Kép, és videó galériák  

Tomb Raider Underworld végigjátszás:

01 Prologue 02 Mediterranean Sea 03 Coastal Thailand 04 Croft Manor
  02/1 - The Path To Avalon 03/1 - Remnants - Protected By The Dead
  02/2 - Niflheim 03/2 - Bhogavati  
  02/3 - The Norse Connection 03/3 - The Ancient World  
  02/4 - God Of Thunder 03/4 - Puppet No Longer  
  02/5 - Realm Of The Dead    
 
05 Southern Mexico 06 Jan Mayen Island 07 Andaman Sea 08 Arctic Sea
05/1 The Unnamed Days 06/1 - Gate Of The Dead - Rituals Old 08/1 - Heilheim
05/2 - Xibalba 06/2 - Valhalla   08/2 - Yggdrasil
05/3 - The Midgard Serpent     08/3 - Out Of Time
05/4 - Land Of The Dead      
 
Beneath the Ashes Lara's Shadow
 
Underworld Demo Mozgások, irányítás Cutscenes 1600*1200  

02 Mediterranean Sea:

* Relics: 1

* Treasures: 26

The PathTo Avalon ( Az Avalonhoz vezető ösvény)

Mentések 100%:

Mentések 100% Magyar változat. (Hungarian Edition)

Lara a maffiavezér jachtján megérkezik a Földközi tengerre. Körülnéz, de közben hívást kap a laptopján.

Cutscene. 36 MB Avi 1600*1200 Magyarul 31 MB

Zip: Szia Lara. Megtaláltad?
Lara: Türelem Zip. Figyelmeztettelek, hogy kellõen felfedezetlen szigeteket meglehetõsen nehezen lelhet az ember a Földközi-tengeren
Alister: Biztos vagy benne, hogy ez az Eddington tudja, mit beszél?
Lara: Ha szerinte apám biztos volt abban, hogy az Avalonba vezetõ út itt van, nincs okom kételkedni benne.
Alister: Elég tetszetõs, de... hm... beszéltünk róla, és - TI beszéltetek róla, ember. Engem hagyjál ki belõle - Szóval rendben, Avalon talán létezik, de csak azért, mert valami õrült nõszemély azt állítja, hogy anyád mégsem halt meg... Úgy értem... Izé, nem akarok szívtelennek tûnni, de ez, ez elég elmebeteg ötletnek hangzik, hogy mamád valami kelta alvilágban él és virul, nem gondolod?
Lara: Nem ábrándozok olyanról, hogy anyám valami misztikus paradicsomban él, Alister. Csak tudni akarom az igazat, akármi legyen is az. Késõbb hívlak.

Videó végigjátszás: By: 1araCr0ft

Letöltheted divx-es Avi-ban is INNEN 38 MB

Ugorj a tengerbe, és ússz le a fenekére. Ne aggódj, van oxigéned bõven, még talán sok is a jóból, így nincs különösebb kihívás a következõ feladatban. Két ellenségre kell figyelni. A cápákra, és a medúzákra. A cápákat sem muszáj kinyírni, el lehet kerülni õket, a medúzák pedig a barlangokban jelentenek veszélyt, a tüzes csallánukkal. Igyekezz, ne érj hozzájuk. Szóval ússz le a mélybe, és a szikláknál találsz két kis barlangot. Ússz be elõször a jobb oldaliba, és keresd meg a kis emelvényen az 1.Kereket. Fogd meg, ám még mielőtt kiúsznál innenma kijárat előtt ússz át a sziklákon jobbra és vedd fel a kincs-et. Mostmár ússz ki a barlangból, van egy másik barlang, ha ezzel kb szemben állunk akkor kb mögötte, ahová beúszva újabb kincs-re tehetünk szert. Ússz be a szemközti, kicsit balra, a másik barlangba. Tedd a falra, az egyik foglalatba. Ugyanott, szintén egy kis emelvényen megtalálod a 2.Kereket. Azt is tedd a másik foglalatba. Itt a nagy kör ajtót nézve, jobbra és kicsit felfele irányba úszva megtalálhatod az újabb kincs-et. Most húzz a baloldalin kettõt, húzz a középsõn, is kettõt, majd a baloldalin is. Lényeg, hogy a szem ábrák, a felsõ körben legyenek, ekkor kinyílik a továbbvezetõ út. Még mielőtt beúsznánk, ússzunk ki innen és menjünk be a jobb oldali, növényekkel takart bejáratú barlangba ahol vegyük fel az újabb kincs-et. Ha kijöttünk, mégegy barlang van ez mögött, oda is ússzunk be és ott is vegyük fel a kincs-et. Aztán a fő barlanggal szemben állva ahol van a továbbvezető út, ússzunk felfelé kb az egy harmadáig ennek a magas sziklának, lesz az oldalán egy kis üreg amiben újabb kincs lapul. Mostmár visszaúszhatunk a nemrég kinyitott átjáróhoz.

Ússz át a megnyílt átjárón, útközben sziklatörmelékek között találsz egy újabb kincs-et majd a barlangok végén egy helyen találkozol egy hatalmas csáppal, ez elõre vetíti a következõ feladatot. Most azonban még nem sérülsz, így ezzel ne foglalkozz. Ússz végig a folyosón., és felfelé úszva a végén, kimászhatsz egy platformra. Mássz fel, ugord át a sziklát, és balra, a szétrugdalt korsók egyikében egy Kincs-et találsz. Mássz fel a sziklára, át a túloldalra, és ugorj be a vízbe. Ússz le a mélybe, és keresd meg a víz mélyén a következõ Kincs-et. Ússz fel, és a ferde részen gázolj a partra. Mássz fel balra, a sziklára, és vedd fel a medipackot.

Kapaszkodj fel a másik, a kisebb sziklára, onnan a fali peremre. Az itteni korsót szétrúgva újabb kincs-et vehetsz fel. Csimpizz jobbra, majd hátrafelé ugorva, juss el a rúdon keresztül a túloldalra. Ott lefelé kell jutnod, és elérsz az elsõ feladatig. A központi kapcsolót most még hiába húzod meg. Találsz a kis teremben kettõ, mozgatható, felvehetõ kis kõkockát. Vedd fel õket egyenként, és vidd, tedd rá a baloldali súlykapcsolóra. Menj a jobb oldali súlykapcsolóra, és tisztes távolságból, a csáklyával rántsd le a jobb oldali szobrot. Ez ráesik a kapcsolóra. Most menj a karhoz, és húzd meg, ezzel kinyitva a továbbvezetõ utat.

Cutscene 003 (17 MB Avi 1600* 1200) Magyarul 18 MB

Lara: Hihetetlen! A faragások jól láthatóan hasonlítanak a korai germán mintázatokra, de az 5. századnál sokkal régebbi, ugyanakkor - milyen különös! - sokkal kidolgozottabb.
Ó-skandináv rúnák? Lássuk csak...
"A köd világa."
Ez Niflheim lesz, a holtak birodalma. Nem pont Avalon, de az északi megfelelõje.

Niflheim:

Videó végigjátszás:   By: 1araCr0ft

Letöltheted divx-es Avi-ban is INNEN 43 MB

Menj fel a lépcsõkön, mássz fel a falra, ugorj át jobbra, a másik sziklára. Onnan ugorj balra a kis fali beugróba, mert ott, az egyik korsóban megtalálod a következõ Kincs-et.

Menj tovább, a következõ teremben is kapaszkodj fel a fali peremre, majd egy bukfenccel kell átjutnod egy helyen. Ott, a kis teremben az egyik sziklán egy újabb medipackot vehetsz fel, majd felfelé kapaszkodva ismét egy lépcsõhöz érsz. A mikor felkapaszkodsz a lépcsõ elõtt, egy korsó lapul a sarokban, amiben egy újabb Kincs-et találsz. Menj fel a lépcsõn, és végre beérsz Kraken-hez, a hatalmas poliphoz. Ám még mielőtt túl közel mennénk a poliphoz, előbb a terem elején közvetlen jobbra menjünk be a korsóhoz amiben újabb kincs lapul.

Cutscene 004 Avi 13 MB 1600*1200: Magyarul 13 MB

Lara: Ó, ez gyönyörû! Remélem épp olyan vaski, mint amilyennek látszik.

A polip elállja a szemközti ajtóhoz vezetõ utat. Így nincs másmód, ki kell nyírni. Kár lövéssel energiát pazarolni rá, ez nem mûködik. Rá kell ejteni a szöges platformot. Ne izgasd magadat, nem olyan nehéz ez a feladat, mint amilyennek látszik. Talán ez a Kraken a leggyengébb ellenfél. :) Arról nem is beszélve, hogy teljesen vak a szentem.

Menj jobbra, juss át a fali peremeken ugrálva a mélységeken, és kiérsz újra a Kraken fölé. Ugorj az elsõ rúdra, fordulj el, majd ugrás a másodikra, és a harmadikra. Onnan ugrás a fali peremre, a csáppal most ne törõdj. Ha véletlenül beleesel a vízbe, az sem gond, onnan is eléred majd a következõkben emlegetett helyszíneket. Most a peremen csimpizz jobbra, amíg lehet, és kapaszkodj fel. Itt jön az elsõ belassulós feladat. Futás, ugrás rá a rúdra, és onnan át a túloldalra. Kiérsz ismét a Kraken fölé, de most a tüskés platformhoz. Nézz jobbra, ott egy kapcsolót találsz, de ez késõbb. Menj át szemben a hídon, és egy kis terembe értél. Állj a kapcsoló elé, a csáklyával rántsd meg a falon, a fogaskeréken levõ gyûrût, és gyorsan húzd meg a kapcsolót. A tüskés platform egyik fele elszabadult.

Cutscene 005 Avi 8 MB 1600*1200

Juss le a földszintre, és menj ki a folyosóra. Figyelj, mert az egyik sarokban egy Kincs-et találsz, sõt, lent a földszinten, jobbra menve a négy korsó egyikében is Kincs-et lelsz.

Ugyan itt a földszionten állva a Krakennel szemben, a terem bal falának kb közepén és fel lehet menni egy lépcsőn, akár csak balra, ide menjünk át, aztán kétszer balra, majd a zsákutca végén újabb korsót lelünk újabb kinccs-el. Visszaérve a földszintre, nyugodtan ugorj a vízbe, és jobbra úszva a falak mellett juss át a túloldalra, és a lépcsõnél mássz a partra. Ne félj, a Kraken nem vesz észre. Feljutva a lépcsõkön, sziklafalakon át egy újabb kis terembe értél, itt is fogaskerekek vannak. Rántsd meg a gyûrût itt is, majd juss fel a sziklákra, onnan csúszás közben ugrás a rúdra, át a túloldalra, és eljutva a kapcsolóig húzd meg. Most már teljesen elszabadult a tüskés platform.

Menj ki a szoborhoz, és egészen a kezétõl ugorj jobbra, és ugrás közben csáklyázd meg a gyûrût a falon. Nyomd a feladatgombot, és az elõre-t, és mássz fel teljesen a kötélen. Hátraugorva a kapcsolóhoz értél. Húzd meg. A fene egye meg, még mindig nem zuhant le a tüskés platform. De már nem sok kell neki, látod a filmbejátszásban, két lánckarika kinyílt. Nosza lõdd szét õket, és végre fejen találod a Kraken, aki nyomban kimúlik. Az ellőt lánckarikák két szűk fal között vannak, valamelyik oldalon pattogjunk fel, majd elkapva a peremet feljuthatunk a kar fölötti kis szobába ahol a korsóból vegyük fel az újabb kincs-et.

Cutscene 006 Avi 10 MB 1600*1200

Videó végigjátszás:   By: 1araCr0ft

Letöltheted divx-es Avi-ban is INNEN 44 MB

Ezután legegyszerűbb, ha beleugrasz a vízbe. De mielõtt kimásznál a Kraken őrizte lépcsõnél, a vízben keresd meg a Kincs-et, valamint jobbra a vízben lévő lépcső aljáról is felvehetsz egy újabb kincs-et. A zárt kapu mellett, jobbra húzd meg a kart, és menj át a kinyílt nagykapun. Menj fel a lépcsőkön, az első; szakadékot a baloldali fal megmászásával gyűröd le, a másikat pedig a rajta levõ gerendán átjutva győzöd le. A sziklákon átgurulva közvetlen balra láthatsz egy újabb korsót, újabb kincs-el. Elérsz egy zárt kapuig, ami mögött a keresett tárgy van.

Cutscene 007 Avi 10 MB 1600*1200 Magyarul 10 MB

Lara: Thor, a mennydörgés északi Istene. Ugyan mit keresel idelent, Niflheimben?
Az Edda-énekek szerint Thor egy különleges páncélkesztyû segítségével forgatta hatalmas pörölyét, a Mjölnirt… Ez lenne az?

The Norse Connection:

Menj jobbra, mássz fel a rúdon, fordulj el, és ugorj hátra a fali átjáróba. Mássz le a kis terembe. Vedd fel elõször is a medipackot, majd fogd meg az elsõ kockakövet. Menj a súlykapcsolóra, erre kinyílik az ajtó. Menj a súlykapcsoló szélére, és dobd át a követ az ajtón. Azzal a gombbal teheted meg ezt, amivel a gránátot dobod. PC-n a CapsLock. Ha sikerült, fogd a másik követ, és azt is dobd át, majd futás át rajta, ki a nagyterembe. Fogd a köveket, és tedd rá ai innensõ súlykapcsolóra. Menj át a szemközti kis terembe, mert az egyik váza ott Kincs-et rejt. Menj ki a nagyterembe, állj rá a másik súlykapcsolóra, és csáklyázd meg a kaput, és rántsd le. Menj át a kapun, és vedd fel Thor Kesztyûjét.

Cutscene 008 Avi 34 MB 1600*1200 Magyarul 32 MB

Lara: Thor pörölye, a Mjölnir, hegyeket tudott a földdel egyenlõvé tenni. De mi köze mindennek Avalonhoz?
Zsoldos: Tedd a kezedet a tarkódra, és lassan fordulj meg!
Lara: Ha jól sejtem, hiába próbálkoznék vesztegetéssel, ugye?
Zsoldos: Amanda Evert üdvözletét küldi.
Lara: Kénköves pokol.

Mielőtt kimennél a szobából, menj a nagy Thor szobor felé, és tőlebalra van egy újabb korsú, újabb kinccs-el. Menj ki a szobából, és menj jobbra, abba a terembe, ahol a kincset találtad. Ott egy tömbön keresztül feljutsz egy folyosóra, ami egy törött oszlopokkal teli terembe vezet. A terem bejárata mellett közvetlen balra találsz egy jól környezetbe olvadó korsót, amiből újabb kincs-et vehetsz fel. :) Mielőtt el kezdenénk az oszlopokkal bármit is kezdeni, a terem bal sarkában újabb korsó van újabb kinccs-el. Mássz fel mindjárt a bejárat melletti, jobb oldalira, ugorj rá a másikra, mássz fel, és ugorj hátra a platformra. A platform túloldaláról ugorj az oszlop tetejére, onnan a másik oszlopra, majd ismét egy platformra. Most két oszlop tetején kell átjutnod a kijárathoz. Menj tovább, visszaérsz a Kraken termébe, és látod a filmbejátszásban az egyik fegyverest.

Menj jobbra, ugorj, és csáklyázd meg a felsõ gyûrût, és lendülj át a túloldalra. Itt a sziklák mögött egy újabb korsó lapul újabb kinccs-el. Menj balra, és vedd fel a medipackot. Kapaszkodj fel a sziklára, ugorj feljebb, majd ugorj fel a felsõre. Futás, ugrás a rúdra, és juss át a szemközti oldalra. A fal mellett lecsúszhatsz az alsó szintre.

Videó végigjátszás:   By: 1araCr0ft

Letöltheted divx-es Avi-ban is INNEN 48 MB

Menj ki a platform végére, jobbra, és kapaszkodj le a peremre. Csimpizz jobb, ugorj is jobbra, a másik peremre, majd felmászva Kincs-et találsz az egyik korsóban. Ugorj át jobbra, a másik platformra, bújj át a résen, és bent megtalálod az Ereklyét.

Juss vissza középre, és lejutva menj fel a lépcsõn. A fali peremek segítségével átjutsz a leszakad padlón, és amerrõl jöttél, menj vissza, egészen a Jachtra.

Cutscene 009 Avi 29 MB 1600*1200

Lara felmászik a Jachtra, és észreveszi a nagy teherhajót, és rajta a támadó fegyvereseket. Elindul a hajó felé.

God of Thunder :

Ugorj a horgonyláncra, és mássz fel a fedélzetre. Vedd fel a medipackot, majd menj le a lépcsõn, és végezz a fegyveresekkel. Mássz fel az alacsonyabb konténerre, onnan a magasabbra, ugrálj át a többin, és felérsz a felsõ fedélzetre. Még messzirõl öld le ott a fegyverest. Itt javaslom, ments egyet, mert elég sok harc következik, mire újra tudsz menteni. Azért nem olyan veszélyes a dolog, hidd el, medipack használata nélkül csak a pisztolyokkal is meg lehet oldani. Vedd fel itt is a medipackot, és indulj el valamelyik irányba. Elég sok fegyveressel találkozol, így használd a belassulós harci módot, az adrenalin gyilokot, vagy menet közben egyfolytában lõj, és amikor odaérsz egy-egyhez, rúgj is bele. Ha végeztél velük, még lent, a helikoptereknél is vár két fegyveres.

Véleményem szerint, nem hatásos itt az adrenalinos gyilok. Jobb hatásfokot érhetsz el, ha mész, lõsz közben, majd ha közel érsz a fegyvereshez, belerúgsz. Hidd el, medipackot sem kell elhasználni eme pályán, ha így teszel.

Szóval, ha végeztél a helikoptereknél levõ fegyveresekkel, menj le egy emeletet. Ott is több fegyveres rohan rád. Vagy grárántolsz egy kicsit, :) vagy az elõbb említett lerohanásos módszer mellett döntesz. Én ez utóbbit kultiválom. :) Ha végeztél velük, mielõtt bemennél a hajótest gyomrába, vedd fel a medipackot.

Menj a termeken át, öld le a fegyvereseket. Amikor átmész a vashídon, megjelenik az a csapatvezetõ fegyveres ficek, aki leütött az elõzõ pályán.

Cutscene 010 Avi 17 MB 1600*1200

Lara észreveszi az üzemanyagos hordókat, és elrohan. A ficek nem, és ez a vesztét okozza.

Menj tovább a folyosón, majd balra menve eléred azt a termet, ahol egy régi-régi ismerőssel találkozol. Nem is eggyel, hanem kettővel is.

Cutscene 011 Avi 41 MB 1600*1200 Magyarul 39 MB 1600*1200

Amanda: A fenébe, ez túl kicsi…
Natla: Már csak Lara képes felhúzni.
Amanda: Amíg ki nem nyírom. Még az sem fogja kitágítani ezt a mûremeket – Léket kaptunk… A fene egye meg! Majd késõbb visszajövök ezért.
Natla: Örülök, hogy újra látlak, Lara. Ez a kis üvegcse nem sok szórakozást nyújt. Miközben cseperedtem, imádtam nézni, ahogy Amanda elszenvedte veled azonos érdeklõdésének következményeit.
Lara: Jacqueline Natla. Sosem tanulod meg, mikor kell meghalnod.
Nata: Ebben legalább hasonlítunk.
Lara: Te csipogtál Amandának Avalonról.
Natla: Nincs sok idõnk, szóval válogasd meg jól a kérdéseidet.
Lara: Mit tudsz az anyámról?
Natla: Az emelvény, amit te meg õ Nepálban találtatok, egy… mondjuk úgy, utazási hálózat része. Ez jutatta el anyádat Avalonba.
Lara: Apám azt hitte, Avalon alattunk van, de az Niflheim. Mi az északi kapcsolat?
Natla: Ah, Richard rossz északi alvilágot talált meg. Anyád nem Niflheimbe ment, hanem Helheimbe.
Lara: Az hol van?
Natla: Egy szép napon majd elárulom. Ám amikor az a nap eljõ, Thor pörölyére lesz szükséged ahhoz, hogy oda bejuss. Talán neked több szerencséd lesz a keresésben, mint apádnak.
Lara: Hogy érted ezt?
Natla: A válaszodat Thaiföld nyugati partjainál keresd, a 17. szélességi kör mentén.

Realm of the Dead:

Videó végigjátszás:   By: 1araCr0ft

Letöltheted divx-es Avi-ban is INNEN 12 MB

Ez a pálya a hajóról való menekülésről szól. Indulj el hát visszafelé a folyosókon. Amikor átmész a vashídon, a hajó megdől, elcsúsznak a tárgyak. Fuss végig ezen a folyosón is, majd a következő főleg rohanj, és amikor belassul a játék ugorj, és ugorj még egyet, és közben jobbra is irányozd hősnőnket. Legjobb, ha a folyosó jobb szélén rohansz, így megúszod a robbanást. Menj végig a következő folyosón is, majd balra kapaszkodj fel a fali peremre.

Ugorj a létrára, majd nyomva az előrét is, ugorj még feljebb, a kis csapokban is meg tudsz kapaszkodni. Feljutva a felső folyosóra, a végén ismét egy létrán kell felmásznod, ismét a csapokon kell feljutnod a magasba. Fent csimpizz el teljesen balra, majd hátraugorva kapd el a mögötted levő peremet. Itt is kapaszkodj, ugorj még feljebb, míg eléred a legfelső szintet.

Cutscene 012 Avi 25 MB 1600*1200

Lara kiér a hajó mélyéből, és látja amint Amanda elrepül előtte a helikopter drótkötelén. Lara rálő, megsérti az arcát, erre mérgében a tengerbe hajítja Thor Kesztyűjét. Lara a tengerbe ugrik, megtalálja, és a jachton elhagyja ezt a helyszínt.

 


Tomb Raider & Tomb Raider The Last Revelation & Tomb Raider Chronicles & Lara Croft © ™ Core Design Limited 2000. © & Kiadja az EIDOS Interactive Limited 2000. minden jog fenntartva. Az oldalon közölt fényképek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TombRaiders.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.