Március 15-én hivatalosan is lehullt a lepel a Rise of the Tomb Raider folytatásáról, a pletykák beigazolódni látszanak: az új játék Shadow of the Tomb Raider címmel startol fél éven belül. Április 27-én már a játékmenetbe is bepillanthatunk, és további részleteket tudhatunk majd meg Lara következő kalandjáról.
Lara útja ezúttal Mexikóba vezet, hangját továbbra is Camilla Luddington adja, a játék azonban új írót és igazgatót kapott. Mit vártok a folytatástól, mire számítotok a következő részben? :)
2018-03-18, 18:47
drlecter
Idézet:
Matie eredeti hozzászólása
Mit vártok a folytatástól? :)
Csapdák, fejtörők, sok sír, misztikum, bitang jó történet, élvezetes és újító gameplay, kafa zene és pár jó beszólást Larától. :D
2018-03-19, 20:23
Dr Whitman
Idézet:
drlecter eredeti hozzászólása
... és pár jó beszólást Larától. :D
Lara:
"DIE YOU BASTARDS! IM COMING FOR YOU ALL!"
soldier: She still standing. Someone.. just kill her!
Lara: Come and try! Come on!
2018-03-19, 22:53
drlecter
Idézet:
Dr Whitman eredeti hozzászólása
Lara:
"DIE YOU BASTARDS! IM COMING FOR YOU ALL!"
Na például ez jó volt. :)
2018-03-27, 14:53
Alexia
Dzsungelbe játszódik.Szeretném, ha lenne benne egy kis horror.Jaguár az tuti lesz benne.Olyan érzésem van, szerintem Tomb Raider 2 és abból a Dagger Xian rész lenne, na meg a kínai fal.Szerintem Eclipse Napfogyatkozás jó lesz, ha nem változtatnak az elképzelésen. Az eredeti Tomb Raider rebot concept artworkon volt a lóról hátra felé nyílazó Lara, közbe horrorisztikus mitikus lények megtámadták.Na az tetszene a nyílazós Lara, hátra felé, lóról.Ha jól emlékszem a TR Legendbe volt Tigris, lehetne fekete párduc is.Legyen benne sok crafting, sok barlang, mászás, lopakodás, akció.Mitikus, karmos japán lények, Trinity meg sok adrenalin.
2018-03-27, 18:31
drlecter
Idézet:
Alexia eredeti hozzászólása
Dzsungelbe játszódik.Szeretném, ha lenne benne egy kis horror.Jaguár az tuti lesz benne.Olyan érzésem van, szerintem Tomb Raider 2 és abból a Dagger Xian rész lenne, na meg a kínai fal.Szerintem Eclipse Napfogyatkozás jó lesz, ha nem változtatnak az elképzelésen. Az eredeti Tomb Raider rebot concept artworkon volt a lóról hátra felé nyílazó Lara, közbe horrorisztikus mitikus lények megtámadták.Na az tetszene a nyílazós Lara, hátra felé, lóról.Ha jól emlékszem a TR Legendbe volt Tigris, lehetne fekete párduc is.Legyen benne sok crafting, sok barlang, mászás, lopakodás, akció.Mitikus, karmos japán lények, Trinity meg sok adrenalin.
Az új helyszín már önmagában zseniális szerintem :D Mondjuk ez az egyik alapköve a szériának 22 évre visszamenőleg :D Ha lennének benne járművek, azt úgy bírnám. AZért a mexikói őserdőt végig szántanám egy motorral mint az Underworldben :D
2018-03-30, 22:15
Matie
A járműveket én is nagyon bírnám, már kezdenek kicsit hiányozni :D
Vagy akár az ellenség részéről is jöhetnek ilyenek, mint pl. a TR2013-ban a bádogvárosban:
"She's just one girl!"
"That one girl is kicking our ass!"
2018-03-31, 02:01
drlecter
Idézet:
Matie eredeti hozzászólása
Vagy akár az ellenség részéről is jöhetnek ilyenek, mint pl. a TR2013-ban a bádogvárosban:
"She's just one girl!"
"That one girl is kicking our ass!"
Támogatom! :)
A kép meg nekem nagyon bejövős, főleg nagy méretben, szép részletes.
2018-03-31, 02:21
Alexia
Kellemes Húsvétot mindenkinek. Szerintem brutál jó lesz. (meg érzés).Az első Tomb Raider rebot is jó lett. A Rise of the Tomb Raider tetszik a legjobban. Én már várom a megjelenését a Shadows the TR.
2018-04-07, 13:37
Zsolt_72
Arra leszek kíváncsi, lesz-e bármilyen kapcsolódás a RISE-hoz? Ugye, annak végén a lezáró videóban a mesterlövész nem kap engedélyt Lara likvidálására. Ez lehetne egy kapcsolódási pont. :)
2018-04-07, 18:02
drlecter
Idézet:
Zsolt_72 eredeti hozzászólása
Arra leszek kíváncsi, lesz-e bármilyen kapcsolódás a RISE-hoz? Ugye, annak végén a lezáró videóban a mesterlövész nem kap engedélyt Lara likvidálására. Ez lehetne egy kapcsolódási pont. :)
Szerintem illő lenne, ha összekapcsolódna a kettő, akár csak a te fenti példád miatt is. :)
2018-04-24, 08:00
Matie
Felkészültetek? :D 27-én végre lehull a lepel a Shadow-ról :)
Menetrend:
April 2018 – Shadow of the Tomb Raider revealed
May 2018 – Development team FAQ revealed
June 2018 – First gameplay revealed at E3 2018
July 2018 – San Diego Comic-Con experience
August 2018 – Gamescom new gameplay trailer released
September 2018 – Game lands on all launch platforms
October 2018 – DLC Pack 1
November 2018 – DLC Pack 2
December 2018 – DLC Pack 3
January 2019 –DLC Pack 4
February 2019 – DLC Pack 5
March 2019 – DLC Pack 6
April 2019 – DLC Pack 7
Köszi Bálint a képeket, ki is raktam a főoldalra. :)
2018-05-02, 23:41
TranSam
Az élménybeszámoló is nagyon jó! :)
2018-05-03, 08:37
OBig
Bizony az, nagyon köszönjük.
Máshol majd megint visszadátumozva adják ki. :)
2018-05-03, 15:21
drlecter
Köszi, örülünk, hogy tetszett! :)
2018-05-05, 11:56
Géé
Sziasztok, nagyon designosan megcsinálták az új TR bemutatóját, biztos egy élmény lehetett bemenni az épületbe, de hát ezt olvashatjuk is a remek élménybeszámolóban, nagyon jó lett! A másik, hogy a fejlesztő cég az oldalról 2 személyt meghívott és az útnak, szállásnak egy részét is szponzorálta, ha jól olvastam, ez külön egy plusz pont! Jó persze tudom, biztosan voltak ennek előzményi, de akkor is korrekt dolog volt, mert hát általában sajnos a magyarokkal nem nagyon szoktak foglalkozni az ilyen cégek, de ezt most félretéve. Gratulálok nektek, nagyon jó összefoglaló lett! Köszi!
2018-05-05, 17:56
drlecter
Idézet:
Géé eredeti hozzászólása
Sziasztok, nagyon designosan megcsinálták az új TR bemutatóját, biztos egy élmény lehetett bemenni az épületbe, de hát ezt olvashatjuk is a remek élménybeszámolóban, nagyon jó lett! A másik, hogy a fejlesztő cég az oldalról 2 személyt meghívott és az útnak, szállásnak egy részét is szponzorálta, ha jól olvastam, ez külön egy plusz pont! Jó persze tudom, biztosan voltak ennek előzményi, de akkor is korrekt dolog volt, mert hát általában sajnos a magyarokkal nem nagyon szoktak foglalkozni az ilyen cégek, de ezt most félretéve. Gratulálok nektek, nagyon jó összefoglaló lett! Köszi!
Köszi szépen, igyekeztünk! :) És mi munka lehetett ezt így mindent megszervezni három nagyvárosban (London, Los Angeles, Montréal), ráadásul egy napon. Emelem kalapomat! :)
2018-06-10, 17:40
drlecter
Ki várja már a hétfőt? :)
2018-06-10, 20:24
OBig
Én, mert megyek kirándulni. :)
2018-06-10, 21:57
Matie
@Géé: Köszi, örülünk, hogy tetszett! :) Valóban, abszolút nagyon rendes tőlük, hogy lehetőséget biztosítottak erre!
Egy óra múlva kezdődik a konferencia! :jumper: Itt van pár link az élő adáshoz:
Személy szerint nagyon bejött az új előzetes, szép színes és élénk, tetszenek a tükrözéses beállítások, a fény-árnyékkal való játék 1:39-nél, meg még sok minden más :p Az új képek/koncepciós rajzok is magukért beszélnek, alig várom, hogy játszhassak a játékkal! :D
2018-06-11, 07:23
Duduska
Sziasztok.
Ez igen.
Úgy tűnik, a demóból, hogy visszatértek az alap "TR" koncepcióhoz.
Kíváncsi leszek a teljes játékmenetre. Az előzetesből, igen interaktív TR élményben lesz része a játékosoknak.
:clown:
Ebben pedig egy kis játékmenet van. Szépek az animációk, és izgi a lopakodás. :)
2018-06-11, 22:34
Robi
Nagyon tetszett a demo:)
2018-06-12, 10:20
Mephizto12
Na jó én kicsit sírtam is most a demo láttán. Ez valami brutális lesz. :D Ami nagyon szimpatikus , hogy még több víz alatti kalanda lesz. Amihez tegyük hozzá, hogy az előző részek ebbe elég gyéren álltak. De látom észbe kapott a Square azért :DVárjuk szeretettel. Vehetek új videokártyát is, van egy olyan sanda gyanúm :D
Most volt egy élő "kérdések és válaszok" közvetítés, ami NAGYON jó volt. Először is, most látszik igazán, hogy meghallgatják a rajongók kéréseit, észrevételeit, és lépnek is az ügyben. Másodszor pedig, rendes, kielégítő válaszokat kaptunk, nem volt reklámszövegbe burkolva, és bárki tehetett fel kérdést. Ha pedig olyan kérdés volt, amit nem válaszolhattak meg, azt elég jól lereagálták :D
Egy-két érdekesebb dolog, amire fény derült:
Külön állítható a harc, a felfedezés és a feladványok nehézsége olyan értelemben, hogy végre kikapcsolhatók a fehérre festett peremek, Lara nem mondja meg 1 perc lófrálás után egy feladványnál, hogy mit kell csinálnod, stb.
Hogy kiegyensúlyozzák a játékban jelenlévő sötét alaptémát, lesznek kifejezetten jó hangulatú jelenetek is, Lara fog mosolyogni, nevetni, és lesz egy nagyon jó jelenet, amin állítólag jót lehet mulatni.
Lara ruhája külön-külön is változtatható, tehát külön választható meg a felső és az alsó rész.
Új lopakodási módszerek lesznek, és ha észre is venne az ellenség, el lehet bújni, egy idő után visszamennek, és folytatják a járőrözést. A Rise-ban ezt ugye nem lehetett eljátszani, itt viszont igen, elmenekülhetsz a harc elől, ha nem úgy jött össze, mint tervezted, és újra lehet próbálni.
Jött egy gameplay videó, hát ez valami elképesztő:
Lara szép, a látvány lenyűgöző, a hangulat úgyszintén, a nyüzsgő várossal jó kontrasztot alkotnak a veszélyes sírok (és vééégre normális hangja van Larának mászás közben, kicsit olyan, mint a régi részekben).
2018-07-24, 00:07
TranSam
Lenyűgöző videó. :eek: Bár amit furcsállok benne, az oldalra fordított fejjel való futás, meg a vízbe ugrás után a felszerelés jó részétől való megszabadulás. :)