Lara Croft életrajza (Legend elõtti)

 

Lara CroftNév: Lara Croft

Nemzetiség: Brit
Szülinap: Február 14.
Születési hely: Wimbledon, Surrey
Családi állapot: Hajadon
Vércsoport: AB-
Magasság: 178 cm
Súly: 56 Kg
Méretei: 88D-60-90
Hajszín: Barna
Szemek: Barna
Megkülönböztetõ jegyei: két 9milis pisztolya
 

 

Lara Croft 1968. február 14.-én született Angliában, Lord Henshingly Croft lányaként. A kezdetektõl fogva arisztokratának nevelték, és a nyüzsgõ világtól elzártan, nagy luxusban nõtt fel. 3 éves korában Larával már egy házitanító foglalkozott, 11 évesen már a Wimbledoni Leánygimnázium tanulója volt.

 

16 évesen szülei úgy döntöttek, hogy Larának javára válna ha Gordonstoun Kollégiumba, Nagy-Britannia egyik leg elõkelõbb bentlakásos iskolájába járna. Egy nap Lara meglátta a National Geographic számát a társalgó asztalán. Cimlapján egy ismerõsen csengõ név állt: Professor Werner Von Croy. Egy idõben Von Croy, az elismert archeológus elõadásokat tartott Lara iskolájában mind a tanulók mind a szülõk számára.

 

Ez az élmény meghatározó volt Lara számára, és felkeltette benne a vágyat arra, hogy kalandos utazásokba vágjon távoli helyszínekre. Von Croy némiképp ösztönzõ hatással volt Larára. Ahogy Lara tovább olvasta a cikket a magazinban, megtudta, hogy Von Croy éppen egy ázsiai archeológiai utat szervez, mely lehetséges, hogy Kambodzsában egy áttörõ felfedezéssel csúcsosodik ki. Lara képtelen volt egy ilyen lehetõséget kihagyni, berohant szülei szobájába, az asztalra csapta a magazint, és bejelentette, hogy el fogja kísérni Von Croy-t az expedícióján.

 

Lord Croft úgy látta, hogy az utazás akár tanulmányi célokat is szolgálhat. Lara tovább gyõzködte apját, aki hamarosan leült az asztalához és levelet írt Von Croy-nak. Leírta kicsoda, és mint befolyásos személy, anyagi segítséget ajánlott az expedícióhoz cserébe lánya helyéért. Von Croy válasza biztosította Lara apját arról, hogy a meglátogatni kívánt területek biztonságosak, és hogy tapasztalata elég ahhoz, hogy maga és Lara testi épségére is tudjon vigyázni.

 

A professzor örült Lara társaságának, ahogy a hatalmas csekknek is. Elõadásairól emlékezett Larára, aki rengeteg okos kérdést tett fel neki, és ez már akkor jó benyomást keltett benne. Végül tehát mindenki beleegyezett, hogy Lara elkisérje Von Croy-t útján.

 

Miután Lara befejezte tanulmányait a Svájci Leányiskolában, úgy tûnt biztos a házassága egy másik arisztokrata családba. Ám egy nap, egy sítúráról hazafelé tartva a magángépük lezuhant, a Himalája magaslatai közt. Szinte egy csoda hogy életben maradt. A legtöbb ember, ha túl is él egy ilyen szörnyû balesetet, valószínûleg nem tudna utána életben maradni egyedül a zord körülmények között. Lara megtanulta hogyan maradjon életben csak saját magára támaszkodva, messze az elzárt és biztonságos világtól, amiben õ nevelkedett.

 

Két héttel késõbb, mikor egy Tokakeriby nevû falucskába ért, tapasztalatai mély hatással voltak rá. Himalájai kalandjait csodálatosnak érezte. A fiatal lány nem csak hogy túlélte a balesetet, de megváltozott rálátása a világra és saját magára, és eddigi életét sekélyesnek és naivnak érezte. Megpróbáltatásai után teljesen másként tekintett a jövõre, mint addig.

 

Úgy érezte sokkal többet kell, hogy várjon az élettõl az eddigi elkényeztetett tengõdésen kívül, amit már annyira megszokott. Rájött, hogy akkor érzi igazán azt hogy él, amikor egyedül utazik. A következõ nyolc évben rengeteg tudást szívott magába a világ különbözõ õsi civilizációiról. Családja hamarosan kiábrándult tékozlónak tartott lányukból, aki nem ment feleségül Farrington bárójához, ahogy õk azt szerették volna. Nem finanszírozták tovább utazásait, ezért Lara az íráshoz fordult, hogy legyen pénze azt csinálni, amit szeretne.

 

Lara könyvei hamarosan hírnevet szereztek maguknak, sokan keresték útikönyveit és részletes útinaplóit melyekben izgalmas túráiról írt.

 

Lara Croft a kis- és nagy titkok buzgó kutatójává vált, és ez a szenvedélye még ma is tart.

Twitter response: "Could not authenticate you."