Idézet Petya a Lara Fan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az Android egy mobil operációs rendszer, jelenleg szinte a legnépszerűbb. Linux kernel (magyarul rendszermag, az oprendszer alapja, ez felelős a hardver erőforrásainak kezeléséért - Wikipédia) fölött fut. A legtöbb telefonra (és tabletre) ezt telepítik, kisebb százalékban Windows Phone 7 -et (asszem így hívják, nem olyan elterjedt rendszer). Az iOS komoly konkurencia az Android számára, ám előbbit csak a saját eszközeikre (iPhone, iPad) telepítik.

Az Android fejlesztését amúgy az Android, Inc. kezdte meg, majd később a Google felvásárolta, és az Open Handset Alliance vette át tőlük a fejlesztést. (Forrás: Wikipédia)

Egészen idáig 4 fő verziója született meg az Androidnak (minden fő verziónak vannak frissítései, ezeket az alább látható .1/2/6 stb. láthadod), a telefon hardvereitől függően telepítik őket a telefonokra. Az Én Xperia X8 -am 2.1 (Eclair) -es Androidot használ.

A verziók nevei:

Android 1.1 (Banana bread)
Android 1.5 (Cupcake)
Android 1.6 (Donut)
Android 2.0/2.1 (Eclair)
Android 2.2 (Froyo)
Android 2.3 (Gingerbread)
Android 3.0 (Honeycomb)
Android 3.2 (Honeycomb)
Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)

(Wikipédia)

Az első Android tudtommal valamikor 2008 -ban kerül kiadásra. Az Androidban alapból (mivel a Google -é) sok sok Google app található, ilyen például a Gmail, a YouTube, a Google Maps. Nagyon nagyon sok alkalmazás (app) és játék található az Andorid Marketen (Google Play), fizetősek, és ingyenesek egyaránt.

Én meg vagyok elégedve vele, átlátható, kezelhető, gyors. (Ugyan néha - néha képes oltári hülyeségeket, és fagyásokat produkálni, de na.. a rendszer nem rendszer hiba nélkül ) Sajnos HIVATALOSAN nem létezik rá újabb operációs rendszer, ám túl bonyolultnak nem mondható ügyeskedéssel felvarázsolható rá a 2.3 -mas Gingerbread.
Nekem is nagyon tetszik jól kezelhető, okos meg minden.. nekem néha (nagyon néha nagyon ritkán) kicsit belassul miko már szinte teljesen levan merülve v mikor bekapcsolom, de ettől az apróságtól eltekintve tökéletesen működik... nem csak 2.3mast, de a legújabbakat is fellehet rakni rá...