Ez úgy is off topic szal....
Már régota nem tudom, hogy mit jelent az, ha 1 telefon androidos??
Nyomtatási nézet
Ez úgy is off topic szal....
Már régota nem tudom, hogy mit jelent az, ha 1 telefon androidos??
Az Android egy mobil operációs rendszer, jelenleg szinte a legnépszerűbb. Linux kernel (magyarul rendszermag, az oprendszer alapja, ez felelős a hardver erőforrásainak kezeléséért - Wikipédia) fölött fut. A legtöbb telefonra (és tabletre) ezt telepítik, kisebb százalékban Windows Phone 7 -et (asszem így hívják, nem olyan elterjedt rendszer). Az iOS komoly konkurencia az Android számára, ám előbbit csak a saját eszközeikre (iPhone, iPad) telepítik.
Az Android fejlesztését amúgy az Android, Inc. kezdte meg, majd később a Google felvásárolta, és az Open Handset Alliance vette át tőlük a fejlesztést. (Forrás: Wikipédia)
Egészen idáig 4 fő verziója született meg az Androidnak (minden fő verziónak vannak frissítései, ezeket az alább látható .1/2/6 stb. láthadod), a telefon hardvereitől függően telepítik őket a telefonokra. Az Én Xperia X8 -am 2.1 (Eclair) -es Androidot használ.
A verziók nevei:
Android 1.1 (Banana bread)
Android 1.5 (Cupcake)
Android 1.6 (Donut)
Android 2.0/2.1 (Eclair)
Android 2.2 (Froyo)
Android 2.3 (Gingerbread)
Android 3.0 (Honeycomb)
Android 3.2 (Honeycomb)
Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
(Wikipédia)
Az első Android tudtommal valamikor 2008 -ban kerül kiadásra. Az Androidban alapból (mivel a Google -é) sok sok Google app található, ilyen például a Gmail, a YouTube, a Google Maps. Nagyon nagyon sok alkalmazás (app) és játék található az Andorid Marketen (Google Play), fizetősek, és ingyenesek egyaránt.
Én meg vagyok elégedve vele, átlátható, kezelhető, gyors. (Ugyan néha - néha képes oltári hülyeségeket, és fagyásokat produkálni, de na.. a rendszer nem rendszer hiba nélkül :D) Sajnos HIVATALOSAN nem létezik rá újabb operációs rendszer, ám túl bonyolultnak nem mondható ügyeskedéssel felvarázsolható rá a 2.3 -mas Gingerbread.
Köszönöm a felvilágosítást mostmár értem hogy mi az az android:)
Én úgy vagyok vele, hogy még maradok a kicsi nem androidos telefonoknál, aztán az idö mulásával változni fognak az izlések is:D:P
Nekem is nagyon tetszik jól kezelhető, okos meg minden.. nekem néha (nagyon néha nagyon ritkán) kicsit belassul miko már szinte teljesen levan merülve v mikor bekapcsolom, de ettől az apróságtól eltekintve tökéletesen működik... nem csak 2.3mast, de a legújabbakat is fellehet rakni rá...
áhhh, sztem az iOS mindent visz. :D
Spoiler!
Nagyon szívesen! Bizony, néha Én is szeretek hozzányúlni az egyszerű Nokia telómhoz. :)
Az ICS is elkészült, és felrakható? No nem tudtam, amennyit olvasgattam róla, ott szinte mind csak a 2.3 -masokról volt szó, de igazad lehet. :)
Nekem akkor kezd belassulni, amikor már több mint egy hete újraindítás (kikapcs - bekapcs) működik, ilyenkor ezt a műveletet el kell végeznem rajt. :D Bekapcsolásnál szerintem a legtöbbünknek (legalábbis az X8 használóknak) lassú, betölti azt a sok nyavajás programot, amit nem kéne.. :D
Kacsa: Én erősen iOS, Apple és minden - ami hozzájuk kapcsolódik -, ellenes vagyok, így elvből nem vennék. :D
Ez az Amnesia White Night valami eszméletlen jó^^:jumper::jumper:
Most kb olyan szinten félek, mint amikor elkezdtem a rendes játékot..:D
Ki kéne probálni, nagyon tuti!!:D:D