Tomb Raider Underworld Végigjátszás - Croft Birtok

 

Croft Manor

  • Relics: 1
  • Treasures: 13

Mentések 100%:

Mentések 100% Magyar változat. (Hungarian Edition)


Protected By The Dead

 

 

 

Winston: Bocsánatáért esedezem, Lady Croft, de mostanában nem kívánkoztam a kriptákba.
Alister: Miért nem mondtad soha, hogy ez itt van alattunk?
Zip: A pokolba is, még mindig nem értem. Tudjátok mit? Én idefenn várok.
Lara: Figyelmeztettelek, hogy olyan hangosan játszol, hogy a halottak is felébrednek.
Zip: Atyavilág, ez dermesztõ!
Alister: Mibõl gondolod, hogy itt van?
Lara: Apám három kezdõbetûvel írta a monogramját, ami napnál világosabban utal nagyapámra.
Fényt kérek!
Ah, úgy tûnik, apa tele volt meglepetéssel.

 

Mindjárt jobbra rúgd szét a vázát, és vedd fel a Kincs-et. Mássz fel az oszlopra, és ugorj át a deszkapadlóra. Ismét találsz egy vázában egy Kincs-et, majd továbbmenve egy hatalmas terembe értél, aminek az innensõ fele tele van állványokkal. Vigyázz, az egész terem tele van pókokkal, denevérekkel. Ezeket külön már le sem írom, irtsd õket, jönnek garmadával. :)

Mielõtt lemenénk, a tõlünk balra látható gerendák segítségével jussunk el a terem bal falán lévõ platformra, ahol újabb kincs-et találunk, majd a rúd segítségével kicsit tovább jutva ugyanitt, bentebb még egy kincs-re tehetünk szert. Juss le a földszintre, és jobbra, az állványok alatt egy újabb váza, egy újabb Kincs vár. Mássz is fel az állványzatra, és átugorva a kis karzatra, egy medipack-ot kapsz. Ugrás a rúdra, és amikor megálltál, ugrás fel a tetejére. Nyomd meg elõször az elõrét, utána az ugrást, és máris a következõ rúdon vagy. No még egy rúd, és átértél a túloldalra. Jobbra egy rudat látsz a falban. Mássz fel rá, majd fel a fali peremeken át a beugróba, ahol megtalálod a következõ Kincs-et. Mássz le, és rántsd ki a falból a rudat, mert még szükséged lesz rá.

Menj lefelé a lépcsõn, a fordulóban, egy korsóban újabb Kincs lapul. Lent menj elõször jobbra, át a nagytermen, be a szemközti folyosóra, és fel jobbra a lépcsõn. Ugye hoztad magaddal a rudat? Ha nem, menj vissza érte. Ahol a kõkockát találod a földön, ott tedd a falba a rudat, mássz fel rá, és mint az elõzõ karzaton, fent a fali beugróban megtalálod a következõ Kincs-et.

Menj le, és fogd a követ. Menj le a lépcsõn, menj a folyosó végén, a zárt rács elõtti súlykapcsolóhoz, és tedd rá. Keress a közelben még egy követ, és azt is tedd rá. Menj most a másik folyosó végére, közben a nagyteremben keresd meg a következõ követ, és tedd ott is a sülykapcsolóra, és a szintén közelben levõt is rá. Mindkét rács nyitva van. Egy medipack-ot is találsz a sarokban, a folyosón. De az egyik folyosón kinyílt egy kisebb rács is, és gugolva bemászva felveheted az Ereklyé-t. Csak akkor tudod ezt felvenni, ha mindkét súlykapcsolóra rátetted a köveket.

Fog az egyik követ, és hajítsd át a nyitott rácson. Ezt azzal a gombbal tudod, amivel a gránátot is dobod, alapban a PC-n a CapsLock. Dobd át a másik követ is, majd szaladj ki utánuk. A kinti nagyteremben is találsz egy súlykapcsolót, oda tedd a két követ, majd a másik nyitott rácson át menj vissza a belsõ nagyterembe.


Látod a kis fényt? És fent a magasban az üvegablakokat? A középsõ kis oszlopokon a kapcsolókat úgy kell meghúznod, némelyiket többször is, hogy két angyalkép legyen az ablakon. Ha sikerült, menj most a másik szerkezethez, a karhoz. Fordítsd el, ameddig tudod, amíg fent, a magasban ki nem nyílik a nagy ajtó teljesen.

És most igyekezned kell. Engedd el a rudat, rohanj a kapcsolóhenger mögé, a jobb oldalon, és mássz fel az oszlopon. Fent át kell csimpizned a jobb oldalára, ott tudsz a tetejére felmászni. Fent futás, ugrás, csáklyázd meg a gyûrût a plafonon és belendülsz, beugrasz a záródó ajtó mögé.

Menj fel a lépcsõkön, mondanom sem kell, pókok fogadnak itt is. A következõ lépcsõsor elõtt vedd fel a medipack-ot, és a vázából a Kincs-et, sõt, balra, a sarokban, egy másik Kincs-et is lelsz. Menj fel most már a lépcsõn, és egy filmbejátszás következik.

 

James Richard Croft: Hello, Lara! Ebben a szobában mindent megtalálsz, amit megmentettünk a thaiföldi Bhogovatiból.
Különösen a thrallokkal vigyázz – hat emberünket megölték, mielõtt sikerült bedobozolnunk õket.
Thor egyik kesztyûjét védelmezték és a térképet, amely a többi kincs rejtekhelyét mutatta, azok mind kellenek az Avalonba vezetõ út megnyitásához.
Az északiak úgy hitték, hogy ezen a helyen egy hatalmas erejû fegyver is volt, ezért, hogy kivédjem ezt a lehetõséget, megsemmisítettem az eredeti térképet. Remélem, ezzel nem követtem el helyrehozhatatlan hibát, de ha mégis, akkor talán anyád és te meg tudjátok bocsátani.

 

Meg kéne ezeket most ölni. De hogyan? Nos, lõdd le õket, menj oda, és megnyomva a feladatgombot Lara ugrik egyet, és ráesve a szörnyikére végleg végez velük.

Fogd a mozgatható kis oszlopot, és elõször told a bejárat felé. Ugorj rá a másik oszlopon levõ peremen át, és eljutsz a bejárat feletti párkányra, ahol Kincs-et találsz. Most told az oszlopot jobbra, körbe, amíg tudod. Ismét kerülj fel rá, majd ugorj a törött oszlop tetejére. Ugorj onnan a törött gerendára, kapaszkodj le a jobb oldalán, csimpi jobbra, és az oszlopról elõször ugorj hátra egy újabb Kincs-ért. Irány vissza az oszlopra, csimpi tovább jobbra, majd hátraugorva a kijáratnál vagy.

 

Lara látja, ez a kesztyû is veszít az erejébõl, mint a másik

 

Menj az alagútban, egy vázában újabb Kincs-re lelsz, majd a kapcsolót meghúzva kinyílik a továbbvezetõ út.

 

De milyen áron érted ezt el? Felrobbant, kigyulladt a kastély. Ez a rész ugyanaz, mint a gyakorlópálya.

 

A robbanás után Larának ki kell menekülnie a kastélyból. Irány hát végig a folyosón, fel a lépcsõkön, és a kapcsoló meghúzásával egy újabb felrobbant terembe értél. Menj jobbra, a bukfencelj át az égõ romhalmaz alatt, és mássz fel a leszakadt tetõdarabra. Menj ki a szélére, és csáklyázd meg az ajtót. A feladatgokmbot nyomva magad felé húzod, így megnyílik az út a következõ folyosóra.

Vedd fel a medipackot. Vigyázz, ne érj a tüzes falhoz, mert megsérülsz. Ugorj a falon levõ peremre, csimpizz balra, ugorj egyel feljebb, és ott is csimpi balra. Ess le egy kicsit, majd ismét balra kell kapaszkodnod, a végén pedig hátraugranod. Told a ládát a szemközti falhoz, mássz fel rá, és kapaszkodj fel a fali peremre. Most jobra csimpi, és a végén jobbra ugorva biztonságban leszel. Óvatosan közelítsd meg az ajtót, mert elõtted leszakad a mennyezet, így át kell ugranod a mélységet, elkapva az ajtó elõtti peremet. Mássz fel, menj az erkélyen balra.

Az erkély végén jobbra fordulj, ugorj, közben csáklyázd meg a fémgyûrût, majd a lendületbõl átugorhatsz a szemközti erkélyre. Kapaszkodj ott le a törött korlátnál, és ess le az ajtó elé, ahol már tolonganak a menekülõ emberek. Winston, és Zip.

Menj egyenesen a kandallóhoz, annak jobb oldalán kapaszkodj fel, ugrás felfelé még párszor, majd jobbra csimpoizve a karzatra érsz. Menj jobbra, ugorj rá az üvegfalra, és ereszkedj le a túloldalon. 

 

Zip: Odanézz!
Winston: Állj! Ez Lara!
Zip: Tudom!
Lara: Várj!
Dobd el Zip, különben én lõlek le.
Zip: Mi van, szóval megint rám lõnél?!
Winston: Az nem Lara volt. Miért gyújtotta volna fel a saját otthonát?
Zip: Bemászott a kriptába. Nem lehetett más.
Lara: Szóval ez történt itt. Valaki kinyitotta a kriptát?
Zip: Rendben, tegyük fel, hogy nem te voltál. Valaki, aki szakasztott úgy nézett ki, mint te, kinyitotta, méghozzá a retinaszerekkel.
Lara: Lehetetlen!
Zip: Szerintem is!
Lara: Akkor mit történhetett?
Zip: Te… azaz õ eltûnt Amanda kísértetkövével.
Lara: Hol van Alister?
Winston: Nem láttuk.
Lara: Átmegyek a vezérlõterembe, és megnézem a biztonsági felvételeket. Ti ketten menjetek ki innen, mielõtt a tetõ leszakad!

Menj egyenesen a kandallóhoz, annak jobb oldalán kapaszkodj fel, ugrás felfelé még párszor, majd jobbra csimpoizve a karzatra érsz. Menj jobbra, ugorj rá az üvegfalra, és ereszkedj le a túloldalon.

 

Lara: Nem…
NEEEEEEEEEEM!
Alister!
Alister: Szörnyen… rosszul érzem magam.
Lara: Csitt, csak feküdj nyugodtan.
Alister: Újra találkozunk… találkozunk majd…
Lara: Alister, tarts ki!
Alister: …találkozunk… Avalonban.
Lara: A fenébe!
Zip: Jaj… Ne! Mi az ördög volt ez?
Lara: Korábban csak egyszer láttam ehhez hasonlót – Natla küldött utánam egy szellempárt évekkel ezelõtt, de annak nem volt szemernyi sütnivalója sem.
Winston: De hogyan küldhette volna Natla, ha egyszer Amanda elfogta?
Lara: Immár egy csapatban vannak – Amanda és Natla, a házi kedvenc atlantiszi istennõje.
Zip: Most mit teszünk?
Lara: Dél-Mexikóba megyek, hogy visszaszerezzem Thor övét.
Zip: Micsoda? Alister még ki sem hûlt! És máris minden megy tovább?
Lara: Szükségem van Thor övére, hogy megszerezzem a kalapácsot, hogy azzal megöljek egy istent.

Végigjátszás videón
PC/PS3/Xbox360:

PS2:

 

Twitter response: "Could not authenticate you."