Kickstarteren a Tomb Raider Suite

tr_suite_kickstarter.jpg

Valami egészen különleges van készülőben a Tomb Raider rajongók számára: most eljött a lehetőség, hogy közös erővel segíthessük egy új Tomb Raider album, a Tomb Raider Suite megjelenését, ami nem egyszerűen a Tomb Raider 1-3 zeneszámait tartalmazza majd, hanem azok kibővített, felújított változatát, egy új számmal megspékelve. A számokat a legendás Abbey Road Studiosban fogják felvenni, a cél pedig nem kevesebb, mint 160,000 font.

2016. decemberében Londonban számos rajongónak adatott meg az alkalom, hogy élőben meghallgathassák az első három Tomb Raider játék zenéjét, melyet Nathan McCree komponált. A zeneszerző az eredeti elképzelései alapján dolgozta át és újította fel a számokat (1996-ban ugyanis nem volt mindenre lehetősége), egyúttal meg is hosszabbítva azokat. A zenét egy élő koncert keretében mutatták be az angol fővárosban, melyen jelen volt Shelley Blond, aki Lara Croft első és eredeti hangjaként személyesen vezette a műsort, és Meagan Marie vezető közösségi menedzser. A koncerten nagy meglepetést okozott Lara komornyikja, Winston, aki szintén megjelent a színpadon.

Az esemény sikerrel zárult, és egyúttal megnyílt a lehetőség a sokak által áhított világkörüli turné felé. Nathan McCree Twitteren elárulta, hogy már dolgozik rajta, és bár nincs még kőbe vésve, de először az Egyesült Államokba tervezi a koncertet, utána következhetne Európa és Japán.

Addig is megadatott nekünk, rajongók számára a lehetőség, hogy segítsünk, és hozzájáruljunk a Tomb Raider Suite megvalósulásához. A Tomb Raider Suite egy album, mely a koncerten elhangzott zeneszámokat tartalmazza, vagyis a Tomb Raider 1-3 legjobb számait meghosszabbítva és újrakomponálva, így azok is meghallgathatják majd, akiknek nem volt lehetősége elmenni a koncertre. CD-n, hanglemezen és digitális letöltés formájában tervezik kiadni. A támogatásért cserébe értékes ajándékok is járnak, ezért a gyűjtők számára ez egy kihagyhatatlan alkalom.

>> Tovább a Kickstarterhez << 

tr_suite.jpg
Néhány szám ingyenesen is elérhető az albumból, így bele is hallgathattok az újrakomponált művekbe. A TR zenéjének komponálásáról (a '90-es években) itt olvashattok.

Hogy miért is van szükség az anyagi támogatásra? Nathan ugyan megkapta az engedélyt a Square Enixtől arra, hogy az általa komponált számokat felhasználja úgy, ahogy jónak látja, de pénzügyi támogatást nem kapott, erre saját maga kell, hogy megoldást találjon. A koncert több elemét a szoros büdzsé miatt kénytelen volt saját zsebből kifizetni, így végül veszteségesen jött ki a dologból. Mindezek ellenére elszántan tervezi a világkörüli élő koncertet és az album kiadását - ez tökéletes bizonyítéka elhivatottságának, melyet a rajongók felé mutat. Valóban meghatározó zenevilágot alkotott a Tomb Raider számára, melynek melódiáját a rajongók a szívükbe zárták. Véleményünk szerint Nathan McCree mindennemű támogatást megérdemel, hogy véghezvihesse ezt a nagyszerű projektet, mellyel megajándékozza a Tomb Raider közösséget. Ki tudja, akár egy megosztás is hasznos lehet.

Őszintén reméljük, hogy sikerrel zárul a kampány, és azt is, hogy az európai koncert elérhető közelségben kerül megrendezésre. :)

Twitter response: "Could not authenticate you."