Thak eredeti hozzászólása
Az én generációm volt az első, a kísérleti nyúl ennél az újfajta érettséginél (2005). Az első két évben még normális érettségire készítettek fel minket. Meg nálunk volt a matekbotrány is, ugyebár. Szóval nekem nincs matekérettségim, nem akartam még egyszer megírni, elfogadtadtam inkább az év végi jegyemet :D
Számomra az angol és történelem érettségi volt tényleg szánalmasan könnyű (töriből az egész osztály 80% felett írt, amit nem csodálok, mert minden válasz rajta volt a lapon, semmilyen olyan tudást nem igényelt a teszt, amit egy Age of Empiresből nem szerzel meg), többi ok. De hú, volt egy pillanatom, hogy azt hittem, meghúznak. Magyar szóbelin kihúztam a legutolsó tételt, ami az Antigoné volt, és lefelejtettem valahogy a tétellistáról, mikor tanultam, azt se tudtam, hogy létezik. És utoljára elsőben, ősszel tanultuk azt... nagyon gáz volt. Tanár nem akart nekem négyest vagy rosszabbat adni, így megadta a feleletre azt a pontszámot, amit ahhoz kellett, hogy 81% legyen, és ötöst kapjak... Még jó, hogy az írásbeli 94%-os lett, de akkor is.
Mindenesetre az ilyen mák elkísért az egyetemen is. Volt, hogy egy darab tételt megtanultam a 40-ből, kihúztam, és 4-es. Vagy ugyanez az eset, hogy 20-ból nem tudtam kettőt, oszt kihúztam mindkettőt a vizsgán meg az UV-n is. Újrafelvételnél megint... szóval arra a tárgyra kellett csak 3 év :angry: