Tomb Raider Underworld Végigjátszás - Jan Mayen-sziget

06 Jan Mayen Island:

 

  • Relics: 1
  • Treasures: 30

 

Mentések 100%:

Mentések 100% Magyar változat. (Hungarian Edition)

Gate Of The Dead:

 

Zip: Szia! Ismered Amanda nagy, drága hajóját?
Lara: Azt, ami a Földközi-tenger fenekén pihen?
Zip: Aha, azt azt. Van egy nõvére, a Tisiphone, jelenleg a thaiföldi partoknál horgonyoz. Úgy tûnik, mintha elhullajtott morzsáidat csipegetnék össze.
Lara: Kitûnõ munka Zip – köszönöm!
Megérdemeltél egy kispihenõt. Innen átveszem.
Zip: Légy óvatos! És ha meglátod Amandát, add át neki… jókívánságomat.

 

A video után mielõtt felszállnánk a motorra, forduljunk meg és vegyük fel a két üres váza közül a medipack-ot, most már szálljunk fel a motorra, motorozzunk végig a barlangon, aztán a végén nyissuk ki a nagy ajtót.

 

Rövidke videóban Lara lenéz és meglátja a hatalmas aktiváló oszlopot .
Még mielõtt folytatnánk utunkat lefelé a motorral, elõtte jobbra vegyük fel a vázából a kincs-et és mellõle a medipack-ot. Pattanjunk a motorra, ez egy csiga út lesz lefelé, kisebb-nagyobb lyukakkal amiket kerüljünk ki, útközben üssük el az esélytelenül támadó thrallokat. :)

 

Lara: „A holtak csarnoka.”
Valhalla – Odin csarnoka, ahová a csatában elesett harcosok érkeznek, hogy ünnepeljenek, és felkészüljenek Ragnarök végsõ csatájára.
Ebbõl áll Valgrind – a Holtak Kapuja.
„Öreg ez a kapu, és már csak kevesen tudják, hogyan lehet kinyitni.”
Hmmm.
Hol vannak a valkürök, amikor szükség volna rájuk?

Lent végezzünk a négy ránk támadó thrall-al. Idelent van egy kincs a csiga „lejáró” alatt egy a vázában, valamint a lejáró aljánál két üres váza közt egy medipack, és van még egy kincs, a nagy kapu bal oldalán található vázában. Észrevehetünk az oszlop körül a földön hátom kis követ, amik foglalata az oszlop alján található.

Tegyük be mindhármat, ezzel beindítjuk az oszlopot. Kezdjük legalul a kapu kinyitását megelõzõ puzzle-t, a megfogható ábrát az oszlop alján tekerjük a földön található, ugyan olyan ábra fölé, ezzel megjelent az elsõ fénysugár a négybõl, amik nyithatóvá teszik a kaput. Az oszlopon a rudak és párkányok segítségével tudunk felfelé haladni, majd visszafelé is.

A második emeleten vegyük fel a medipack-ot, majd az itt lévõ megfogható ábrát is forgassuk be a helyére. Menjünk feljebb mégegy emelettel, ahol találhatunk egy kincs-et, és ábra ügyben itt is járjunk el ugyan úgy, ahogy lentebb is. Útban a negyedik emelet felé vigyázzunk a gõzsugarakkal, könnyen lelökhetnek minket. Az utolsó emeleten találhatunk még két kincset, egy kincs-et egy vázában, és egy kincs-et csakúgy önmagában :) egy medipack-al.

Az utolsó ábrát is fordítsuk be a helyére, ennek hatására megjelent a negyedik fénysugár, a Halál kapuja most már nyithatóvá vált.

 


Valhalla:

 

Hajtsunk be a motorral az újonnan már kinyitható kapun. Szálljunk is le gyorsan és vegyük fel jobb oldalon a vázából a kincs-et. Ugyan itt, még mielõtt lehajtanánk a kis lejtõn, balra vegyük fel a két üres váza közül az újabb kincs-et. Most már hajtsunk le a motorral a lejtõn, itt a lejtõ után is rögtön szálljunk le egy pillanatra a bal oldalon lévõ váza miatt amiben újabb kincs lapul, miután felszálltunk a motorunkra ismét, a következõ irányokba kell majd kanyarodnunk, hogy a továbbjutást jelentõ folyosórészt megtaláljuk.

Jobbra (elõtte balra ha elmegyünk és lemegyünk a kis lejtõn, jön két thrall akikkel végezzünk, majd ezen a folyosórészen található 4 kincs-et vegyük fel, kettõ vázában, kettõ pedig üres vázák között a földön található, egyik váza mellett pedig vegyük fel a medipack-ot.) Itt jobb oldalon is lekell szállnunk egy újabb kincs-ért. Aztán balra,( itt a lejtõn leérve újra egy bal oldali váza újabb kinccs-el), jobbra (elõtte egyenesen aztán balra az újabb kincses váza miatt) balra(elõtte jobbra a kis résen beguggolva az újabb kincs-et leljük medipack társaságában). Aztán az utolsó balra elõtt szemben egy újabb kincs-es váza. Miután elfordultunk balra, a kis ugratók között is lapul egy kincs-es váza.

 

Ha átértünk az ugratókon, jobbra figyelmesek leszünk egy fentebb lévõ kijáratra, ahová kell majd mennünk ( miután megszereztük az ereklyét és még egy kincset, plusz megöltük a támadó thrallokat), (szemben pedig megint betudunk guggolni egy medipackért és egy újabb kincs-ért ami a vázában lapul) valamint láthatunk itt egy rudat a földön, és a helyét a falban, és egy másik rudat is látunk ami már a falban van. Ezek súly hatására leereszkednek, a gond csak az hogy nem érjük el ezeket, na de van itt kb a jobb oldali rúd mögött egy mozgatható is amiket a rudak alá tolva már elérjük a rudakat.

Vagyis nem pont alá kéne õket tolni, hanem kicsit messzebb, hogy teljesen letudjuk majd húzni a súlyunkkal a rudakat. Mindkét rúd egy nagy kõajtót nyit ki amik szûkös idõn belül be is záródnak így gyorsnak kell lennünk a motorunkkal . A jobb oldali rudat ha lehúztuk, a kis ugratók után rögtön szemben kinyílik az egyik kõajtó, ahová nagyon gyorsan be kellene érnünk, itt felvehetjük az újabb kincs-et, medipack társaságában. Az itt található kart meghúzva ki tudunk innen menni. Menjünk vissza és most húzzuk le a bal oldali rudat ami az ereklyét elzáró ajtót fogja nekünk kinyitni, ez egy hosszabb út lesz, gyorsak legyünk, és a következõ irányokat kövessük: jobbra, jobbra, balra, jobbra, jobbra, balra.

Ha gyorsak voltunk akkor felvehetjük itt a pálya ereklyét. Az itt található kar meghúzásával szabadulhatunk innen. Motorozzunk vissza oda ahol volt a két súly rúd, mostmár jobbra, a szûk falak közt felugrálva ki tudunk menni a továbbjutáshoz vezetõ ajtón.

 

 

Itt ha kimegyünk, a nagy jég hídról ránk támad még egy thrall végezzünk vele, aztán balra rúgjuk szét a vázát, újabb kincsre tehetünk szert. A hídra lépve rövidesen elindulnak a terem tetején az óriás himbálódzó kalapácsok, amik kitörnek pár darabot a hídból, közben mi rajta állunk és nem kéne lezuhanni, így hát amikor belassul az idõ, gyorsan ugorjunk el a csúszásból, és az elkapott peremen is gyorsan oldalazzunk balra mert letörik, aztán a balra elkapott rúdról is gyorsan essünk rá a lejtõre mert különben letörik és leesünk. A lejtõ végérõl ugorjunk rá a gerendára.

A párkányok és gerendák segítségével jussunk fel egy lentebb lévõ jéghíd maradványra. Itt forduljunk meg, kapjuk el a nagy kõoszlopon a hiányos párkányt, engedjük el, innen pedig ugorjunk oldalra a másik oszlopon lévõ párkányra, innen pedig essünk rá a gerendára. Majd újabb párkány újabb gerenda, aztán párkány és innen a falak közt ugráljunk fel az oszlop tetejére. Itt ha átugrunk a hídmaradványokra, menjünk a második ajtón be elõször, útközben egy helyen leszakad a híd, ne essünk le, vegyük fel a medipackot, miután bementünk találunk egy kincs-es vázát.

Menjünk vissza, most már bemehetünk az elsõ ajtón. Itt öljük meg a ránk támadó pókokat, majd rúgjuk szét a bal oldalon található kincs-es vázát. Ugorjunk fel az egyik fel-le mozgó nagy kõre, arról hátra a fogaskerekeken található rudak egyikére, majd erre felállva az egyik láncra, amin csimpaszkodjunk el a fenti részig. A rövid folyosón csapdáin jussunk át a rudak segítségével, majd az utolsó rúdról ugorjunk rá a nagy himbálódzó kalapácsra, errõl pedig ütközésnél ugorjunk el a falon lévõ peremre, amin oldalazzunk is ki teljesen jobbra. Innen pedig az inaktív kalapácsra ugorjunk rá, majd arról essünk be a folyosóra.

 

Itt is jussunk át a csapdákon, vegyük fel balra a medipackot, jobbra pedig rúgjuk szét a vázát amiben újabb kincs található.

Jussunk le a lánc és rudak segítségével. Lent egy kis mozgatható útját állja a nagy fogaskeréknek, húzzuk ki így mostmár ez a szerkezet is mûködik, ez a kalapács is mozog. A mozgatható követ toljuk a bejáratot eltorlaszoló kövek elé, másszunk fel, menjünk ki a folyosó végéig és vegyük fel az újabb kincs-et. Öljük meg a pókokat, majd jussunk fel ismét a folyosóhoz, jussunk át a csapdákon és ugorjunk rá a már aktív kalapácsra, errõl is ugorjunk tovább csakúgy mint legutoljára, a falon lévõ peremre, amit engedjünk el, és oldalazzunk be az újabb folyosóra. Itt lõjük ki a csáklyánkat,kicsit ereszkedjünk le, kapjuk el falonfutásból a jobb oldali peremet, aztán haladjunk át a peremeken, az utolsóról elugorva pedig kapjuk el a kis platform szélét, ahol felvehetünk egy újabb kincset. Ugorjunk le a kivezetõ folyosóhoz, öljük meg a pókot. Ha kiértünk ugorjunk át a szemben lévõ lejtõre, arról ugorjunk el a gerendára, onnan fel a párkányra, balra oldalazva pedig a kõoszlop tetejére. Innen ugorjunk át a két gerenda maradványra, majd fel a párkányra, itt jobbra oldalazás után pedig pattogjunk fel a falak közt. Ránk támad egy thrall, végezzünk vele. Itt hátra arc, menjünk be a terembe, csak egy gyûrû van itt amit kapjunk el a csáklyánkkal, lenduljünk be, majd balra kapjuk el a peremeket, és menjünk át az alacsony de hosszú folyósón, ami még a legelsõ szobához vezet vissza, amiben egy eddig elérhetetlen kincs-et mostmár fel tudnk venni. A falon láthatunk egy gyûrût, fussunk át a segítségével a falon, vegyük fel a medipackot, majd ugorjunk át a következõ folyosóhoz ahol a ránk támadó pókkal végezzünk, amint beértünk egy rövid video következik:

 

Lara: Talán ezek a jeti teremtmények ihlették a vikingek meséit a fagyóriásokról.

Öljük meg a nagy szörnyet, rúgjuk szét a kincses vázát az ajtó mellett balra, vegyük fel belõle a kincs-et, és a másik vázából is, ami a két mozgó között van, újabb kincs. Jussunk fel a terem tetejére itt is ugyanúgy ahogy az elõzõkben. Ne felejtsd, hiába megy a lánc ellenkezõleg, a gyorsítás gombot nyomva, (PC-n a feladat gomb az "E") simán átérsz a túloldalra. Itt fent, a folyosó elõtt vegyük fel a medipackot, jussunk át a csapdákon, ugorjunk rá a kalapácsra, és csak szimplán essünk rá a megmaradt híd részre a megfelelõ pillanatban, ha lehet akkor, amikor a kalapáccsal elõre lendülünk. Itt gyorsan sprinteljünk a hiányos lépcsõ felé mert eléggé ingadozik a talaj a lábunk alatt. :) A lépcsõ mellett jobbra a két üres váza közül vegyük fel a medipackot, aztán kapjuk el a lépcsõ alját, induljunk el. Video következik:

 

Lara: Thor, fiaim közül a legnagyobb, és a Föld leghatalmasabb fegyvere íme, végre ismét együtt. Amikor visszatérek, a régi ceremóniák és Mjölnir ereje által feltörjük Helheim pecsétjeit, és beteljesítjük a végzetünket.
Mjölnir – óriások és midgárdi kígyók gyilkosa. S ami még fontosabb – Kulcs Heilheimhez, akármi is az.
Ideje meglátogatnom Natlát.

Végigjátszás videón
PC/PS3/Xbox360:

PS2:

Twitter response: "Could not authenticate you."