Részletek az eljövendő Rise of the Tomb Raider tartalmakról!

Napvilágra kerültek a Gamescomon levetített bemutatók, melyekben a Rise of the Tomb Raiderhez érkező újdonságok tömkelegébe pillanthatunk be. A videó elején egy 3 és fél perces gameplayt láthatunk a játék fő történeti szálából, majd egy hosszabb részletet is megmutatnak a Blood Ties DLC-ből, melyben a Croft Manort fedezhetjük fel. A sort a Lara’s Nightmare kiegészítővel zárják, mely egy harcközpontú, zombis játékmód.
Rengeteg új tudnivaló érkezett a kétjátékos Endurance módról is, például hogy mivel csempésznek egy kis extra izgalmat a játékmódba... de sok érdekesség vár a játékosokra a Croft Manorban is! Megannyi új információval szolgálunk most nektek az érkező DLC-kről és újdonságokról, olvassátok el a teljes beszámolónkat! >>

A Crystal Dynamics, pontosabban Will Kerslake (Vezető Designer) és Meagan Marie (Vezető közösségi menedzser) egy órán keresztül válaszoltak a hivatalos Tomb Raider weboldalak webmestereinek kérdéseire Robin Huey közösségi menedzser technikai támogatásával. Az alábbiakban beszámolunk az elhangzottakról:

Blood Ties (Vérkötelék) DLC

Ebben a kiegészítőben nincs vér és harc, kizárólag felfedezés orientált. 1 órányi történetet kínál, melynek keretében számos feladványt kell megoldanod. A történet során Lara apja végrendelete után kutat, mivel nagybátyja, Atlas DeMornay akar jogot formálni a birtok felett. Larának be kell bizonyítania, hogy ő a Croft birtok jogos örököse, ám eközben megannyi titkot fedez fel a családjával kapcsolatban.

A Croft Manort PlayStation-ön VR-ral is felfedezheted, mely egy egészen új élményt nyújt a játékos számára. A VR mód belső nézetes, így még hatásosabb a felfedezés, ahogy te magad lépkedsz előre a romos falak között. Spanyolországban a szerencsések már kipróbálhatták, ők rendkívül átszellemülve merültek bele a Croft birtok bejárásába.

A Croft birtok játékmenete főként a felfedezésre, feladványokra épül, közben rengeteg gyűjtögetnivaló akad, új dokumentumokat, relikviákat szerezhetsz meg, miközben mélyebbre és mélyebbre ásol Lara szüleinek titkaiban. Immár nem csupán fizikai, „tolós-húzós” feladatokkal találkozhatunk, hanem írásos fejtörőkkel is. A birtok az új és régi ötvözetét tükrözi, igyekszik újnak hatni, ugyanakkor szeretné azt elérni, hogy a széria legrégebbi követői is otthon érezzék magukat. A klasszikusok szerelmeseinek pár kikacsintással is igyekeznek kedveskedni. ;)

Lara’s Nightmare (Lara Rémálma) DLC

Itt aztán minden a feje tetejére áll. Ellentétben a Vérkötelék DLC-vel, a Lara Rémálma egy új játékmód, mellyel a Croft Manor felfedezése után játszhatunk, akár többször is – amit érdemes megtenni, ugyanis minden alkalommal más élményt nyújthat.

Ez a DLC is a Croft birtokon játszódik, de Lara rémálmát éljük épp át, és rögtön egy sor szörnyeteggel találjuk szembe magunkat. Gránáttal feléd rohanó kamikaze zombik? Lebegő koponyák? Ez mind Lara agyszüleménye, nem is csoda, azok után, amiken keresztülment... így a Lara’s Nightmare is egy nagy katyvasz, pozitív értelemben. És hogy miért pont a zombikat választották? Ötleteléskor valamilyen úton-módon ez örvendett a legnagyobb népszerűségnek.

Egy életed van, több beállítható nehézségi fok, kezdéskor a tárgyak random kerülnek elhelyezésre, neked pedig mindent meg kell találnod a zombis őrület közepette. A fegyverek szét vannak szórva, menet közben kell begyűjtened az újabb darabokat. Itt nincsenek feladványok, kizárólag harc, az ellenfelek pedig csak a Rise of the Tomb Raiderhez kapcsolódnak, a többi játékból nem köszönnek vissza a régi arcok.

Endurance co-op

A sokak által kedvelt túlélős módban most egy társat is kaphatsz magad mellé! A segítő karakter a Baba Yaga és a Cold Darkness Awakened kiegészítőkből ismert Nadia lesz, de mindkét játékosnak megadatik, hogy Laraként játszhasson. Ez afféle módon oldották meg, hogy míg te Laraként rohangálsz, a másik karakter nálad Nadiaként jelenik meg, a másik játékos pedig saját magát látja Laraként, téged pedig Nadiaként. Fair megoldás, nemde?

A képernyő új ikonokkal bővül, három pluszjel mutatja, hány életed van még hátra. Kétjátékos módban ugyanis csak három dobásod lehet, és ha mondjuk rosszul végződött a találkozód egy macival, a társadnak 1 perce van, hogy újraélesszen. Plusz életet is kaphatsz, ehhez kriptákat kell felfedezni. Mivel már ketten vagytok, ez sem lesz olyan egyszerű, több csapdával fogjátok szembe találni magatokat, és ezúttal nincs lassítás! Azonnal kell reagálnod, az egyjátékos módból ismert lassított felvételes csapdákra ne számíts. Így nagyon körültekintően kell járnotok, hogy minden veszélyt elkerülhessetek.

A játék ösztönöz az összetartásra, ha elég közel maradtok egymáshoz, a begyűjtött nyersanyagokat mindketten megkapjátok, szóval mindenképpen érdemes együtt dolgozni. Ha elvesztitek egymást, egy gombnyomással jelzi a játék, hol találod a társadat. Olyan szintű interakció nincs, mint pl. a Guardian of Lightban, és közvetlenül nem adhattok át egymásnak semmit, csak úgy osztozhattok, ha egymáshoz közel maradva gyűjtögettek. A pontszámotok és megszerzett ereklyéitek száma azonban közös. Az egyetlen dolog, ami nem megosztott, a hullákból, ládákból előszedhető fegyver (nem lenne túl logikus, ha egy talált fegyver hirtelen megduplázódna).

A kiegészítő csak online játszható, nincs helyi játék közös képernyővel. Az expedíciós kártyák közül mindketten válogathattok, mindkettőtökre hatással vannak, a ruházatot kivéve. Új achievementek/trófeák is jönnek a kétjátékos kalandhoz, és ha egyedül esetleg nem menne egy-egy teljesítmény megszerzése, mint a 10 napos túlélés, akkor ha az jobban fekszik, többjátékos módban, közösen is megszerezhetők.

Továbbá új achievementek érkeznek a co-op Endurance-on kívül a Blood Ties és a Lara’s Nightmare kiegészítőkhöz is!

20 Years Celebration Edition – fő játék

Az októberben érkező ünnepi kiadásban egy új nehézségi szinttel és új klasszikus ruhákkal bővül a játék. Az Extrém Túlélő nehézséget kiválasztva eltűnik a checkpointos mentés, és csak és kizárólag tábortüzeknél mentheted el a játékot - feltéve, ha van elég nyersanyagod.

Lara klasszikus viseletével bővül a ruhatár, érkezik egy újraálmodott TR3 Antarktika viselet a klasszikus Uzikkal, Lara otthoni rucija a TR1-ből, a TR2-es alapruha, TR2-es bomber dzseki, a fekete, tapadós catsuit a Chronicles-ből, illetve mindenki nagy kedvence, az Angel of Darkness!

Pár fontos tudnivaló:
• Ha megvan az Endurance DLC, automatikusan megkapod hozzá a többjátékos módot.
• Ha a Season Pass boldog tulajdonosa vagy, ingyen jár neked az összes kiegészítő, az előrendelői ruhákkal együtt!
• Az ünnepi kiadás csak PC, PS4 és Xbox One konzolokon jelenik meg.

Twitter response: "Could not authenticate you."