Tomb Raider a San Diego Comic-Conon

sdcc.png Minden évben több gamer eseményt rendeznek meg, azonban mind közül egy mindig ki szokott emelkedni. Mi más is lehetne, ha nem a San Diegoi Comic-Con (SDCC) fesztiválja, hiszen ezt a jeles eseményt nem csak a játékosok, hanem a filmek és a sorozatok kedvelői is szívesen látogatják. A Square Enix idén is képviseltette magát, és ha már ott volt, akkor nagy örömünkre bejelentett pár dolgot. Cikkünkben kompletten összefoglalunk minden érdekességet.

Talán a legnagyobb felhajtást a már előre bejelentett év végi nagyszabású Tomb Raider koncert hivatalos dátumának bejelentése okozta. December 18-ára (vasárnap) került a nagy nap Londonban, amikor is 19:30 órás kezdettel, Nathan McCree vezetésével egy 70 perces élő szimfonikus koncert keretein belül újra felcsendülnek majd a régi klasszikus dallamok. Nathan az első három TR zenéjét dolgozza fel, illetve bővíti ki azokat a saját elgondolása szerint, miközben pedig óriásképernyőn fogják elmesélni a játékmenetet és a TR történelmét képek és interjúk formájában. Kedvenc zenéinket nem mások keltik életre, mint a Londoni Szimfonikus Zenekar és Kórus, akik oly grandiózus filmek zenéinek készítésében vettek már részt, mint például a Gyűrűk Ura, Star Wars és a Harry Potter. A jegyeket elővételben ezen a linken tudjátok megvásárolni. Aki Londonban lesz azon a napon, és teheti, ne hagyja ki, garantáltan egy életre szóló élményben lesz része. Sajnos arról azonban, hogy lesz-e világkörüli turnéjuk is, még semmi hír nem érkezett. Elképzelhető, hogy az első koncert sikerétől teszik függővé a továbbiakat.

Bejelentették, hogy a korábban a Top Cow által kiadott eredeti TR képregénysorozat újra megjelenik "Tomb Raider Archives" fedőnév alatt. Négy részletben fogják kiadni, az első etap pedig az első 15 szám 408 oldala lesz. November 30-án lesz hivatalosan elérhető, míg a könyvesboltokba december 13-án kerül forgalomba. Ezen a linken már előrendelhető. A teljes gyűjtemény egyébként kerek 50 számból áll, és az alábbi formában kerülnek kiadásra:

  • Tomb Raider Archives Vol. 1: #1-15
  • Tomb Raider Archives Vol. 2: #16-24, #26-34
  • Tomb Raider Archives Vol. 3: #35-50, #0, #½
  • Tomb Raider Archives Vol. 4: Tomb Raider Journey-k #1-12 + az önálló sztorik
    (A 25. szám megosztott jogok miatt sajnos kimarad.)

Mindemellett pedig szépen folytatódik a Tomb Raider II-es széria, már megjelent a hatodik része is, melyben Lara Demur Professzorral karöltve tovább folytatja a harcot a Spóra Lovagjai ellen. A Dark Horse Comics honlapján keresztül tudjátok megvásárolni, itt.

 

Az eddigi és az elkövetkezendő számok borítóképei:

comic-5.jpg comic-6.jpg comic-7.jpg comic-8.jpg comic-9.jpg

A sok kemény munka után igazán kijár egy kis szórakozás, és szerencsére sokan osztják ezt a nézetet a Crystal Dynamicsnál is, akik egyáltalán nem voltak szégyellősek, ha lazításról van szó. A bulihoz több híres cosplayes is csatlakozott, pl. Jenn Croft, Raymond Croft, The Cosplay Mom, így együtt mehetett a móka-öröm-kacagás. :)

 

 

groupphoto

Akit érdekel a teljes előadás, itt megtekinthető:

A végére pedig egy kis extra hír: azok a PS4-es tulajdonosok, akik most előrendelik az októberben megjelenő "Rise of the Tomb Raider: 20 év megünneplése" kiadást (digitálisan, a PlayStation Store-on keresztül), ingyen ajándékba kapják az előző rész Definitive változatát is. Külön öröm, hogy az extrához nem kell megvárni a megjelenés napját, amint megveszitek a játékot, máris tölthetik le a Definitive Edition-t.

Twitter response: "Could not authenticate you."