapu. Robbantsd fel a kriptának látszó köveket, mert kristályokat rejtenek, majd egy rohanás jön. Elindulnak oldalról a kalapácsok, és neked bizony rohannod kell, közben ugrálva, hogy megúszd. Haladj kicsit balra, hogy felvehesd a potyogó padlón a 6.Vörös Koponyát, és tőle kicsit jobbra a 7.Vörös Koponyát.

A túloldalon is hasonló a helyzet, de itt még jobban kell figyelni. Amikor a dugattyúk szétnyílnak, figyelj, mert amikor elkezdenek remegni, akkor össze is fognak zárulni. Tehát néha meg kell állni, amíg összezárulnak, és ismét szétnyílnak. Néha még kicsit visszafelé is kell haladni, hogy túléld. Ha sikerült, ismét rohannod kell át a padlólapokon, de itt meg fentről jön az áldás, golyók törik be előtted a padlólapokat. Ráadásul itt kell megszerezned a 8.Vörös Koponyát, a 9.Vörös Koponyát, és a 10.Vörös Koponyát is.

Ezzel meg is van a Clay arrow artifact.

Ha sikerült átrohanni, ezen a csapdasoron elsőre, akkor pedig megszerezted a Gold lizard artifact-ot.

A végén még leesik egy óriási golyó, arra még vigyázz, ki ne lapítson, és a kapuhoz érve vége is ennek a pályának.

Ha van kedved hozzá, kezd el elölről a pályát. Most már nem kellenek a koponyák, nem kell a golyót feljuttatni a tömbre, a full csomagokat sem kell megszerezni, a kis fényes templomokba, sírokba sem kell bemenni, csak rohanj végig a területen, és tíz perc alatt végezz, akkor meg is van a jutalmad, a Golden sceptre of Cihuacoatl.

OBig

Videóvégigjátszás, készítette: MahaloVideoGames:





Twitter response: "Could not authenticate you."