A Rise of the Tomb Raider új játékmódjairól

rottr_gamemodes.jpgA Rise of the Tomb Raider 100%-os végigviteléhez több mint 30 órát ígértek, de a játék még ezen túl is szórakoztató, extra tartalmakkal szolgál. Ezen a játékélményt bővítő kiegészítők közül az Endurance mód már holnaptól elérhető lesz.

Lássuk, milyen új funkciókkal bővült a Rise, és hogy mit tartogat még a Season Pass: milyen kiegészítők várhatók a közeljövőben, és ezek milyen tartalmakkal szolgálnak.

 

Az alapjátékban több különböző módon is újrajátszhatók a fejezetek az Expeditions menün keresztül:

  • Chapter Replay: a történet fejezeteinek újrajátszása, melyben az eszköztárad és képességeid adottak. A kihívások teljesítésével plusz krediteket szerezhetsz.
  • Chapter Replay Elite: a fejezetek újrajátszása, itt már használhatod a felfejlesztett fegyvereid, képességeid
  • Score Attack: szintén a fejezetek újrajátszására épül, de új szabályokkal. Minél gyorsabban érsz végig, annál több bónuszt kapsz, illetve igyekezz, hogy minél tovább tartsd fenn a szorzód a támadások, mozdulatok, begyűjthető tárgyak megfelelő sorrendjével és időzítésével a legmagasabb pontszám elérése érdekében. A kihívások teljesítésével és medálok begyűjtésével plusz krediteket szerezhetsz.
  • Remnant Resistance: egész alapterületeken barangolhatsz ismét, új célokkal. Saját küldetéseket állíthatsz össze, melyben kiválaszthatod a kívánt feladatot, az ellenségeket, stb. Kihívhatod a barátaidat és az egész közösséget, és együtt versenghettek a legjobb pontszámért. Játssz egyedi küldetésekkel, melyeket a közösség hozott létre.
    Ötféle fő küldetésből áll, melyek során vadászhatsz, dokumentumokat szerezhetsz meg, erős ellenfeleket iktathatsz ki, stb. Emellett a misszió kiagyalója választja meg, Lara milyen öltözetet viseljen, milyen fegyver legyen nála, illetve öt kártyával teheti színesebbé az élményt. Végül megválasztható a helyszín is, ehhez a napszak, és az időjárás is szabadon variálható. Minél nehezebb a küldetés, annál nagyobb jutalommal jár.

 

A kreditekről

A kihívások, sírok teljesítéséért, és különböző területek felfedezéséért krediteket kaphatsz. Ezeket kártyák vásárlásához használhatod fel, melyek a fenti játékmódokban egyedi módosításokkal dobják fel a játékélményt. Némely kártya megnehezíti a dolgodat (pl. ha elhalálozol, azonnal vége a játéknak), más kártyák pedig inkább humorosak, és óriási fejet varázsolnak Larára, csirkékkel bombázhatod az ellenséget, vagy pedig Lara szivárványos csíkot húz maga után.

Kétféle kártya van, az egyszerű kártyák mellett találhattok ritka fóliás kártyákat is. A fóliás kártyák bármikor használhatók, míg a sima lapok csupán egyszer használatosak, és ha újra el szeretnéd sütni őket valamelyik játékmódban, ismét meg kell vásárolni őket, ehhez pedig kreditekre van szükség.

További krediteket szerezhetsz a barátaid által hátrahagyott hátizsákok gyűjtögetésével. A Temple of Osiris rendszeréhez hasonlóan ha egy társad meghal a játékban, hátizsákot hagy maga után, melyet a barátlistáján lévők az előnyükre fordíthatnak. Az expedíciók (Score Attack, Chapter Replay, stb.) kihívásainak teljesítéséért szintén kreditekkel jutalmaz a játék.

A kártyákról

Öt csomag kártya érhető el, ezek mind öt-öt lapot tartalmaznak:

  • Challenge Pack: 5 db kártya, melyek a játékot nehezítik. A kihívások teljesítéséért krediteket kaphatsz.
  • Wild Pack: 5 db kártya, melyeknek kimagaslóan egyedi hatásuk van. Ki tudja, milyen kreatív, őrült vagy éppen ritka lapok vannak benne?
  • Gold Pack: 5 db kártya, legalább egy ritka lappal.
  • Silver Pack: 5 db kártya, legalább egy ritkább lappal.
  • Advantage Pack: 5db kártya, mind előnyt ad Lara számára.

A játék biztosít egy kezdő csomagot, mellyel szabadon kísérletezhetsz a különböző játékmódokban. Ezen felül további kártyacsomagokat szerezhetsz a történet végigjátszásával, kreditekkel, illetve letölthető tartalmak beszerzésével.

Ha már belekezdtél a játékba és kiválasztottál hozzá egy kártyát, de mégis úgy érzed, hogy túl magasra tetted a lécet és kilépsz, a kártya nem fog elveszni.

thumb_4LaunchScreens01.png thumb_Expeditions_2Score_Attack.png thumb_Expeditions_2Expedition_Cards.png thumb_Expeditions_1RR_Gameplay.png

 

Season Pass - a nagyobb kiegészítő csomagokról

Endurance Mód

Megjelent: 2015. december 29-én
Képek, információk itt.
Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Túlélésre építő játékmód. Lara rendkívüli harcát mutatja be a vadon ellen, melyben hősnőnknek gyűjtögetnie kell és tárgyakat kell készítenie a túléléshez, ugyanis ember és állat egyaránt veszélyt jelent rá. A tűzhöz üzemanyag kell, a hideg megöli azt, aki nem eléggé felkészült, az étel pedig életerőt ad. Mindent be kell gyűjteni vagy saját kézzel elkészíteni. A játék kezdetén nem rendelkezel semmivel, mindent magadnak kell megtalálnod. Élj túl a zord környezetben minél hosszabb ideig, és lépj a ranglista élére.
Új öltözet és fegyver is jár a csomaghoz.

Baba Yaga: A Boszorkány Temploma

Megjelent: 2016. február 26. (Xbox), február 28. (PC)
Képek, információk itt.
Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Szibéria vadonjaiban van egy tiltott erdő, ahova ember nem jár, és ahol a szovjet felderítőknek nyoma veszett. Lara egy eltűnt férfi után kutatva belép a Gonosz völgyébe, de ehelyett olyan rémálomba csöppen, melyre nem talál magyarázatot. A Baba Yaga nevű boszorkány valóban kísérti ezt a völgyet? Vagy valami más lehet a legenda hátterében? Több órányi plusz játékmenettel bővíti ki az élményt ez a kampány, melyben Lara új halálos ellenséggel küzd meg, egy új, fejtörőkkel teli sírt fedez fel, és megold egy több évtizedes rejtélyt. A történet fénypontját pedig egy ősi és mítikus lénnyel való leszámolás jelenti.
A csomaghoz egy új öltözet és egy íj jár.

Cold Darkness Awakened

Megjelent: 2016. március 29. (Xbox, PC)
Trailer, információk itt.
Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Egy titokzatos csapás szabadult rá a szibériai vadonra, mely embert és állatot egyaránt vérszomjas gyilkológéppé változtat. Larának egyre nehezedik a dolga a hullámokban érkező zombihordák ellen, menet közben pedig gyűjtögetnie és barkácsolnia is kell. A kiegészítő új ellenféltípusokat és kihívásokat kínál, melyek legyőzése és teljesítése közben rá kell jönnöd, hogyan fordítsd vissza a folyamatot.
A csomaghoz új öltözet és fegyver jár.

20 Year Celebration Pack

Megjelent: 2016. október 11. (Xbox One, PC, PS4)
Trailer, információk itt.
Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Tartalmazza a Blood Ties (Vérkötelék) és Lara's Nightmare (Lara Rémálma) kiegészítőket, co-op módot az Endurance DLC-hez, új öltözeteket, új fegyvereket, és egy új nehézségi fokozatot is! A részletekért olvassátok el ezt a cikket, hogy megismerkedhessetek az új DLCkkel, illetve ezt a cikket, ha a csomag tartalmát szeretnétek megismerni.

 

Kisebb DLC csomagok

Siberian Ranger Pack

Megjelent: 2015. november 24.
Képek, információk itt.
Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Egy kisebb DLC csomaggal indít a Rise of the Tomb Raider, mely fő attrakciója egy új öltözet, a Siberian Ranger outfit. A ruha tulajdonsága az, hogy a különleges lövedékekre vonatkozóan megnöveli a lőszerkapacitást. A csomag magában foglal egy új "Accipiter Nox" kinézetet a félautomata pisztolyhoz, és egy garantáltan ritka lapot tartalmazó, további ritka lapokat nagyobb eséllyel dobó kártyacsomagot.

The Prophet's Legacy Pack

Megjelent: 2015. december 23.
Képek, információk itt.
Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

A Siberian Ranger pack után egy hónappal befutott a második kiegészítő csomag is a Rise of the Tomb Raiderhez! Lara ezúttal egy Halhatatlan Őrző páncélzatában díszeleghet az "Immortal Guardian" öltözet által, mely a görögtűz sebzését csökkenti. Szert tehetsz egy "Piercing Truth" (Fájdalmas Igazság) elnevezésű tőrre és egy kártyacsomagra is, mely két garantáltan ritka lapot dob.

Ancient Vanguard Pack

Megjelent: 2016. január 13.
Képek, információk itt.
Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Tartalmazza az "Ancient Vanguard" öltözetet, mely viselésével Lara élete hamarabb regenerálódik, a "Guiding Light" íjat, illetve egy kártyacsomagot, melyben két lap garantáltan ritka.

Wilderness Survivor Pack

Megjelent: 2016. február 9.
Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Tartalmazza a "Nightshade" öltözetet, aminek viselése nagyobb esélyt ad egzotikus állatbőrök megtalálásához, a "Deathsong" nevű véres baltát, és egy kártyacsomagot, melyben két garantáltan ritka lap van.

Apex Predator Pack

Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Tartalmazza az "Apex Predator" öltözetet, aminek viselése csökkenti az állatok általi sebzést, a "Venom Hand Cannon" nevű fegyvert, és a "Holy Fire" nevű fóliás kártyát, ami felgyújtja a közelharccal megölt ellenfeleket.

Tactical Survivor Pack

Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Tartalmazza a "Tactical Kit" öltözetet, aminek viselésével Larának kevesebb nyersanyagra van szüksége a különleges lőszerek elkészítéséhez, a "Carbon Fiber" nevű íj skint, és a "Bow Master" nevű fóliás kártyát, ami megadja az összes íj fejlesztést, emellett nagyobb sebzést és jobb célzást tesz lehetővé.

Hope's Bastion Pack

Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Tartalmazza a "Hope's Bastion" öltözetet, aminek viselése felerősíti a kifeszített íjjal leadott lövéseket, a "Wreckoner" nevű csatabárdot, és a ritka "Juggernaut" nevű fóliás kártyát, ami rövid ideig plusz védelmet biztosít Lara számára minden ölés után.

Sparrowhawk Pack

Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Tartalmazza a "Sparrowhawk" öltözetet, aminek viselése segíti Larát a vadászatban, a "White Widow" nevű reflexíj skint, és a "Master Hunter" nevű fóliás kártyát, ami megduplázza az állatokra leadott sebzést, és dupla mennyiségű nyersanyag nyerhető ki belőlük.

Remnant Resistance Pack

Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Tartalmazza a "Remnant" öltözetet, amivel esély van arra, hogy Lara nyersanyag használata nélkül felgyógyuljon, a "Moon Shadow" nevű nehézpisztoly skint, és a "Bullet Resistance" nevű fóliás kártyát, ami extra ellenállást ad Larának a lövedékekkel szemben.

Valiant Explorer Pack

Vásárlás: Xbox áruház, Steam, PlayStation áruház

Tartalmazza a "Valiant Explorer" öltözetet, aminek viselése növeli a robbanó lövedékek rádiuszát. PC-n és PS4-en a 20 Year Celebration pack tartalmazza.

Twitter response: "Could not authenticate you."